Home Allmänt Är du sjuk av mögel?

Är du sjuk av mögel?

by Charlotta

När jag inte coachar klienter eller hänger här på bloggen så jobbar jag även som redaktör och förläggare för den mycket begåvade och rutinerade författaren Lena Holfve. Ni kanske minns att jag tidigare i höstas skrev om boken Utmattad – Fri från hjärndimma! den första delen i Utmattningsskolans handlingsprogram för att läka utmattning.

I nästa vecka  kommer Lenas andra bok, Mögelförgiftad, som är den första delen i Utmattningsskolans serie specifikt om olika förgiftningsrötter. ”För att bli frisk måste man hitta sin förgiftningsrot, och eliminera den, och innan det sker blir man i allmänhet bara sjukare och sjukare. Psykofarmaka, terapi, motion etc. biter inte på t.ex. mögel.” skriver Lena Holfve.

Så här skriver Mia, en av Utmattningsskolans medlemmar som genom Utmattningsskolan insett att hon är mögelförgiftad: ”Jag blev sjuk vid 12 års ålder och har varit svårt sjuk sedan dess. Då gick jag i grundskolan och skulle börja högstadiet. Jag blev mer och mer trött och fick problem med minnet.

Vi sökte hjälp och doktorn gav järntillskott men jag blev bara sämre och sämre. Utmattad, utbränd och väldigt dåligt minne. Vi sökte hjälp, skickades till BUP fick diagnos depression och fick medicinering. Tung medicinering, antidepressiva, sömnmedicin, ångestmedicin, men blev bara värre. Kunde inte vakna, kunde inte gå i skolan. De sade att jag var skoltrött. Jag fick väldigt mycket infektioner. Allt från psoriasis över hela kroppen och halsfluss varje månad till herpes.”

I Mögelförgiftad får läsaren inte bara verktyg för att kunna avgöra om mögel kan tänkas vara en orsak till de egna hälsoproblemen utan även en handlingsplan för att åtgärda förgiftningen. Lena förklarar också hur det kommer sig att mögel är ett okänt problem i Sverige trots att så många är drabbade och att kunskapen finns utomland.

”Om nu Folkhälsoinstitutet vet om att 1,7 miljoner är mögelsjuka varför får man inte ta ett urinprov på vårdcentralen för att den vägen få fram en mögeldiagnos?” frågar sig Lena i boken.

Lena Holfve fortsätter att skriva böcker där hon ifrågasätter hur det kommer sig att sjukdomar som utomlands betraktas som fysiska och som med relativt enkla medel kan botas, i Sverige kallas psykiska och innebär att patienter i bästa fall får undermålig vård och i sämsta fall utsätts för direkt livsfarliga insatser.

/Charlotta

9 comments

A 4 december, 2017 - 12:09

Nej, inte förgiftad av mögel, däremot av mycket annat som jag anser vara ”mögligt” i det här samhället. Som t.ex julstress den påverkar mig vare sig jag vill eller inte…

Charlotta 4 december, 2017 - 14:18

Så kan det kännas ibland.
/C

H 5 december, 2017 - 12:49

Hej, nu har jag hamnat in i en förändringfas på mitt jobb känns det som. Mera arbetsuppgifter men sedan ser det ut som att vissa ska sluta jobba där. Jag funderar hur allt ska sluta? Livet är en ständig förändring och jag känner av allt så fort. Kanske allt blir bra ändå i slutet…

Charlotta 5 december, 2017 - 12:57

Ja, är det en sak man kan vara säker på så är det att allting förändras. Ibland går det långsamt och ibland går det fort. Det kan bli hur bra som helst i slutänden, det tror vi på! 🙂
/C

H 5 december, 2017 - 13:01

Hoppas det:)

Rickard 18 december, 2017 - 16:56

Hej Charlotta!

Jag bodde för några år sedan i en unken källarlägenhet där den enda ventilationen var en horribel fläkt som skramlade i badrummet. Jag blev trött på det konstanta oljudet och bestämde mig efter ett tag för att stänga av fläkten, vilket senare visade sig vara ett stort misstag. Vid en genomstädning av lägenheten hittade jag svartmögel bakom sängen. Jag bor inte längre i den mögelskadade lägenheten men på senare tid har min hälsa blivit allt sämre och jag kopplar detta till vistelsen i lägenheten där jag bodde i allt som allt ca ett år.

Idag upplever jag bland annat följande hälsoproblem: glutenallergi, hudutslag, huvudvärk, trötthet, svårigheter att fokusera, dålig syn, värk i kroppen, osv. Jag har testat en mängd olika örter och naturliga mediciner då den konventionella vården inte har något svar på mina problem. Jag tror faktiskt att alla naturpreparat jag har testat har gett lite resultat då jag faktiskt kan jobba i dagsläget (75%), men har tyvärr fortfarande problem med hälsan.

Har du några tips på hur man blir bättre efter att ha blivit utsatt av mögel?

Charlotta 18 december, 2017 - 17:59

Hej Rickard, välkommen hit! Ja det där låter som att det skulle kunna vara mögel som är grunden till din ohälsa. Örter och naturpreparat kan mycket väl lindra problemen men det löser inte grundproblemet, för det krävs det att man gör en riktad insats med preparat verksamma mot just mykotoxiner. Mitt bästa råd är att läsa boken, i den finns all information du behöver. Vill du inte köpa den så be närmsta bibliotek att ta hem den.
/C

Rickard 18 december, 2017 - 18:26

Tack, jag beställde precis boken från Adlibris. Det ska bli intressant att läsa.
Det är väldigt underligt hur hälsoproblem kopplat till mögel som trots allt måste vara väldigt utbrett kan ha missats totalt av våra läkare..

Charlotta 18 december, 2017 - 18:29

Jag tror du kommer att bli mycket nöjd med det inköpet. 🙂 Tyvärr är det en hel del som är väldigt underligt i vår moderna sjukvård, därför gör man klokt i att läsa på på egen hand.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI