Home Gästinlägg Om man är villig att våga så ska man kämpa!

Om man är villig att våga så ska man kämpa!

by Charlotta

Idag har jag glädjen att få presentera ett gästinlägg från en ung tjej som bestämt sig för att göra vad hon kan för att bidra till andra människors välmående. Alla som väljer att göra gott istället för ont i vår värld är viktiga hjältar, hur stora eller små ens bidrag är. Oavsett om det handlar om att man startar ett företag eller att man avstår från att tala illa om någon så räknas båda delarna in på mänsklighetens pluskonto och bidrar till allas vår efterlängtade frekvenshöjning.


Finns det någonting som du inte vågar göra? Det kan vara att ringa ett viktigt samtal, säga ifrån eller våga gå upp för stegen.

Man ska aldrig tvinga någon att vilja våga någonting. Oavsett sak så är det viktigt att inte tvinga någon att göra något som de absolut inte vill. Men ifall man är villig för att ringa och prata med den viktiga personen, eller att gå och slänga soporna när det är mörkt då ska man kämpa. Oavsett vad det är för sak som man inte vågar göra men är villig för att börja våga då är det viktigt att aldrig tappa hoppet.

Att börja våga kan vara väldigt svårt. Hur ska man göra? Vem ska man prata med? När ska jag börja våga? Då finns företaget VÅGA UF där för dig.

Jag heter Sara Dahlgren och jag har tagit steget att börja våga och är nu VD för företaget VÅGA UF. Jag har alltid velat hjälpa andra och få er att må bra, men jag visste inte hur.

En dag satt jag och min syster och kollade på varsin telefon tills min syster sade: Om man är kändis så vågar man allt.

Det var då jag insåg att det finns fler som min syster som tror att man måste vara någon annan, att man måste vara känd för att kunna våga. Därför startade jag företaget VÅGA UF och finns här för att hjälpa er att börja våga.

Jag har själv varit med om att inte våga. Redan som liten var jag alltid den glada personen som kunde springa runt och umgås med alla. Men tyvärr så tyckte inte alla om hur jag var som person. Därför beslöt jag mig för att vara som alla andra. Sitta och le lite då och då. Men detta är inte vem jag är, inte vem jag vill vara. Jag tog steget att börja våga vara mig själv och slutade bry mig om hur alla andra ville att jag skulle vara. Det är jag otroligt stolt över att jag gjorde. För jag vet nu att  jag behöver inte vara någon annan för att må bra.

VÅGA UF har skapat en egen peppbok för att just du ska börja våga med det som du verkligen vill börja våga med. I boken skriver du själv ner vad du inte vågar göra och sedan ska du komma på ungefär tre olika förlag och idéer om hur just du ska börja våga. Efter att du har kommit på dina förlag sätter du ett datum.

Ett exempel kan vara att ha en muntlig redovisning.

Vad vågar du inte göra?

  • Ha en muntlig redovisning framför mina kollegor.

Hur ska du börja våga?

  • Jag börjar med att prata för mig själv framför spegeln.
  • Nästa steg är att prata inför nära och kära.
  • Sista steget är att prata inför mina kollegor och börja våga göra detta även ifall det är jobbigt.

För att peppa er har företaget tagit kontakt med kända personer, privat personer, nära och kära där de själva har lämnat citat om vad de inte vågar, hur de började våga eller vad de har insett när det började våga. Företaget har gjort detta för att sprida budskapet att oavsett ålder, kön eller status så finns det saker man inte vågar göra.

Boken kan användas på flera olika sätt. Du kan sätta ett datum att du om två veckor ska våga simma i den djupa bassängen, eller använder boken varje dag och sätter upp små mål varje dag. Ett exempel kan vara att du har just idag måste ringa tre olika samtal. Använd då våga boken. Skriv upp vad du just idag vill våga med. För det spelar ingen roll hur gammal du är, vilket kön du har eller vilken status du har i samhället. Oavsett ifall du äger tjugotre hus eller bor i din egen bil så finns det fortfarande saker som man inte vågar göra. Detta är något som vi tillsammans måste sprida för att fler ska få inse att det finns saker man inte vågar göra, men ifall du är villig för att börja våga så ska du kämpa!

Kom ihåg att du är ingen fegis ifall du inte vågar gå ut med soporna på kvällen. Du är inte svag för att du inte vågar säga ifrån. Du är stark för att du vågar erkänna att du inte vågar. Låt ingen trycka ner dig för det du inte vågar göra. Oavsett vad det är som du inte vågar göra men är villig att börja våga och kämpa för det, ge aldrig upp! Fortsätt. Du är ett steg närmare!”


/Charlotta

2 comments

H 24 mars, 2019 - 22:10

Vilket upplyftande inlägg och det är precis det jag behöver just nu🙂

Charlotta 24 mars, 2019 - 22:14

Tack H, det blir Sara nog glad att läsa och det är säkert många som kan behöva känna sig upplyft dessa tider.❤️
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI