Home Hälsa Ditt ansikte avslöjar hur dina organ mår

Ditt ansikte avslöjar hur dina organ mår

by Charlotta

Har du hört talas om face reading eller ansiktsläsning? Ansiktsläsning är en metod som används både inom traditionell kinesisk medicin och inom ayurveda för att få ledtrådar till hur kroppen mår på insidan och hur olika organ mår. I allmänhet används det tillsammans med andra verktyg för att få en säker diagnos, men man kan få bra ledtrådar även med enbart ansiktläsning.

Kroppen energisystem kopplar samman alla olika kroppsdelar och både i ansikte och fötter hittar man information om de inre organens status om man bara vet vad man ska leta efter. I vår moderna och högteknologiska värld leds vi ofta till att tro att den mänskliga hjärnan sedan länge har överlistat naturen men i själva verket är naturen fortfarande klokare än människan precis som den har varit i miljontals år och som den alltid kommer att vara, och tur är det.

Därför är det inte heller förvånande att de delar av kroppen som inte syns med blotta ögat lämnar fullt synliga budskap utanpå kroppen om hur de mår, något som människan kunnat använda sig av i tusentals år och långt innan röntgen och blodprover fanns tillgängliga. Budskapen finns fortfarande där men nuförtiden sminkar vi bort dem, skär bort eller botoxar bort dem istället för att ta dem som signaler på att vår kropp behöver hjälp.

Innan man ger sig på att diagnostisera sig själv och sin omgivning med enbart ansiktsavläsning så är det bra att komma ihåg att en enda informationskälla sällan räcker för att vara helt säker på sin sak. Man kan få en ledtråd till vad som är fel, men man behöver mer information för att vara helt säker, det finns t ex vissa ansiktsdrag som är genetiska utan att det betyder att organ mår dåligt.

Några exempel på vad man kan läsa ut av ansiktet:

  • ”Argrynka” mellan ögonbrynen är ett tecken på att levern är ansträngd och behöver hjälp att avgifta.
  • ”Surrynkor vid mungiporna är ett tecken på att tjocktarmen är i obalans.
  • Mörka ringar under ögonen och/eller påsar under ögonen är ett tecken på att njurarna är ansträngda.
  • Rynkor över pannan är ett tecken på låggradig förgiftning.
  • Acne på hakan och längs käklinjen är ett tecken på hormonobalans.

När man tänker på hur mycket människor gör med sina ansikten för att dölja den här typen av problem, istället för att förstå att det är kroppen som signalerar att den behöver hjälp, så är det inte utan att man blir lite beklämd över var vi har hamnat.

/Charlotta

20 comments

Annica 29 april, 2018 - 18:41

Så mycket ansiktet visar.
Det är verkligen sant.
Innan jag kraschade i utmattning fick jag bl.a. problem med eksem runt ögonen.
Ett förtvivlat försök av kroppen att signalera stopp.
Stressen gör mycket med våra kroppar och våra själar. Hur själen mår visar sig också ofta i våra ansikten hur mycket vi än försöker dölja det.
Likaså hur glädje och harmoni kan stråla i människors ansikten när vi mår bra och är i balans.
Jag tänker ofta på hur vi kan bli bättre på att läsa av varandra och hur vi verkligen mår.
På våra insidor.
Att upptäcka blicken av ett sakta slocknade ljus i någons ögon.Så att vi kan rädda varandra tillbaka till livet och glädjen igen.Innan det är försent.
Rädda både våra kroppar och den själ som bor i oss alla.
Att ögonen på sätt och vis är en spegel av vår själ.
Att vi verkligen ser varandra och det vi på olika sätt förmedlar med våra kroppar och ansikten.
Att ansiktet på visar olika sätt visar det vi har inom oss både fysiskt och själsligt.
Min gamla mormor blev 94 år.
Hon var vacker med sina rynkor.
Skrynklig och fin på samma gång.
Ingen Botox eller fillings hade gjort henne vacker.
Men hennes varma själ och hennes stora kärlek och omtanke med andra lyste igenom och gjorde henne vacker.
Vi behöver bli bättre på att se det vackra vi alla har på våra insidor istället för att alltför mycket fokusera på det yttre.
Också förstå att hur vi lever påverkar både vårt inre och vårt yttre.
Allt gott.
❤❤❤
Kram från
Annica

Charlotta 29 april, 2018 - 19:41

Så sant Annica, så sant! Kram! ❤
/C

A 30 april, 2018 - 07:20

Får väl hoppas att mina organ mår bra, eftersom jag inte har några rynkor mer än när jag skrattar. Jag dricker mycket vatten och det är bra för hyn och B, C och D-vitaminer varje dag. Har ett brunt pigment. 😉

Charlotta 30 april, 2018 - 08:09

Det låter lyxigt A, bara att gratulera! 🙂
/C

A 30 april, 2018 - 08:20

Tack! Men lyxigt vet jag inte. Har ett ungdomligt utseende som är nedärvt, och så gäller det att sköta om sig! 🙂

Helene 1 maj, 2018 - 09:43

Hej Charlotta! Intressant. Har nyligen läst en text om detox för att hjälpa kroppen rensa ut slaggprodukter som samlats under åren. Jag har under det senaste året levt under stress då både min tonårsdotter varit/är utmattad och min mamma blivit alltmer beroende av min hjälp pga sviktande hälsa. Känner mig ganska sliten.
Upptäckte för ett par månader sedan att jag fått en svullnad/påse under mitt ena öga. I jämförelse med andra sidan är det en tydlig skillnad. Känns lite underligt att det inte är under båda ögonen. Visst har jag små fina skrattrynkor men för övrigt spänstig hy. Innan jag läste din text har jag funderat på om det är något fysiskt men lutar åt att jag kanske kan hjälpa kroppen på egen hand. Jag har alltmer börjat se sambandet i vad vi utsätter oss själva för och hur vi mår, och att det inte går att komma ifrån att vi kan påverka mycket genom aktiva och bättre val.

Charlotta 1 maj, 2018 - 10:09

Hej Helene! Även binjurarna visar hur de mår under ögonen, den stress och oro du beskriver har säkert gått hårt åt dina binjurar och nu börjar det synas. Det du kan göra akut är att fylla på med de näringsämnen som kroppen bränner extra mycket av vid stress, B- och C-vitamin samt magnesium. Det kan också vara till hjälp att ta ett binjurestöd, Alpha Plus har bra grejor på det området och även Thornes. Även meditation och yoga kan vara till hjälp. I långa loppet behöver naturligtvis livet förändras men ibland har man inte den möjligheten direkt. Kram!
/C

Helene 1 maj, 2018 - 15:46

Stort tack för bra tips och råd! Jag äter idag ett allmänt tillskott anpassat för idrottande personer som ska innehålla lite mer av de mesta. Dessutom separat D-vitamin och magnesium. Jag ska kolla upp binjurestöd, vad som finns. Fick tips tidigare om KSM 66, är det något du känner igen? Jag känner ju att något inte är helt okej då jag ofta kan känna mig väldigt alert och på G men samtidigt sopslut. När man är i det läge jag är i så finns litet utrymme att känna efter för mycket – det gäller att räcka till och fungera hyggligt. Tar till mig av ditt råd och ska försöka få in mer yoga än tidigare och börja meditera för att komma ner i varv.

Charlotta 1 maj, 2018 - 15:57

KSM-66 är ashwagandha som är en adaptogen med god effekt på binjurarna, det kan du mycket väl prova. Multitabletter räcker sällan till när man behöver terapeutiska doser, inte ens de som sägs innehålla mer av allt. Jag skulle rekommendera separat B-komplex, C-vitamin och magnesium, magnesiumet bör vara av en sort med bra upptag som t ex magnesiumcitrat, och du bör ta minst 11 mg per kilo kroppsvikt per dag.
/C

Helene 1 maj, 2018 - 17:36

Aha, det är så pass stora doser. Då får jag dubbla det jag tar idag. Samtidigt har jag varit lite fundersam över att få i mig för mycket, men jag förstår att det behövs extra just nu. Tack Charlotta för bra råd och vägvisning:) Kram!

Charlotta 1 maj, 2018 - 17:41

Dubbla inte antalet multitabletter bara, för då riskerar du få i dig för mycket av andra ämnen som man inte ska ha för mycket av, som t ex järn och koppar. Multitabletten är bra som grund men lägg till enkeltillskott av det du behöver mer av. Kram!
/C

Helene 1 maj, 2018 - 19:41

Bra, nej, det ska jag inte göra. När det är så pass höga doser, är det att föredra att ta alla tabletter vi samma tillfälle eller sprida ut dem? Jag har tidigare fått tipset att ta magnesium på kvällen. Övriga tillskott brukar jag ta till frukost.

Charlotta 1 maj, 2018 - 21:09

Magnesium är klart bäst till kvällen eftersom de flesta upplever det som rogivande. Det går bra att ta resten tillsammans på morgonen.
/C

Tisdagkväll 1 maj, 2018 - 23:34

Hej Charlotta! Tack för en bra blogg som hjälper i vardagen. Jag undrar om du har några tips, eller om du tidigare har skrivit några inlägg om, att känna ilska mot en person. Eller kanske snarare hur man blir av med den ilskan. Efter ett bråk med en tidigare vän har jag känt sån otrolig ilska mot denna person. Bara att tänka på personen gör mig arg, och träffas vi så får jag en rent fysisk reaktion med hjärtklappning, yrsel och illamående. Jag vill dock inte känna så här längre och undrar om du har några tips på hur jag närmar mig dessa känslor, så jag till slut kan sluta må så dåligt över det.. vill förlåta och gå vidare, men har inte verktygen till det just nu. Tack på förhand ❤️

Charlotta 2 maj, 2018 - 08:05

Hej Tisdagkväll, välkommen hit och tack för berömmet! Ilska är i allmänhet ett uttryck för behov som inte blir mötta vilket innebär att det finns andra känslor under ilskan, ofta handlar det om rädsla eller smärta för att man blivit sårad. Det är dessa känslorna som du ska leta upp och titta närmre på för att kunna släppa ilskan. Ta reda på vad dina känslor innerst inne består av, var de kommer ifrån (ofta är det tidigare upplevelser av samma eller liknande känslor som triggas igen) och exakt vad det var som utlöste dem den här gången. Försök också att kliva ur din egen roll och se situationen ur ett åskådarperspektiv, vad var det som hände mellan er, ser händelsen olika ut ur olika perspektiv (ditt, vännens, åskådarens) och finns det alternativa tolkningar på vad som blev sagt och gjort och varför?

När du kommit så långt tror jag du har fått ett annat perspektiv på det som hänt och kan bestämma dig för att vännen antingen inte egentligen ville dig så illa som det blev utan bara agerade i oförstånd enligt vad som kändes bäst för vännen själv, samt att du kan ha överseende med vännens brister. Eller att vännens agerande faktiskt var till hjälp för dig för att det fick dig att uppmärksamma gamla känslor och mönster som du behövde ta tag i, lösa upp och släppa. Lycka till!
/C

Susanne 24 maj, 2018 - 12:17

Tack för en bra artikel, vart kan jag läsa mer om hur obalans i inre organ visar sig utanpå? Håller på med en kostomläggning för inre läkande så skulle vara intressant att se om det är några speciella områden som ropar på hjälp.

Charlotta 24 maj, 2018 - 13:51

Hej Susanne, välkommen hit! Face reading används både inom ayurveda och traditionell kinesisk medicin (TCM) och om du googlar på någon av dessa tillsammans med face reading får du upp en hel del länkar att läsa vidare på, det finns också en del böcker på t ex AdLibris om du föredrar det. Dock är det väldigt ont om information på svenska så sök på engelska för bäst resultat.
/C

Susanne 24 maj, 2018 - 19:18

Tack då googlar jag på 🤓

Evert Björklund 26 maj, 2018 - 16:21

Hej jag har mycket ångest /panikångest och inre stress jag undrar om ashwegandha är bra , jag vaknar tidig morgon flera gånger med oro .undrar därför om den här örten hjälper eller det är kvacksalveri?

Charlotta 26 maj, 2018 - 16:33

Hej Evert, välkommen hit! Ashwagandha är absolut inte kvacksalveri utan en väldigt kompetent ört med mångtusenårigt användande och dokumenterat god effekt mot t ex stress, sömnproblem och nedstämdhet. Ångest kan ha många olika orsaker, några av de vanligaste är belastad lever, dvs en låggradig förgiftning, obalans i tarmen och näringsobalans, t ex brist på magnesium, D-vitamin och B-vitaminer kan ge symptom som ångest. Mitt råd är därför att först ta reda på vad din ångest har för orsak innan du bestämmer hur du ska åtgärda den. En skicklig naturläkare, näringsterapeut, frekvensmedicinare eller annan alternativterapeut kan hjälpa dig med det. Skulle du vilja prova ashwagandha ändå utan att veta orsaken så är det inget farligt, men det är inte säkert att du får önskad effekt om orsaken är näringsbrist eller förgiftning.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI