Home Hälsa Kokosolja och alzheimers, parkinsons, als, mm

Kokosolja och alzheimers, parkinsons, als, mm

by Charlotta

Jag snubblade precis över den här filmen och den är så bra och hoppfull att jag vill dela den med er. Den handlar om hur en amerikansk läkare lyckas reversera sin mans alzheimers med hjälp av kokosolja. Kokosoljans fantastiska hälsoeffekter har varit på tapeten ett tag nu, men i den här filmen blir det väldigt tydligt precis hur stor påverkan den kan ha, och också varför det fungerar.

Det ger hopp åt många som drabbats av dessa svåra och nedslående sjukdomar, eller som har närstående som har drabbats. Tänk bara på att det inte är kokosfettet i det silvriga paketet som avses, utan ekologisk, kallpressad kokosolja.

/Charlotta

7 comments

A. 14 mars, 2016 - 15:41

Det finns många hokuspokus kurer mot ålderdom, men faktum är att ingen av oss kommer någonsin förbi det att vi blir äldre, och därmed får krämpor och sjukdomar. Min far har nu legat på sjukhus i 14 dagar pga av åldersrelaterade symtom han är 87 år och har levt länge utan kokosolja. Då är jag mer orolig för min mor och hennes blodtrycksmedicin Sisprorol 10 mg som har framkallat vansinnestankar som t.ex att hon har stulit pengar av folk, att hon packar för att åka iväg till fängelse och anstalter, att hon påstår att hon blivit våldtagen, att hyran inte är betald fast jag har betalat den varje månad åt henne. Det känns som om hon beteer sig som att hon står i skuld till livet, fast hon har jobbat och slitit inom sjukvården i hela sitt yrkesverksamma liv. Och när jag dessutom har en dålig kontakt med min bror som hela tiden tilltalar mig med en anklagande ton, i den här väldigt jobbiga situationen istället för att samarbeta i nuet och försöka göra det bästa för våra föräldrar, så agerar han som en tonåring gentemot mig trots att han är 52 år. Han har inte vuxit upp känns det som, utan lever kvar i den tid då vi var yngre och gled ifrån varandra pga olika personligheter och intressen. Det känns sorgligt både med sjuka föräldrar, och en bror som vägrar att acceptera mig och hålla ihop i en så här svår och jobbigt tung del av livet. Jag har mer insikt än honom, vilket kanske gör honom rädd? Jag vet inte hur jag ska lösa upp den knuten och få till en dialog om hur situationen faktiskt ser ut nu.

Charlotta 14 mars, 2016 - 16:18

Nej, som tur är så får inte alla människor alla sjukdomar oavsett hur bra eller dåligt man lever. Det som också är glädjande är att det mer och mer kommer fram att kroppen faktiskt har förmåga att självläka och att det som krävs ofta bara är rätt näring i tillräckliga doser, men det gäller naturligtvis inte hur gammal man än är.

Vuxna människor har förmånen att få lov att ta ansvar för sig själv och sina egna val och handlingar, en del väljer att ta det ansvaret, andra inte. Din bror är kanske inte redo att hantera era föräldrars sjukdom och tar den lätta vägen ut genom att skylla på någon annan och hoppas allt ska lösa sig av sig själv. Om du har provat att prata med honom och reda ut begreppen utan framgång så tror jag att du helt enkelt får acceptera läget och vänta på att han själv ska komma till insikt.
/C

A. 15 mars, 2016 - 08:34

Mycket märkligt svar från dig måste jag säga. Den här bloggen är så rörig av olika ämnen, så jag vet inte vad jag ska skriva om sånt här som drabbat mig. Jag ska inte skriva här överhuvudtaget – dina svar ger ingen vägledning ALLS!! Jag väljer att avfölja.

Charlotta 15 mars, 2016 - 10:30

Utveckla gärna vad det är du tycker är märkligt i svaret. Tråkigt att du upplever bloggen som rörig, men självklart ska du inte stanna kvar här om det inte känns rätt för dig. Det är alltid bra att ta ansvar för sig själv och fatta de beslut som behövs för att livet ska bli så bra som möjligt, det gäller både i stort och i smått.
/C

Katarina 20 maj, 2018 - 09:08

Oj vilka konstiga svar från A.

anders rubenson 26 augusti, 2019 - 14:12

Finns det analyseras av vegetabilisk kokosoljor typ King Coconut som botemedel mot ALS. Varför fråga är.
När jag är på SL vilket jag har varit sedan 74 är min basföda King Coconut, dricker helst två om dagen
tillsammans med fantastiska frukt och havs mat.

Charlotta 26 augusti, 2019 - 17:19

Hej Anders, välkommen hit. Jag är dessvärre inte bekant med King Coconut eller om det finns ALS-studier gjorda på det.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI