Home Allmänt Kan ditt hjärta älska för två?

Kan ditt hjärta älska för två?

by Charlotta

Är det möjligt att älska för två? Kan en persons kärlek vara så stark och lysa så klart att den väger upp för att en annan person slutat älska?

Kan det vara tillräckligt för hjärtat att leva på efterglöden av en förlorad kärlek, på minnet av den passion man delade och de känslor som var livets vingar?

Kan kärlek vara så stark att den blir en helande kraft som läker alla sår och ger liv till det man trodde var dött, och som överlever allt, även att bli lämnad ensam kvar?

Igår kväll framförde Salvador Sobral dessa poetiska rader till sköra, intrikata toner med sådan känsla och övertygelse att hela Europa drabbades av både honom och melodin, så även jag.

”Om någon en dag frågar om mig,
säg att jag levde för att älska dig.
Innan du, existerade jag bara,
trött och utan något att ge.

Min kära, hör mina böner, jag ber dig att återvända,
att vilja ha mig igen.
Jag vet att man inte kan älska ensam.
Kanske kan du så sakteliga lära dig igen.

Om ditt hjärta inte vill ge med sig,
inte känna passion, inte lida.
Utan att planera vad som kommer sedan,
kan mitt hjärta älska för oss båda.”

Idag gläds jag med Portugal, med Salvador Sobral och inte minst med den melodiösa musiken och de poetiska texternas återkomst. Tack för denna ljuvliga melodi och innerliga röst.

/Charlotta

3 comments

Charlotta 14 maj, 2017 - 11:16

Som bonus bjuder jag på min andra favorit från årets Eurovision, det var längesedan jag hittade två så bra låtar samma år. Tjeckiens bidrag kom dock tyvärr inte med till finalen, men den är inte mindre bra för det.
/C

H 14 maj, 2017 - 18:48

Det var en bra låt du bjöd på 🙂 På tal om musik: Jag har kommit på mig själv att egentligen lyssnar jag inte på vad just artisten sjunger utan mest på hur det låter. Hur lyssnar alla andra?

Charlotta 14 maj, 2017 - 19:44

Intressant fråga. För mig beror det på låten, vissa lyssnar jag på enbart för musiken, andra för både text och musik. Men jag tror inte det finns någon låt som jag gillar enbart för texten, musiken måste vara bra för att jag ska vilja lyssna till texten.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI