Home Älska sig själv ”Jag är inte bra nog”

”Jag är inte bra nog”

by Charlotta

Orden och situationen kan variera men innehållet är sig likt från gång till gång och från person till person. Det handlar om nedsättande tankar om dig själv, tankar om att du inte duger som du är, inte är bra nog och att du inte räcker till för det som ska göras eller den situation du befinner dig i.

Efter hand blir sådana tankar som ett mantra som förstärks för varje gång du tänker det och som spiller över till fler och fler områden. För varje gång du tänker ord som ”Jag är inte bra nog” så befästs budskapet starkare och starkare hos dig själv och för varje gång du säger ord som ”Jag kan inte” så kommer fler och fler människor att tro att du har rätt.

Så innan de självförminskande tankarna gör alltför stor skada i ditt liv så sätt stopp för det negativa mönstret. När tankar som ”Jag är inte bra nog” kryper sig på, så stanna upp och ställ följande frågor till dig själv:

  • Var hörde du det första gången?
  • Tror du på det?
  • Är det sant?

Du är skapad till att vara en extraordinär person med dina alldeles egna och unika styrkor. Du kan, du duger, du är en god människa och du räcker till på ditt högst personliga sätt och i den takt och utsträckning du själv väljer, och allting annat är bara lögner och falska sanningar som du nu bestämmer inte gäller längre.

/Charlotta

2 comments

rina 25 augusti, 2014 - 19:27

hej!! gillar denna sida väldigt mycket!!!

men dessa tre frågor i detta avsnitt, så svarar jag jag har inte hört någon säga det till mej bokstavligt talat. vet inte om det är nån som antytt det heller. på dom andra frågorna svarar jag: jag vet inte. Vad ska jag göra med dessa svar då?

mvh rina

Coachen 25 augusti, 2014 - 21:10

Hej Rina, tack för din kommentar!

Jag vet inte om jag förstår dig rätt, men om du inte känner igen dig i texten så beror det kanske på att du inte tänker nedsättande tankar om dig själv? Har man bra självkänsla så så slipper man oftast att brottas med tankar om att man inte duger, så om det är så ska du bara vara glad och tacksam och fortsätta bekräfta dig själv med tankar om att du duger precis som du är. 🙂

/Coachen

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI