Home Älska sig själv Du är älskad

Du är älskad

by Charlotta

Kärlek är den mest storslagna och kraftfulla förändringsagent som vi människor har tillgång till, men tyvärr har vi ännu inte förstått precis hur fantastisk den är och vad den kan åstadkomma när den används på rätt sätt.

Kärleken är essensen av vad vi är såväl som vad allting annat levande i vår värld är. Kvaliteten på de relationer vi har till oss själva, varandra och omvärlden är ett mått på hur mycket kärlek vi släpper in i våra liv och hur vi använder den kärlek vi har tillgång till. Den relationen man har med sig själv är också ett mått på i vilken utsträckning man är medveten om hur högt älskad man är av Källan.

Vi är alla del av samma eviga, gudomliga, universella kärlek, när vi ser den i oss själva kan vi också börja se den i varandra och när vi ser den i varandra blir det tydligt att alla attacker på varandra också är en attack på oss själva eftersom vi alla är ett. I grunden är vi alla kärlek men vi har glömt det och gömt det under lager på lager av osanningar, inlärda rädslor och förbud.

Vi har fått lära oss att kritisera oss själva, att dölja våra styrkor och framgångar och framhäva våra svagheter och misslyckanden. Vi har fått lära oss att om vi ska bli omtyckte behöver vi göra oss små och obetydliga, för att få förståelse behöver vi lida och för att få vara en del av gemenskapen behöver vi inordna oss i de kollektiva mallarna. Efter många generationer och livstider av träning har vi blivit så bra på det att vi själva är övertygade om att det är sant.

De sociala koder vi har fått inpräntat i oss handlar antingen om att förminska vår egen betydelse eller att ta oss framåt och uppåt på bekostnad av någon annan, antingen ska vi offra oss för andra eller så ska vi offra andra för oss själva. Ingenting av detta behöver dock vara sant. Ingen behöver förlora för att någon annan ska kunna vinna, när vi lär oss att tänka och agera utifrån vad vi egentligen är kan alla vinna, även djuren, naturen och planeten.

Att älska sig själv handlar inte om att framhäva sig själv och inte heller om att ta från andra för att ge sig själv mer. Det handlar om att förstå, acceptera, respektera och hylla det och den man verkligen är. Inte den glättade ytan eller den påklistrade fasaden utan den man är i grunden, den innersta del av oss som är lik alla andra och som vi alla har gemensamt.

Att älska sig själv innebär att man vet att man är unik, värdefull och värd att älskas oavsett vad man gör eller inte gör. Det innebär också att man vet att man är så kapabel och resursstark att det blir fullständigt orealistiskt att tillåta sig själv att hamna i en offerroll.

När man har sin egen villkorslösa kärlek är man inte längre beroende av att få den från någon annan, man kan fortfarande uppskatta det men det är inte nödvändigt för att känna sig trygg och må bra. Det innebär att det blir lättare att stå emot sådant som inte är bra för en och att inte lockas in i dåliga relationer.

För att öppna sitt hjärta och kontakten med den universella kärleken behöver man lära sig att inte påverkas så mycket av yttre faktorer, inte låta sig dras med i problemen, rädslorna, polariseringen och anklagandet utan istället fokusera på målet, och att i allt man gör vara medveten om vad det är man vill uppnå.

Vägen till ett liv i kärlek går inte via hat, rättfärdigande och dömande utan via acceptans, medvetenhet och förlåtelse och detta uppnår man genom att välja vilka tankar man tänker, vilka ord man säger och hur man agerar i både det lilla och det stora.

Lika lite som man kan styra båten genom att släppa årorna och förlita sig på strömmen, lika lite kan man styra sitt medvetande och sin utveckling genom att släppa tankarna fria och låta det yttre flödet bestämma vägen.

/Andliga guider kanaliserade av Charlotta

5 comments

Uffe 16 december, 2019 - 22:38

Det är så bra skrivet och så sant.
Visserligen haft turen att ha fått en god uppväxt.
Mina syskon och syskonbarn har jag en mycket god relation med.
Och turen att ha haft goda arbetskollegor.
Men ändå känns det tomt.
Det står att man skall kunna älska sig själv.
Det har jag svårt för. För jag har bara självförakt mot mig själv.
Så jag har lite svårt att leva upp till det som står skrivet här.
Får ta små steg i taget och se om jag förändra tankemönstret.
Och bli en bättre människa.

Charlotta 17 december, 2019 - 09:45

Du behöver inte bli en bättre människa, du är redan en fantastisk människa, det enda du behöver göra är att tillåta dig att upptäcka det och då blir det också lätt att älska dig själv så som du är värd att älskas.
/Andliga guider kanaliserade av C

PS. Som du ser Uffe fick du svar direkt från guiderna och det här är nytt för mig också. Under det senaste halvåret har mina guider haft större och större inflytande över både blogginläggen och svaren jag ger i kommentarerna och sedan ett par veckor är det inte längre jag som författar inläggen utan jag förmedlar bara dem. Detta svaret till dig var första gången det hände i en kommentar, jag skriver texten men innehållet kommer direkt från mina guider. Det här är en del av min egen utveckling och jag tolkar det som att det är den riktningen bloggen kommer att ta framöver, mindre och mindre av mig och mer och mer av mina guider. Detta är en utveckling som jag är övertygad om kommer att vara till gagn för både er läsare och för mig och det ska bli spännande att se fortsättningen.
/C

Uffe 17 december, 2019 - 18:28

Kommer absolut fortsätta att läsa och följa denna blogg.
För att finna stöd och mening.
Och tack för svaret

Lisbeth 21 december, 2019 - 18:26

Ett stort tack och en önskan om en fridfull Jul och ett Riktigt Gott Nytt År!!!

Charlotta 21 december, 2019 - 19:36

En riktigt God Jul och ett fantastiskt och Gott Nytt År till dig också Lisbeth!
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI