Home Gästinlägg Man måste våga för att vinna

Man måste våga för att vinna

by Charlotta

Idag har jag glädjen att presentera ett gästinlägg från en annan blogg som vill inspirera. Gillar du det du läser så gör gärna ett besök på bloggen där det finns fler intressanta inlägg.

/Charlotta

Livsgurun är en blogg som drivs av frilansskribenterna Josefine S. Andersson och Magnus Carling. Livsgurun.se är tänkt att inspirera inom hälsa, träning, natur, resor och mat. Livsgurun riktar sig till alla som vill ha tips och råd, med fokus på inspiration.

Man får ofta höra att man ska lyssna till sitt hjärta, följa sina drömmar och så vidare. Samtidigt vill andra människor alltid berätta vad som är rätt och fel. Vad du borde göra. Hur du ska se ut, hur du ska klä dig, vad du ska göra och vem du ska vara.

Det är knappast lätt att veta vad som är rätt. Inte ens om andra människor lät bli att lägga sig i skulle det vara lätt. Speciellt inte när man måste ta ett beslut, och inget alternativ känns helt rätt, eller så gör båda det. Hur ska man kunna följa sitt hjärta när man inte riktigt vet vad det vill, och hur ska man kunna göra det som är rätt när man inte vet vad som är rätt?

Svaret är: Testa! Ja, det kan bli fel. Men vad är egentligen det värsta som kan hända? Du kommer definitivt att få ut någonting av det, även om du tar fel beslut. Du kommer att lära dig något, du kommer att ha upplevt någonting nytt och du kommer kanske till och med att lära känna dig själv bättre. Och inte minst, du kommer att växa som människa eftersom du vågade. För när allt kommer omkring så är det väl just det livet handlar om? Att våga att ta risker, att prova sig fram, att göra misstag och att lära sig. Ibland blir det rätt och ibland blir det fel, men vi får alltid ut något av allt vi gör. Av varje litet misstag, av varje motgång och varje gång vi vågar.

Det sägs att det man ångrar sällan är det man gjorde, utan det man inte gjorde. Och det är inte så märkligt egentligen. Om någonting gör fel så kan vi alltid rätta till det, prova ett annat sätt och så vidare. Men det är inte alltid man kan göra någonting ”senare”, det finns chanser som inte kommer tillbaka. Och om man väntar på att det ska kännas helt rätt så kan man få vänta för alltid. Ibland måste man helt enkelt våga ta steget, slänga sig ut och försöka. Blir det inte bra så kan man alltid försöka någonting annat. Och kom ihåg – ingen annan vet vad som är rätt för dig. Men om någonting känns rätt, då är det rätt. Om du vill göra någonting, då ska du göra det. Och om du inte vågar, så kommer du inte att vinna.

Powered by Calculate Your BMI