Home Barn och familj Miniguide till att skapa lyckliga och framgångsrika människor

Miniguide till att skapa lyckliga och framgångsrika människor

by Charlotta

Lycka och framgång, det är förmodligen vad alla föräldrar önskar sina barn, och det kan vara svårt att veta vad man kan göra för att öka de chanserna. Här har jag samlat vad jag anser vara tre viktiga grundpelare för att fostra barn till att bli lyckliga och framgångsrika människor.

När jag skriver framgångsrika så handlar det inte om mängden pengar man tjänar eller vad man jobbar med, utan om att kunna leva det liv man vill, som man mår bra av och som ger mesta möjliga tillfredsställelse.

Framgång och lycka handlar om att vara trygg i sig själv, att vara medveten om sin förmåga och våga lita till den, att inte bära runt på gamla sorger och problem, och att uppskatta och respektera sina medmänniskor men att inte vara beroende av dem för sitt eget välmående. Kan man lära sina barn de sakerna så tror jag att man har lärt dem det viktigaste.

Så här är min miniguide till hur man lägger grunden för att barn ska bli framgångsrika och lyckliga vuxna.

  • Lär barnen ödmjukhet, att respektera både sig själv och andra.
  • Lär barnen att inte söka bekräftelse utifrån, utan att kunna bekräfta sig själva.
  • Lär barnen att värdesätta det de har, men också att släppa taget om det som inte längre gagnar dem.
  • Gör inte allt för barnen, lär dem att göra det för sig själva.
  • Lär barnen att misslyckas. Att det är från misslyckanden och besvikelser man lär sig, och hur man gör för att resa sig och gå vidare.

/Charlotta

2 comments

Anna S 19 november, 2015 - 13:50

En sak jag skulle vilja lägga till här är att även lära barnen att förvänta sig respekt tillbaka av andra, får de inte det ska de gå därifrån. Det är lätt hänt att de låter sig trampas på om de inte säger ifrån.

Kram på dig <3

Charlotta 19 november, 2015 - 14:23

Tack för din kommentar Anna S, jag håller helt och hållet med dig. Jag tänkte mig att stå upp för sig själv faller under den fjärde punkten, men det skadar inte att tydliggöra vikten av det. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI