Home Ångest/rädsla/oro Rädslan när smittor och sjukdomar härjar

Rädslan när smittor och sjukdomar härjar

by Charlotta

Det är lätt att bli rädd om man läser löpsedlar och ser på nyheter. Världen är full av oroligheter och hot och annat som skrämmer, och även om krig, terrorbrott och ekonomiska kriser än så länge håller sig på avstånd för de flesta av oss så känner vi ändå av effekterna. Oron når oss, skakar om oss och får oss att undra om vi står på tur.

Men något som kanske skrämmer de flesta ännu mer är alla sjukdomar, virus och bakterier som finns i vår närhet och som hotar att drabba oss eller någon vi bryr oss om. Smittor som färdas med luft, mat eller vattnet och som snabbt förflyttar sig från en person till en annan, från den ena staden till nästa och från ett land till ett annat.

För medan våld, svält och fattigdom är nog så skrämmande så är de hot som är lättare att se och förhålla sig till medan virus och bakterier är osynliga för ögat. De kan vara långt borta eller nära, man kan vara mottaglig eller inte och man vet inte vilket förrän man själv eller någon närstående blir sjuk.

Att inte kunna se sin fiende och inte heller riktigt förstå hur den angriper eller hur stor faran egentligen är påverkar oss på ett sätt som gör rädslan oproportionerligt stor i förhållande till det verkliga hotet.

Det är inte konstigt att man blir rädd, att oron för att själv smittas eller för att någon man bryr sig om ska smittas blir en del av vardagen och att den stress det medför urholkar tryggheten och glädjen i livet. Att leva med ständig rädsla är inte att leva på riktigt och beslut fattade utifrån rädsla blir aldrig riktigt bra.

Därför är det goda nyheter när gamla beprövade och väl fungerande metoder åter kommer fram i ljuset och får den uppmärksamhet de förtjänar, men nu med vetenskapliga belägg och förklaring på varför det fungerar och inte bara erfarenheter att luta sig mot.

En sådan gammal beprövad metod är silver som användes inom sjukvården för sårläkning och för att döda virus, bakterier, svampar och parasiter långt innan antibiotikan fanns tillgänglig, men kunskapen om silvret föll i glömska under senare delen av nittonhundratalet när antibiotikan kom i ropet.

De senaste årtiondena har användningen av silver åter ökat hos allmänheten och nu börjar även sjukvården, och inte minst veterinärvården, så smått få upp ögonen för silvrets förträfflighet. Där antibiotika går bet är kolloidalt silver många gånger framgångsrikt och även på virus där antibiotika inte hjälper alls har kolloidalt silver god effekt. Till och med på de fruktade så kallade mördarbakterierna och resistenta bakterier har kolloidalt silver visat sig ha effekt och dessutom slås inte de goda tarmbakterierna ut av silver som de görs av antibiotika.

Medicinsk Access publicerade för ett år sedan en artikel som lyfter fram möjligheterna och forskningsläget kring kolloidalt silver. Du kan läsa tidningen digitalt här, artikeln om silver finns på s.51-53. Utöver kolloidalt silver finns det många andra naturliga preparat som är verksamma mot virus och andra patogener som t ex oreganoolja, pau d’arco och frankincenseolja och än en gång bekräftas att naturen förser oss med de bästa verktygen.

Att veta att det inte bara är hoten om sjukdomar som ökar utan att det också hela tiden återupptäcks effektiva metoder som bekämpar sjukdomarna kan vara skillnaden mellan att känna sig utsatt och hjälplös och att känna sig trygg och resursstark.

Det händer mycket hemskt i vår värld men det händer också väldigt mycket bra, tyvärr får sällan de goda nyheterna lika mycket utrymme i media som de dåliga nyheterna vilket leder till att den bild som målas upp av världsläget blir onödigt mörk.

Jag är övertygad om att för varje negativ händelse och nyhet finns det minst en positiv, för varje steg i fel riktning tas det samtidigt minst ett lika stort steg i rätt riktning. Problemet är bara att medan varenda liten otrevlighet rapporteras och blåses upp till något stort så har de goda nyheterna mycket svårare att nå ut till den stora massan.

När det gäller kolloidalt silver används det allt mer frekvent och med goda resultat sedan tio, tjugo år som huskur i vårt land, för både utvärtes och invärtes besvär, och det används sedan länge allmänt i många andra länder i världen. I Sverige är dock sjukvård och myndigheter fortfarande dåligt informerade om silvrets egentliga egenskaper och därför når korrekt information inte heller ut till allmänheten.

Möjligheterna till bot och lindring har alltså funnits där länge fast få har vetat om dem. Precis på samma sätt är det säkert på många andra områden också, bra saker finns redan eller är på gång, vi vet bara inte om det än för att våra blickar riktas åt andra håll. Och det är den känslan man ska fokusera på för att lindra sin rädsla och finna tillit, även om man själv inte känner till något än så betyder det inte att det inte finns, eller att inget görs.

Acceptera livet som det är just nu och välj tillit istället för rädsla, chansen är stor att det redan finns lösningar eller att lösningar är på gång för det som skrämmer och som du oroar dig för, du vet bara inte om det än.

/Charlotta

6 comments

Anna 11 november, 2018 - 10:16

Kolloidalt silver har hjälpt mig med den nästäppa jag haft i många år. Först använder jag vanlig koksaltspray och snyter sen ur näsan, sen gör jag samma sak med silver (jag köpte en tom nässprayflaska på Bodystore.com och fyllde i silver) och sedan med min allerginässpray. Det var lite obehagligt första gångerna och jag ska inte gå in på vad som kom ut, men sen lugnade det sig förutom att jag blev torr i näsan så en olja som ex. Nozoil (sesamolja, finns på apotek) är bra. Efter ungefär en månad märkte jag ordentligt resultat. Det är rent gudomligt att känna att jag kan andas ordentligt igen!
Kram från Räser-Anna

Charlotta 11 november, 2018 - 11:07

Härligt resultat! Jag tror faktiskt inte att du behöver koksalt först, det vanliga är att man får lika bra effekt med bara kolloidalt silver och då minskar också risken för att slemhinnorna i näsan torkar ut. Att spraya kolloidalt silver i näsan är också ett bra sätt att minska risken för att virus får fäste och kommer in i kroppen den vägen.🙂
/C

Charlotta 13 november, 2018 - 22:13

Som jag skriver i artikeln är myndigheterna mycket dåligt informerade om kolloidalt silvers egentliga egenskaper och deras rekommendationer speglar dessvärre den okunskapen.
/C

Linda 28 december, 2018 - 19:58

Kan detta silver hjälpa mot maginfluensa (skydda så man inte får det). Jag lever i ständig rädsla för detta och slutar leva under vintern..

Charlotta 28 december, 2018 - 20:05

Hej Linda, välkommen hit! Kolloidalt silver brukar ha mycket god effekt både mot maginfluensa och matförgiftning. Dels kan man ta det förebyggande i sjukdomstider i mindre doser, t ex 1 msk morgon och kväll, och dels kan man ta 0,5-1 dl vid första symptom. Man ska komma ihåg att silvret går snabbt ur kroppen, så man behöver i allmänhet fylla på flera gånger och under ett par dagar för att inte återsmittas eller återinsjukna. Det finns en bra grupp på FB med mycket information om kolloidalt silver, här hittar du den.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI