Home Ångest/rädsla/oro Är det du eller dina rädslor som bestämmer?

Är det du eller dina rädslor som bestämmer?

by Charlotta

Man vill ju gärna tro att man styr sitt eget liv. Att de val man gör är val baserade på vad man vill, vad man mår bra av, vad man vill uppnå, vad man längtar efter osv. Vid en första anblick så verkar det säkert som om det är så också, men ofta blir man lurad för det finns en spelare till på planen som kanske inte gör så mycket väsen av sig men som styr spelet med järnhand i det fördolda. Japp, jag pratar om dina rädslor!

Om det finns en mörkrets furste så är det rädslor, för det är rädslor som sätter upp begränsningar och hinder och som skapar hat och tvivel. För att skydda sig gömmer sig rädslorna ofta bakom olika masker och hävdar att de är t ex åsikter, önskemål eller erfarenheter istället. För på det viset kan de lättare komma undan med sitt fulspel.

Rädslor är till för att övervinnas och ta kontroll över. De utmanar och skrämmer men ger man efter för rädslorna så säljer man samtidigt sin själ och tvingas leva ett ynkligt litet liv som inte på något sätt kan jämföras med det fria och storslagna liv det var meningen att man skulle leva.

För att ta reda på om det är önskningar eller rädslor som styr ditt liv så våga ifrågasätta och utmana den information som din hjärna sänder till dig. När du säger nej till något så fråga dig själv vad som ligger bakom ditt nej, fortsätt att nysta bakåt tills du hittar själva grundorsaken till nejet och våga vara brutalt ärlig mot dig själv.

Att identifiera sina rädslor är första steget, det innebär inte att du måste släppa dem på en gång, det vore att kräva för mycket av dig själv, men bara att veta om dem och kunna hålla ögonen på dem är ett första steg på vägen mot att en dag kunna stirra dem i vitögat och pulverisera dem så att livet kan bli så stort och innehållsrikt som det är tänkt att vara.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI