Home Ärkeänglar En av människans guider är en ärkeängel

En av människans guider är en ärkeängel

by Charlotta

När människor tänker på sina andliga guider är det vanligaste att de tänker på någon sorts odefinierbar varelse i andevärlden och det näst vanligaste är att de tänker på en släkting som vakar över dem. En anledning till att det råder otydlighet kring vad en guide är kan vara att alla människor har flera olika typer av guider där en äldre släkting är en av dem och de andra typerna är uppstigen mästare, galaktiker, kraftdjur och ärkeängel.

Ärkeänglar är en typ av guide som för de flesta inte känns naturlig att relatera till. Många människor känner bara till ärkeänglar så som de beskrivs i religioner, som en ljusvarelse som kommer på tillfälligt på besök i egenskap av budbärare från Gud och som inte har någon nära relation till människorna. Det är vanligt att ärkeänglar upplevs som skrämmande och farliga och att man ser dem som dödsänglar som förebådar död eller kommer med dödsbud. Detta gör ärkeänglarna till en grupp varelser som många absolut inte vill träffa eller ha i sin närhet. Denna syn på ärkeänglar är dock helt felaktig, i själva verket är de de mest välvilliga och genuint goda varelser som existerar.

Ärkeänglarna är budbärare från Gud till människorna men deras uppgift är väldigt mycket mer omfattande än så och en stor del av deras uppgift är att vara livslånga guider till människorna. Alla människor, oavsett religion eller tro, har en ärkeängel som guide, detta är möjligt eftersom ärkeänglarna existerar multidimensionellt och därmed inte begränsas av tid och rum. Alla guiders uppgift är att stötta och vägleda men utöver det har de lite olika fokus, ärkeänglarnas främsta uppgift är att beskydda i den utsträckning de kosmiska lagarna tillåter det.

Ärkeänglarna kommer från samma ursprungliga Källa som allting annat i skapelsen, den största skillnaden mot andra guider är att ärkeänglar aldrig har inkarnerat i fysisk form utan fortfarande befinner sig fullständigt i den högfrekventa och ljusa skaparenergin. Det innebär att ärkeänglarna aldrig har utsatts för karma och inte heller upplevt de lägre frekvenser som inkarnering innebär. De har därför förmåga att hålla mycket större del av ren skaparenergi i sin varelse vilket gör dem oerhört kraftfulla. Eftersom ärkeänglarna är en förlängning av Källan besitter de skaparenergi av full styrka och kan därmed väcka liv i döda, en förmåga de använder sig av dagligen.

Deras svaghet som guider är att de kan ha svårt att förstå alla de fysiska svårigheter som en inkarnation medför eftersom de aldrig själva har upplevt det. Därför är det inte heller deras främsta uppgift att guida människor i den typen av frågor även om det förekommer. Avsaknaden av inkarnationserfarenheter gör också samarbetet med övriga guider svårare eftersom alla andra guider har erfarenhet av att inkarnera.

Olika ärkeänglar har sin expertis inom olika områden men alla har de grundläggande förmågor som behövs för att vägleda, stödja, trösta och skydda en människa genom livet. Några exempel på områden där ärkeänglarna är experter är kommunikation, fysisk och psykisk läkning, naturen och planeten, beskydd från ondska, transformation av oro och ångest, universums mysterier samt villkorslös kärlek till sig själv och andra.

Bland alla de guider en människa omger sig med är det ärkeängeln som står människan allra närmast och aldrig lämnar hennes sida. Oavsett om människan sover eller är vaken, är hemma eller reser till främmande platser, är ensam eller tillsammans med andra så finns den ärkeängel som är människans utsedda guide alltid vid hennes sida, så nära att den delvis befinner sig i människans aura. Att de bara befinner sig delvis i auran beror på ärkeänglarnas storlek, deras energikropp är flera gånger större än en människa och får inte plats i auran. Genom att vara närvarande i sin skyddslings aura läser ärkeänglarna kontinuerligt av energierna hos människan och vet hela tiden precis vad som pågår i hennes kropp och psyke. Ärkeänglarna läser inte bara energi utan sänder också stödjande och tröstande energier när så behövs.

Alla människor kan träna sig till att uppfatta närheten av sin egen ärkeängelguide, men även utan att fysiskt känna närheten kan vetskapen av dess närvaro och omsorg ge tröst och stöd i svåra situationer och perioder. En ärkeängel är inte så ”hög” och nära Gud att den är onåbar eller ”för fin” för människan, ingen i andevärlden skulle få för sig att tänka i de banorna, det är bara människan som har fått för sig att det finns den sortens uppdelning.

Ärkeänglarna älskar människorna och vill inget hellre än att hjälpa dem så mycket de kan och får. Människan har fått fri vilja så att hon kan planera sina inkarnationer för att få de upplevelser hon vill ha och behöver för sin utveckling. Ofta innefattar detta svårigheter av olika slag och skulle ärkeänglarna rädda människan från dessa svårigheter skulle de ta ifrån människan hennes fria vilja och det får de inte.

Av samma anledning får ärkeänglarna sällan självmant hjälpa människan i vardagen utan att först bli ombedd att hjälpa. Som människa får man alltid be om hjälp, oavsett hur stort eller litet problemet är, och ärkeängeln ger alltid hjälp. Hjälpen kommer dock inte alltid i den form man förväntar sig, det är vanligare att få hjälp i form av vägledning till att själv finna en lösning än att få lösningen serverad. Ärkeängelguiden finns där alltid om du vill prata, även om du inte kan höra svaren så lyssnar den alltid till vad du har att säga och förstår dig på ett sätt som bara en ärkeängel kan.

/Ärkeängel kanaliserad av Charlotta

15 comments

Christer Ståbis 12 februari, 2020 - 22:00

Tack för ditt fantastiskt intressanta inlägg ! Jag sitter här och dricker glögg, lyssnar på en Aloe Vera sjunga (:D tack en av Lisbeths länkar) och skrattar när jag läser det här inlägget (med några korta stunder av gråt). Då är det alltså ärkeängeln jag känner är med mig ! Ofta när jag rör mig ute känner jag att någon ”hänger efter mig”. När jag var yngre kände jag alltid att någon var med mig. Jag tänkte mig alltid för för att inte säga något dumt eller osant. (Jag var nog lite för mån om att vara korrekt då. De i den andliga världen dömer inte mig som jag trodde då de skulle göra, om jag ex vis sade något som inte var helt korrekt, även om jag trodde att det var korrekt själv just då. Jag var väldigt noga med hur jag uttryckte mig då.)
Undrar vilken ärkeängel som jag har med mig. Kanske Gabriel, mån tro…
Jag vill än en gång tacka dig Charlotta för dina inlägg. De är 100% i linje med mig och min utveckling nu. Det är oerhört upplyftande att få ta del av dem. 🙂

Charlotta 13 februari, 2020 - 12:02

Tack, roligt att höra. 🙂 Jag tror du har samma ärkeängelguide som jag har Christer, jag tycker mig få den informationen nu när jag läser din fråga, så din ärkeängel är Uriel. 🙂 Jag har honom snett bakom min högra axel vanligtvis, det kan säkert variera från person till person, men det är där jag oftast känner honom. Det är Uriel som är expert på universums mysterier som jag nämner i texten, han är också symbolen för den vise eremiten och lär människan att vara ensam utan att känna sig ensam. Ringer det några klockor? 🙂
/C

Christer Ståbis 16 februari, 2020 - 15:29

Aha, Uriel. Intressant ! Åhå. Ja, det är inte det enda vi har gemensamt, har jag förstått… 🙂 :>
Hm, han är nog bakom min vänstra kanske… Jag har inte tänkt på det. Jag får känna efter vid andra tillfällen också. Lite spontant just nu känns det dock som snett bakom min vänstra axel.
Universums mysterium har alltid intresserat mig. Vise eremiten. Ha ha. Det passar bra för mig det, som lever som eremit (dock inte önskat egentligen). Ja, i så fall har han lärt mig att vara ensam och jag klarar det ypperligt idag. 🙂 (Fast det är ju inte min önskan för all framtid, som du redan vet.)
Jag är inte så kunnig om ärkeänglarna men med det du skrev så låter det troligt att jag fått honom vid min sida. Jag läste lite precis nu om honom och det jag fann (snabb sökning på nätet) så stod det något om fred och naturen också. Passar mig också bra. 🙂
Tack för ditt svar !

Christer Ståbis 16 februari, 2020 - 17:40

Jag vill bara säga att jag inte fick till min smiley här ovan. Jag hoppas den sista på första raden blir korrekt här då. <3 🙂
Nu kryssar jag ! ;D

H 12 februari, 2020 - 22:08

Det var ett intressant inlägg om ärkeänglar🙂

Charlotta 13 februari, 2020 - 12:02

Tack H! 🙂
/C

Majsan 16 februari, 2020 - 20:20

💛

Charlotta 16 februari, 2020 - 20:24

🧡

Magnus Björkegren 2 mars, 2020 - 09:29

Tack! Jag känner en stark koppling till ÄÄ Mikael, ”pratar” med honom mer eller mindre varje dag!

Charlotta 2 mars, 2020 - 10:53

Pratar du med honom lyssnar han, det kan du vara alldeles säker på. Tänk på att de kan kommunicera på många sätt, för oss som ännu inte kan ”höra” dem tydligt är det vanligt att de lämnar svar och ledtrådar i form av symboler och vad vi upplever som synkroniciteter. Kanske får du fler svar än du är medveten om?
/C

Nina wadenbrandt 7 juli, 2020 - 20:46

Hej brukar komma in på din sida titt som tätt av olika anledningar och hittar spännande läsning . Jag undrar om det kan vara guiderna/ärkeängel som pratar med mig när det är som svårast i livet ? Min mamma insjuknade i cancer och gick bort våren 2019 . Under vissa perioder så var det som någon svarade när jag skrek ut min smärta , ibland kunde jag bli arg när någon röst svarade mig att det är livets gång . Det var många saker som hände under tiden som hon var sjuk och när hon släppte taget och gick vidare . Just nu när jag skriver så börjar tangenterna och telefonen å haka upp sig så de kanske är ett tecken ☺️ för ibland undrar man om man inbillar sig ❤

Charlotta 7 juli, 2020 - 20:57

Hej Nina, välkommen hit! Våra guider försöker alltid få kontakt med oss på ett eller annat sätt, ofta genom olika tecken i vardagen men också genom att prata med oss eller visa sig för oss. Beroende på hur öppna vi själva är har vi förmåga att uppfatta olika mycket av dessa kontaktförsök och den vägledning de ger oss. Du kan alltså vara helt säker på både att du har fullt med guider omkring dig och att de gör allt de kan/får för att stötta dig, vägleda dig och kommunicera med dig. Ju mer du vågar tro på det du upplever desto tydligare kommer det att bli. Gör det gärna till en vana att prata med dem när du känner för det, du behöver aldrig ifrågasätta om någon lyssnar för det är alltid någon där, oftast flera.❤
/C

Nina wadenbrandt 7 juli, 2020 - 21:32

Tack för svar ❤ skall försöka att prata och lyssna in dem ❤

Anette 21 mars, 2021 - 10:53

Väldigt intressant med ärkeänglar tycker jag. Försöker lära mig mer om dom. Jag undrar vilken ärkeängel jag har vid min sida. Försöker känna efter men är väldigt osäker.

Charlotta 21 mars, 2021 - 11:02

Ett skickligt medium kan ge dig svar på vem eller vilka det är, den jag rekommenderar är Linda Öberg som du hittar på lindaoberg.com.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI