Home Charlotta Därför är det bättre med en vag målbild

Därför är det bättre med en vag målbild

by Charlotta

Är du en person som vet precis vad du vill uppnå i livet, som har bilden exakt klar för dig oavsett om det gäller vilken typ av person du vill träffa och leva tillsammans med, vilket jobb du vill ha, hur du vill bo eller hur du vill leva i största allmänhet?

Eller är du en person som vet ungefär vad du är ute efter, som har en hyfsad bild av vilken riktning du rör dig mot men som inte har alla detaljerna klara och inte heller vet riktigt hur du ska ta dig dit? Eller någon som inte har en aning alls?

För en hel del år sedan, på den tiden jag sökte jobb som civilingenjör, så fanns det några ständigt återkommande frågor på anställningsintervjuerna, en av dem var: ”Var ser du dig själv om fem eller tio år?”

Redan då hade jag svårt för den frågan för min hjärna har aldrig fungerat på det sättet, men jag förstod snabbt att rätt svar på frågan var på en högre tjänst med mer ansvar inom samma företag, så det var det jag brukade svara.

Hade jag varit ärlig så hade jag sagt att jag inte visste var jag skulle befinna mig och att det är en del av tjusningen med livet, att jag bara visste att jag skulle ha utvecklats enormt mycket under de åren, både personligt och kompetensmässigt, och att jag skulle göra ett riktigt bra jobb var jag än befann mig.

Vid den tidpunkten var jag relativt ung och hade inte tillräckligt mycket erfarenhet och insikt för att se det hela i ett större perspektiv, men nu vet jag att min instinkt var mitt i prick och jag vet också varför.

För i motsats till vad alla de som genomförde intervjuerna ville låta påskina, så är det inte optimalt att i detalj veta vart man är på väg och hur man ska ta sig dit. Tvärtom så är risken överhängande att man genom att vara för detaljerad missar en väldig massa möjligheter längs vägen, bara för att de inte överensstämmer med den målbild man målat upp för sitt inre och att man därför inte ser dem, eller inte bryr sig om dem.

Genom att istället ha en lösare målbild och bara en diffus känsla för hur vägen dit ser ut, så kan man tillåta sig att vara öppen för andra alternativ än de man hade kunnat föreställa sig, alternativ som i slutänden ofta visar sig vara mycket bättre än de man själv hade kunnat fundera ut.

Bästa metoden för att nå sina mål är alltså inte att detaljplanera varken målet eller vägen dit, utan att ha en översiktlig bild över vart man ska. Att ta första steget i den riktningen och sedan ett steg i taget, i det som i just den stunden upplevs som bästa riktningen. På det viset lämnar man utrymme för universum att få visa sig från sin bästa och mest samarbestvilliga sida och bidra med så mycket oväntad hjälp som möjligt.

Du visar i vilken riktning du vill gå, vad du har för visioner och att du är beredd på att jobba hårt för att komma dit, och universum visar dig vilket som är den mest fördelaktiga vägen för att nå, inte bara dit, utan väldigt mycket längre än vad du hade kunnat föreställa dig.

/Charlotta

9 comments

S 31 januari, 2017 - 10:42

Med universum menar du lagen om attraktion ?

Charlotta 31 januari, 2017 - 11:06

Med universum menar jag Livet, Källan, Gud, Skapelsen, Naturen eller Världsalltet, det som är upprinnelsen till vår existens. Var och en väljer själv vad man vill kalla det. 🙂
/C

S 31 januari, 2017 - 11:23

Och när ingen av dom ge det svar på din bön varje dag på din känsla och önskan , ska man ha hoppet kvar eller ? Misstaget man har gjort och man kan inte gå vidare med det och önskar och ber varje dag att få en chans att rätta till sin misstag och det händer inget ändå . Vad gör man i sånt situation ?
Kram

Charlotta 31 januari, 2017 - 11:30

Du accepterar situationen precis som den är, förlåter dig själv för misstaget du gjort, släpper det och går vidare.
/C

S 31 januari, 2017 - 11:36

Bästa C ! Önskade det var så lätt som du säger
🙁

Charlotta 31 januari, 2017 - 12:02

Jag sa inte att det var lätt. 😉 Att acceptera, förlåta och släppa är inte något som går över en natt, det är en process som kan ta dagar, veckor, månader eller till och med år. Men vägen är densamma oavsett hur lång tid det tar, och det är du själv som måste gå den av egen kraft. Att leta efter en snabb och enkel lösning kommer bara att göra att du mår ännu sämre när det inte går att hitta någon.
/C

S 31 januari, 2017 - 11:42

Krossa en persons hjärta som du har älskat så djupt det svåraste som kan hända en, och när den personen vill inte alls höra nåt från dig gör det att det bli ännu svårare att släppa taget och gå vidare, fast jag har bett om förlåtelse och han bry sig inte alls.

Charlotta 31 januari, 2017 - 12:13

Personen har gjort sitt val, och det måste du respektera även om du inte tycker om valet eller ens förstår det. Du kan aldrig tvinga någon att älska dig hur mycket du än älskar den personen. Det finns inga garantier i relationer och kärlek, man kan bara ge sitt bästa och hoppas att det motsvarar vad den andra personen vill ha. Det krävs två personer för att få en relation att blomstra men bara en för att få den att dö.
/C

S 31 januari, 2017 - 13:30

Så sant ❤😔

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI