Home Hälsa Utmattningsskolan

Utmattningsskolan

by Charlotta

Vi har ju pratat en del om olika grader av utmattningssjukdom och att gå in i väggen tidigare här på bloggen. Jag har själv en lång och komplicerad historia av utmattning bakom mig och jag vet att många av er också är drabbade, eller är precis på gränsen till att hamna där.

I nuläget är det väldigt svårt, för att inte säga omöjligt, att få adekvat hjälp från sjukvården när det gäller den här sortens ohälsa. Man kanske blir sjukskriven under en period, får recept på antidepressiva och sömntabletter, och sedan förväntas man vara frisk igen några månader senare och redo att börja jobba.

Dessvärre är det sällan så enkelt, många är sjuka under väldigt lång tid och eftersom ingen riktigt vet orsaken till problemet så är det också väldigt svårt att veta hur man ska bota det.

Som tur är finns det andra länder som har kommit mycket längre på det här området än vad Sverige och vi i väst har gjort, och en kvinna som har egen erfarenhet av detta är Lena Holfve som tidigare i år startade Utmattningsskolan.se.

I Utmattningsskolan finns massor med information och kunskap om både möjliga orsaker till utmattning och hur man ska göra för att hjälpa kroppen att läka från utmattningen. För den som känner sig vilsen och inte vet i vilken ände man ska börja eller tycker att situationen verkar allmänt hopplös är detta en guldgruva.

Den här sortens initiativ gör mig så glad, inte bara för att det innebär att människor som tidigare inte kunnat få någon hjälp nu kan få hjälp, utan också för att det drar uppmärksamhet till ett problem som börjar bli gigantiskt men som fortfarande inte tas riktigt på allvar inom sjukvården.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI