Home Hälsa En fråga till din själ om ditt mänskliga jag

En fråga till din själ om ditt mänskliga jag

by Charlotta

Det faktum att vi människor kan observera oss själva när vi tänker, alltså att vi är medvetna om att vi tänker, tar många som ett kvitto för att vi inte bara är vår kropp utan att vi har ett högre medvetande, en själ. För vem är det annars som är medveten om att kroppen tänker?

Om någon skulle fråga din själ, inte dina tankar utan den entitet som är medveten om att du tänker tankarna, om hur du behandlar ditt mänskliga jag, vad skulle själen svara då? 

Skulle den säga att du är den där pålitliga kompisen som alltid står upp för ditt mänskliga jag, som tar hand om både känslor och kropp? Att du i alla lägen är stolt över allt du har kapacitet till, allt du åstadkommer, och alla känslor du känner? Att du är en del av lösningen på vardagsproblemen, att du gör det bästa av situationen och att du driver saker framåt mot något ännu bättre?

Världen som vi lever i är inte längre en optimal miljö för oss, varken för kroppsligt eller känslomässigt. Allting går för fort för att vi känslomässigt ska hänga med och kunna må riktigt bra och samtidigt får våra kroppar inte den näring och rörelse de behöver för att må bra. Vad de istället får är en massa stress, stillasittande och okända ämnen som de inte är konstruerade att hantera.

Faktum är att kroppen är så otroligt skicklig på sitt jobb att vi inte alltid inser hur hårt den sliter förrän vi plötsligt en dag drabbas av en ”oförklarlig” sjukdom. För oss är den oförklarlig, men för kroppen, som slitit hund i åratal, kanske i decennier för att inte funktionaliteten skulle påverkas av alla problem den utsatts för, så är sjukdomen inte alls oförklarlig utan ett slutligt misslyckande för att arbetsuppgiften blev övermäktig.

Även om våra själar är odödliga så är inte våra kroppar det, och även om kroppen är en fantastisk konstruktion som hela tiden gör sitt yttersta för att kompensera för allt negativt den utsätts för, så finns det gränser för vad den klarar av. Ohälsa som för 30-40 år sedan drabbade människor i 50-60-årsåldern ser man idag hos 20-30-åringar.

Så även om du tycker att du är frisk och inte har några problem så låt dig inte luras att tro att kroppen inte behöver din hjälp, för det gör den. Hjälper du den medan du fortfarande mår bra så är chansen stor att du kan undvika att bli sjuk längre fram.

Det är få sjukdomar som kommer från ingenstans, de allra flesta har man själv hjälpt till att under lång tid utveckla för att kroppen inte fick den hjälp den behövde i form av näring, aktivitet och vila.

Man blir inte sjuk när symtomen börjar visa sig, symtomen börjar visa sig för att man har varit sjuk under en längre tid och kroppen inte längre förmår kompensera för det. Om du ännu inte är din kropps bästa vän så kanske du vill fundera på att börja axla den rollen, för er bådas skull?

/Charlotta

4 comments

Sigrid Quist 20 oktober, 2016 - 11:28

När jag föddes fanns det inga säkerhetsbälten i bilar, bensinen hade höga blyhalter och människor använde DDT för att bli av med ohyra vilket dödade flera av de fåglar och andra djurarter som är utdöda idag, utsläppen från fabriker och annat gick direkt ut till hav och sjöar. När jag blev mor på 70talet jagade jag och många med mig organiskt odlat och stoppade överdriven användning av färg och tillsatsämnen i maten. Idag har allting blivit bättre och enklare och vi har tillgång till allt det där vi fick kämpa för tidigare och möjlighet att leva ett längre liv och vara friskare i kroppen, det som bekymrara mig är att fler och fler blir psykiskt sjuka och depressioner ökar bland barn och unga. Människor verkar ha blivit argare och mer missbelåtna med sina liv och skadar varandra psykiskt medvetet eller omedvetet, fler tar sina liv och orkar inte längr. Psykvården har varken tid, plats eller kunskap att ta hand om dem som far illa. Jag skulle vilja efter en lång tids depression som jag själv valde att rehabilitera på mitt sätt och är idag frisk med hjälp av dem som lär ut personlig utveckling och är lifecoacher och konsentrerar sig på att se det positiva istället för att älta det som varit, de lär dig se styrkan i dig och inte svagheten och se framåt, vara tacksam för vad du har och vem du är, vi har alla möjlighet att ta vara på den kunskap som finns via internet och kan börja följa den här sidan eller andra liknade på facbook om vi inte har råd att anlita en lifecoach som vi kommer att göra när vi blir bättre eftersom när vi mår bättre psykiskt så producerar vi mer och kan själva dela med oss av de erfarenheter vi har fått av den hjälp vi valde.

Charlotta 20 oktober, 2016 - 11:46

Kloka ord Sigrid, tack för att du delar med dig av dina erfarenheter.
/C

H 20 oktober, 2016 - 18:30

Jag funderar ibland om människor som tror på andlighet lever mer harmoniska liv motsatt de som inte tror på det? Har du Charlotta någon vetskap om det?

Charlotta 20 oktober, 2016 - 19:23

Ja, det verkar som om det är så, här är ett inlägg från i våras med ett par intressanta länkar i ämnet.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI