Home Allmänt Vilka läser Överlevnadsguiden?

Vilka läser Överlevnadsguiden?

by Charlotta

För mig som skriver bloggen är det naturligtvis väldigt intressant att veta vem jag skriver för. Nu finns ju egentligen inte den möjligheten fullt ut eftersom bloggar huvudsakligen är envägskommunikation, jag skriver och ni läser, men det går att få en hum ändå.

Utöver att läsa är det ju en del av er som kommenterar också, vilket jag är mycket tacksam för, och när ni berättar om er själva kan jag ibland få en lite skarpare glimt av vilka ni är. Det är dock en väldigt liten del som kommenterar i förhållande till hur många som läser, så därför vänder jag mig då och då till analysverktyget för att få en bättre bild av vilka ni läsare är.

Nu tänkte jag att det kanske kan vara roligt för er också att veta vilka era bloggläsarkompisar är, kanske just du tror att du är en udda filur på bloggen, och kanske det visar sig vara precis tvärtom.

De första åren efter att bloggen startade var den typiska läsaren en kvinna mellan 45 och 54 år. De näst största grupperna var kvinnor i åldersgrupperna intill, dvs 35-44 respektive 55-64 år. Under den perioden var mer än 85 % av läsarna kvinnor.

Idag ser det lite annorlunda ut. Numera är könsfördelningen nästan jämn med en liten övervikt för männen, 54 % manliga läsare och 46 % kvinnliga. Den största åldersgruppen är 25-34 följt av 18-24 och därefter 35-44 år. Dessa tre grupper tillsammans utgör nästan 80 % av läsarna.

Utifrån statistiken betyder det att den typiska läsaren numera är en man mellan 25 och 34 år som surfar på mobilen. 69 % av er gör nämligen det, surfar på mobilen, 24 % av er sitter vid en dator och 7 % använder surfplatta.

Som avslutning tar vi en titt på hur spridd Överlevnadsguiden är i världen. 94,4 % av läsarna befinner sig i Sverige, 1,6 % i Finland, 0,8 % i Norge och lika många i Danmark samt 0,7 % i USA. Totalt sett har bloggen läsare i hela 60 länder, inklusive högoddsare som t ex Taiwan, Liberia, Jordanien, Peru och Centralafrikanska Republiken.

Eftersom jag skriver på svenska förmodar jag att ni läsare som befinner er i fjärran länder är utflyttade svenskar eller svenskar på resa, oavsett vilket känns det mycket spännande och roligt att ha läsare över hela världen.

Vem du än är, hur du än läser och var du än befinner dig på vår jord så är jag väldigt glad och tacksam att just du läser Överlevnadsguiden. Självklart är det roligt för mig att ha många läsare av rent egoistiska skäl eftersom det visar att det jag skriver uppskattas, men det finns en anledning till som är betydligt viktigare.

Jag vill gärna tro att ni som läser bloggen är lite mer medvetna, lite snällare och tar lite större ansvar i livet än vad genomsnittsmänniskan gör. Personlig utveckling brukar nämligen ha den effekten på människor, att när man börjar tänka i mer medvetna banor och med ett större perspektiv så händer det saker med hur man ser på både sig själv, sina medmänniskor och världen i stort, man höjer helt enkelt sin frekvens.

Och fler människor med högre frekvens är precis vad världen behöver. Så varmt tack till alla er läsare, för att ni läser men också för att ni är villiga att jobba med er själva, inte bara för er egen skull utan för allas vårt bästa. ❤️

/Charlotta

12 comments

Annica 22 oktober, 2017 - 10:30

Varmt tack till dig Charlotta som delar med dig av dina erfarenheter, livskunskaper och tankar om oss människor och livet.❤❤❤
Jag tror det i samhället mer och mer uppstår ett behov av att söka något mer än det materiella och ytliga.
En längtan hos oss alla, olika stark , att hitta sin väg och meningen med livet.
Kanske blir det extra påtagligt i kriser och sjukdom av olika slag då vi faktiskt tvingas stanna upp och då reflektera och fundera över livet och de val man gjort.
Det är så spännande att det naturvetenskapliga börjar närma sig det andliga.
Att det ena inte behöver utesluta det andra.
Jag känner en så enorm styrka och tröst i att ha hittat din och andras bloggar kring existentiella frågar, tankar kring hälsa och välbefinnande.
Jag tror vi är många som känner oss mindre ensamma med våra tankar då vi får dela andras.
Att det finns människor som du som har modet att gå på djupet bortom ett samhälle som mycket består av yta och höga ideal och som jag tror många människor far illa av idag.
Varmt tack för att du skriver och delar med dig!
❤❤❤
Kram från
Annica

Charlotta 22 oktober, 2017 - 10:40

Tack Annica dina ord värmer verkligen! ❤️ Jag håller med dig, jag tror också att allt fler börjar känna sig väldigt mätta på yta och ägande och inser att inget av det är något som får en att må bättre i längden. De snabba kickarna har haft sin era och nu behöver vi mer djup och substans för att hitta tillbaka till dem vi egentligen är innerst inne. Tack för att du läser och är så flitig med att kommentera och dela med dig av dina tankar! 🙂
/C

carin 22 oktober, 2017 - 19:37

Jag älskar denna bloggen!
Otroligt skönt att kunna få lite feedback om livet från en utomstående person. Tror faktiskt inte det är så många som driver liknande bloggar eller som jobbar med personlig utveckling som svarar på kommentarer/funderingar så som du gör till dina läsare. Dessutom är du snabb med att svara. Överlevnadsguiden har blivit som en liten suttefilt i livet för mig. Saknar de dagliga inläggen men förstår att tid/inspiration/ämnen för att skriva dagligen kanske inte finns. Tack!

Charlotta 22 oktober, 2017 - 19:56

Åh tack Carin! Vilket fantastiskt fint omdöme om bloggen och mig, dina ord gick verkligen rakt in i hjärtat. ❤️ Jag tror du har rätt, såvitt jag vet är jag ensam om den här typen av blogg, inte ämnena jag skriver om i sig, men kombinationen av ämnen, och inte minst att jag coachar pro bono i kommentarsfältet. För mig är coachingen i kommentarsfältet egentligen den viktigaste delen av bloggen eftersom jag inte tycker att personlig utveckling ska vara en kostnadsfråga. Även om man läser mycket och jobbar på egen hand så kommer det perioder när man kan behöva personliga svar och synpunkter, och då vill jag ge den möjligheten även om man inte har råd att betala timarvodet.

Det där med dagliga inlägg eller bara ett par gånger i veckan är en svår fråga. Dels tar det mer tid än man kan tro att skriva inläggen, det ligger ofta en hel del tankearbete och ibland även research bakom så att bara göra två inlägg i veckan frigör ganska mycket tid för mig. Dels är det så att när det gäller den här typen av ämne som kräver en del av läsaren genom att locka till begrundande, medvetenhet och förändring så kan dagliga inlägg få effekten att man får mindre gjort, helt enkelt för att man inte riktigt orkar med att fullfölja sina goda intentioner eftersom det hela tiden kommer nya saker att fundera på. Blir abstinensen för svår kan man alltid botanisera bland gamla inlägg eller slå upp boken på en slumpmässig sida och låta det vara dagens inlägg. 🙂
/C

BIRGITT JENSEN 23 oktober, 2017 - 10:33

Hej Charlotta! Vad roligt att läsa din blogg idag att du har kunnat kolla upp detta. Jag kommenterar sällan din blogg men läser den alltid och den är som balsam för själen, en sån skön bekräftelse och ger även anledning till eftertanke. Jag ”försöker” leva i enlighet med Attraktionslagen och det går hyfsat bra. Din blogg blir därför oftast som ett facit för mig så jag har koll på mina tankar och känslor. Tack Charlotta!

Charlotta 23 oktober, 2017 - 10:51

Tack Birgitt för att du berättar vad bloggen betyder för dig och om din egen väg och dina framsteg, det är inspirerande för mig att få den inblicken. Attraktionslagen är en god hjälpare i livet, av egen erfarenhet vet jag att det tar lite tid att komma in i tänkte och verkligen förstå hur det fungerar, men när man väl gör det är det mycket som faller på plats och det blir lättare och lättare att stanna i de högre frekvenserna och de mer positiva sinnesstämningarna.
/C

J 24 oktober, 2017 - 14:58

Hej! Ja, det är alltid roligt att veta lite mer om vilka som läser. Häftigt att det finns ett sånt verktyg som ändå ”vet” vilka läsarna är. Förstår inte riktigt hur det kan fungera, haha, men måste vara när det sparas cookies eller nåt.
Jag är själv överraskad, och tacksam, att du faktiskt svarar i kommentarerna, ger konkreta råd och tips och dessutom uppmuntrar till att ställa frågor. Det är fint.
Tänkte jag skulle svara på vilken kategori i analysverktyget jag faller inom: *Kvinna *29 år *Mobilsurfare *Utomlandssvensk
Tack för en unik och utvecklande blogg/hemsida. Jag är defenitivt här för att stanna!

Charlotta 24 oktober, 2017 - 18:26

Tack J! ❤️ Om du undrar varför din kommentar inte blev släppt igenom direkt så beror det på att du inte hade med punkten efter J och då anser WP att du är en ny användare som måste godkännas. 😉 Vad kul, då vet jag lite mer om dig, tack! Och varmt välkommen att hänga kvar. 🙂
/C

Hanna 24 oktober, 2017 - 17:52

Tack. Läser så gott som alltid din blogginlägg <3. Alltid något att lära och ta till sig. Personlig utveckling är så intressant, och jag tror livet skulle vara mycket tomt utan det. Mer medveten, ja, det har jag alltid varit, lägger märke till mer än många i min närhet. Snäll, ja och att man medvetet inte går i de gamla inpräntade hjulspåren, väljer finna nya vägar. Att man vågar reagera annorlunda, kanske motsats till den invanda, då blir känslan och resultatet annorlunda. Då blir det så intressant. Och då har man fått välja bort människor och människor har valt bort mig. Känns helt naturligt. Tack för superbra blogg <3

Charlotta 24 oktober, 2017 - 18:28

Tack för att du berättar om dina relflektioner Hanna och tack för att du är en trogen bloggläsare. ❤️
/C

S 24 oktober, 2017 - 23:39

Jag läser och älskar din blogg och tycker du är så fin person som alltid svarar och hjälper till ❤️

Kram /S

Charlotta 25 oktober, 2017 - 09:18

Varmt tack S, dina ord värmer verkligen. ❤️
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI