Home Hälsa Tankarna styr hur du mår

Tankarna styr hur du mår

by Charlotta

”Den som väljer att gapskratta minst en gång om dagen lever i regel längre än de som inte har lika roligt. Det är vetenskapligt bevisat. Liksom att du mår som du tänker.”

Citatet ovan är hämtat från den här artikeln där överläkaren och hjärnkirurgen Nisse Simonson förklarar hur dina tankar formar ditt liv. I den här bloggen, och på många andra ställen, är det tänket knappast någon nyhet, men det som är nytt är att forskningen numera stöder tankegången. Nisse Simonson fortsätter resonemanget:

”Därför är det så väsentligt att fokusera på goda minnen och saker och skaffa sig nya goda upplevelser. Och glad och lycklig kan man inte bli om man ältar det man inte kan påverka, men man kan bli det om man fokuserar på det som går att påverka.”

Missa inte Nisse Simonsons tio råd i slutet av artikeln till dig som vill bli gladare.

/Charlotta

2 comments

E-K:värld/Leva-Kerstin 8 augusti, 2015 - 19:54

Hej på dig.
Ett intressant ämne du valt att blogga om. Tankens kraft har jag valt som slogan till min blogg. På gamla dagar har lärt mig mycket om tankens, kraft, affirmationer, attraktionslagen och en del annat. Ju mer jag använder dessa saker ju lyckligare blir jag. Lite här och där på min blogg står också lite om det.
Så tack för att du tar upp ämnet.
/e-k

Coachen 8 augusti, 2015 - 20:25

Hej igen E-K, kul att du gillar ämnet. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI