Home Hälsa Pollenallergi? Här är mitt bästa tips!

Pollenallergi? Här är mitt bästa tips!

by Charlotta

Nu är den här, den fantastiskt härliga årstiden som kallas vår, men också den årstid som för många innebär ständigt rinnande näsa, kliande ögon, kliande hals och tungt huvud. Har man riktig otur och är allergisk mot många olika sorts pollen så har eländet redan börjat sedan någon månad och kommer fortsätta långt in på hösten.

Så var det för mig. På grund av alla mina pollenallergier och pälsdjursallergier så åt jag antihistamin året runt. När det var som värst lade jag till nässpray och ögondroppar men under de riktigt jobbiga perioderna hade jag ändå svåra besvär trots medicinering. Att vara ute en torr och blåsig vårdag när björken blommade var inte att tänka på, inte heller på sommaren när gråbon blommade, att klippa gräset var alltid förenat med ett visst mått lidande som satt i flera timmar efteråt och vissa år började mina besvär redan innan vintern var slut när hasseln började blomma. Jag var jämt kli-ig i halsen, jämt snuvig, jämt tung i huvudet och dessutom allmänt trött av antihistaminet.

För fem år sedan blev jag tipsad om tillskottet MSM (organiskt svavel) och sedan dess känner jag nästan aldrig av mina allergier längre, trots att jag inte har tagit en enda allergitablett, ingen nässpray och inga ögondroppar på fem år. Effekten började kännas redan efter några veckor medan jag fortfarande trappade upp dosen, men den blev bättre när jag kom upp i dos och har sedan blivit bättre år för år.

MSM är ett naturligt kroppseget ämne som finns i kroppens alla vävnader och är närvarande i många viktiga processer. MSM är kanske främst känt för sin positiva effekt på hud, hår och naglar men används även på hästar och hundar för att dels snabba på läkningen efter skador och dels undvika att skador uppkommer till att börja med, men det är alltså många som också blir hjälpta i sina allergiska besvär.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI