Home Allmänt Många hjärtan att fira

Många hjärtan att fira

by Charlotta

Alla Hjärtans Dag har seglat upp på högtidshimlen som en av de mer laddade dagarna att fira.

För dem som är i en relation är förväntningarna höga på att vardagsbekymren ska tona ut ur synfältet och att det ska bli årets mest romatiska dag. Eller så kommer man överens om att inte fira alls, kanske av rädsla för att inte lyckas uppnå det samförstånd och intimitet som man skulle önska.

För dem som är singlar så kan dagen upplevas som ett rent hån mot den egna statusen som singel och i ren desperation täcker man upp med en kväll med kompisarna eller en resa just över den 14 februari, eller varför inte en släng av flunsan som god anledning att slippa alltihop?

Kanske har man bara sedan många år stängt av allt som stavas Alla Hjärtans Dag och lyssnar inte alls på det örat längre medan man med skygglapparna på försöker undvika geléhjärtan, röda rosor och fluffiga nallar med hjärtan i mataffären.

Alla Hjärtans Dag rymmer mycket ångest, ensamhet och frustration men egentligen finns det många goda anledningar att fira. Det heter ju faktiskt ALLA Hjärtans Dag och säkert har du någon i din närhet vars hjärta du är rädd om och hoppas ska slå extra länge. Det kan vara en anhörig, en kär vän, en god kollega eller ett älskat husdjur.

Och skulle inget av ovanstående alternativ passa in på dig så har du ditt eget hjärta som slår och jobbar på för dig, dag för dag, år ut och år in. Är inte det värt att fira så är väl inget det.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Alla Hjärtans Dag, oavsett om du firar någon annans hjärta eller ditt eget.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI