Home Arbetsliv Fördelen med att välja ”fel”

Fördelen med att välja ”fel”

by Charlotta

Utan ett spår av tvekan kan jag säga att om jag hade valt ”rätt karriär” från början så hade den karriären varit omöjlig att genomföra. Det jag arbetar med idag är ett resultat av det jag har gjort tidigare, alternativet att hoppa direkt hit existerar inte.

Detta visste jag så klart inte när jag var i tjugoårsåldern, jag utbildade mig till civilingenjör för att jag trodde jag skulle jobba med det hela mitt yrkesverksamma liv. Senare utbildade jag mig till gymnasielärare för att jag trodde att jag skulle jobba med det resten av mitt liv.

Så här i efterhand, nu när jag vet vad jag egentligen vill jobba med, vad det är min livsuppgift att jobba med, så skulle man kunna säga att jag valde fel från början. Man skulle kunna påstå att min civilingenjörsutbildning och min gymnasielärarutbildning var bortkastade, precis som åren då jag arbetade först som ingenjör och sedan som lärare.

Men säger man det så har man inte förstått varken hur vi människor utvecklas eller hur vår livsväg utvecklas beroende på vilka val vi gör. Några tankar och råd om hur man applicerar detta på sin egen karriär har jag skrivit om på Jobbsafari, här kan du läsa hela artikeln.

/Charlotta

2 comments

Ella 9 april, 2018 - 05:53

Stort tack för den här fantastiska och inspirerande bloggen som blivit en del av min vardag att läsa och som tillför så mycket klokhet och mänsklighet i en värld som blir alltmer polemisk och stressad

Charlotta 9 april, 2018 - 08:56

Stort tack Ella för dina fina ord, det värmer att läsa att bloggen gör skillnad för dig. ❤
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI