Home Hälsa Du drivs delvis av solenergi

Du drivs delvis av solenergi

by Charlotta

Har ni upptäckt TEDx Talks? Om inte rekommenderar jag dem verkligen, där finns en ständig källa till spännande, informativa och tankeväckande tal av personer som besitter kunskap och erfarenheter som ligger i absolut framkant i vår tid, och som har kapacitet att förändra synen på världen.

Nyligen såg jag ett  TEDx Talk av Gerald Pollack, PhD om möjligheten att vi människor, liksom växterna, till viss del kan tillgodogöra oss energi direkt från solen.

Genast när jag såg rubriken kom jag att tänka på filmen ”Eat the Sun” och den indiska gurun som hävdar att han levt i 70 år på enbart solljus. Så självklart ville jag höra vad denna tekniska doktor hade att säga om saken.

Till skillnad från den indiske gurun så uppmuntrar Gerald Pollack inte till det som kallas sun gazing, men däremot menar han att även vi människor har förmågan att tillgodogöra oss solljuset som en energikälla utöver maten.

Vad han säger är att proteinet i våra celler behöver ljus och vatten för att det ska skapas energi som gör att cellerna kan fungera optimalt. Att dricka vatten och utsätta sig för solljus är alltså en viktig del av vägen till god hälsa.

Andra saker som hjälper energiomvandlingsprocessen i cellerna är livsmedel som t ex grönsaker, gurkmeja och kokosvatten, infraröd bastu och jordning. Alla dessa ökar förutsättningarna för att energi ska skapas i cellerna.

Personligen är jag dock inte helt övertygad om att det inte kan finnas energi att hämta även ur sun gazing. Jag har provat det vid några tillfällen och det är en väldigt speciell och positiv känsla, upplevelsen är i det närmaste andlig.

Man måste bara vara noga med att välja sitt tillfälle väl för att inte riskera att skada ögonen, solen ska stå riktigt lågt på himlen och det skadar inte med några slöjmoln framför för att vara på den säkra sidan.

Vid den här årstiden och i den här delen av världen känns det ganska uppenbart att en del av i alla fall min energi måste komma från solen och ljuset, helt enkelt för att knapp jag har någon energi längre.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI