Home Allmänt Dags att önska inläggsämne

Dags att önska inläggsämne

by Charlotta

Av naturliga skäl skriver jag oftast om ämnen som jag själv tycker är viktigt, sådant som ofta kommer upp under coachingsamtal, sådant som jag själv har erfarenhet eller sådant som intresserar mig speciellt mycket.

Men det finns ju så mycket annat också, saker som jag inte tänker på att de är intressanta att skriva om, eller saker som jag inte inser att ni vill läsa om.

Så nu är min fråga vad vill just du läsa om? Eller vad vill du läsa mer om, det finns kanske något område som jag skrivit om men som bevöver utforskas mer? Det är alltså fritt fram att önska sig ämnen för nya inlägg, så ska jag göra mitt bästa för att uppfylla era önskningar.

Nästan som en god fe. 😉

/Charlotta

13 comments

Lena 9 maj, 2016 - 16:11

Jag har inte läst så många inlägg på bloggen, hittade just hit men jag skulle gärna läsa om svartsjuka och hur man hanterar sådana tankar jag skrev om igår. Situationer där ens partner finner andra kvinnor attraktiva och tändande. Hur man bemästrar negativa tankar och inte behöver få den starka känslovåg som följd. Hur man slipper kontrollbehovet av ens partner. Att inte behöva förutse och kontrollera alla situationer som kan uppstå tillsammans där alla andra kvinnor upplevs som ett hot verkliga eller enbart på nätet eller i tv / tidning.

Charlotta 9 maj, 2016 - 16:18

Tack för ditt förslag Lena.
/C

Jenny 9 maj, 2016 - 21:02

Hej, jag har tänkt mycket på inlägget du skrev häromdagen. Om att man bl.a. Köper sig saker får att må bra eller känna sig trygg osv. Men att man hellre skulle välja den känslan utan hjälpmedel. Om jag nu tolkat ditt inlägg rätt 😉 Jag skulle gärna vilja ha tips på hur man gör det rent praktiskt. Jag förstår ju förnuftsmässigt att jag borde vara lycklig och trygg i nuet, men jag vet hur lätt jag glider iväg i grubbel och tvivel på mig själv. Så kanske något tips på en övning eller så?
Jag har en son som är känslig och tar åt sig av vad klasskamraterna säger och gör. Han har svårt att behålla sina vänner pga det tror jag utan blir arg och sårad. Hyr kan jag hjälpa honom att få en bättre självkänsla?

Charlotta 9 maj, 2016 - 21:07

Tack för dina förslag Jenny.
/C

Majsan 9 maj, 2016 - 21:23

Jag skulle väldigt gärna vilja höra hur du tänker kring detta med relationer…..skulle väldigt gärna vilja träffa någon att dela livet med. Jag har arbetat med mig själv mycket de senaste åren, har sett mitt mönster (av att träffa empatilösa och egocentriska män), förstår varför jag träffat dessa och tror att jag nu satt stopp för att det ska upprepas, har även ”flytt” ett par gånger när jag varit säker på att jag träffat en sådan man…min fråga är egentligen mer om du tror att alla män jag blir attraherad av är fel typ av män? Att jag ska träffa någon som jag lär känna sakta och förhoppningsvis bli förälskad i hans insida (kan man nöja sig med detta?) Alltså går det att få både attraktion och bli kär i någons insida. Eller ska jag fortsätta fly ifrån dessa? Ska tilläggas att jag är en väldigt passionerad människa….

Charlotta 9 maj, 2016 - 21:28

Tack för ditt förslag Majsan.
/C

marie 9 maj, 2016 - 23:16

När man äter sina känslor

När man har ett missbruk

konsten att slappna av och t.ex kunna va fri från mobilen 1,5 h under en film. Är det bara jag som är totalt slav under telefonen? Värre blir det dessutom ju fler funktioner telefonen har. Minns livet som mindre stressande för några år sedan när man inte hade sin telefon så mkt.

Känslan att inte veta vem man är

känsla att vara en bluff som kommer avslöjas

Känslan av att inte riktigt känna sig fri

Charlotta 10 maj, 2016 - 09:08

Tack för dina förslag Marie.
/C

A. 10 maj, 2016 - 13:41

Hur SKAPAR jag nya kontakter och relationer? Det handlar inte om en partner i första hand, utan om hur man lär sig att ta kontakt med andra människor överhuvudtaget att våga göra det på vinst och förlust. Det skulle jag vilja läsa mer om.
Och att släppa åldersfixeringen som vi har i detta land, där åldern står stämplad i pannan på oss.

Hälsningar A.

Charlotta 10 maj, 2016 - 13:47

Tack för ditt förslag A. Hur man kommer undan åldersfixeringen är dock ett lite mer komplext problem eftersom den enda du kan styra är dig själv, alla andra tycker och tänker som de vill. Men man kan alltid vara en god förbild och hoppas att andra tar efter.
/C

A. 10 maj, 2016 - 14:56

Så kan det givetvis vara med åldersfixering, att föregå med gott exempel om att ålder inte har någon betydelse i kontakt med andra försöker jag att leva, för till syvende och sist så är vi alla bara människor fast på olika nivåer i livet. Men med ökad förståelse så blir livet både bättre och lättare även om jag inte kan tänka som en 16 eller 85 åring, gift, skild, sambo, särbo eller singel eller vad det är vi nu är stämplade till att vara. Och en viktig sak i sammanhanget är att det här är ett typiskt svenskt fenomen.

Fenix 11 maj, 2016 - 15:26

Jag har märkt att människor brister mer och mer i vett och etikett. I vanligt hyfs till sina medmänniskor där ute i samhället. Visst fanns det förr i tiden en brist på vanligt hyfs bland många med.
Brist på moral och ansvarstagande. Men jag ser ändå en tendens till en ökning i samhället.
Undrar vad detta beror på. Har människor överlag blivit mer egocentriska ?

Jag ser titta som tätt att människor skräpar ner mer och mer i samhället.
Allt fler säger inte ens tack till varann längre. i bland så roar jag mej med att studera människor som går ut och in i köpcentrum här vid mej. Jag räknar med lätthet att nio av tio bara släpper dörren i ansiktet på vederbörande som kommer efter. Så fruktansvärt nonchalant .

Människor som slafsar och hostar helt öppet på tågen. Gör sina behov ute i parkerna.
Kommer in med bar överkropp i affären nu i värmen som nu var i dagarna.
Skulle kunna räkna upp massor av exempel där det brister på vanligt hyfs och på ansvarstagande mot varann i samhället. Tyvärr ser jag en stigande ökning. Varför ?

Charlotta 11 maj, 2016 - 16:31

Tack för ditt förslag Fenix. Jag vet inte om jag har något bra svar på den frågan för jag ställer mig lika frågande och blir lika besviken som du på utveckling, men jag har lite tankar i ämnet som jag samla ihop till ett inlägg.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI