Home Husdjur Husdjuren är människans guider

Husdjuren är människans guider

by Charlotta

Husdjur är ett fantastiskt sällskap för människan men de är egentligen mycket mer än så, varje husdjurssjäl har som sin livsuppgift att vara vägledare åt människan. Detta gäller för alla de djur som människan vanligtvis håller som husdjur, från hund och katt till fåglar och minsta hamster, alla har de medvetet tagit på sig uppgiften att på bästa sätt vägleda och vara ett stöd för människan. Husdjurens primära fokus är den människa som står dem närmast men deras uppgift att stödja och vägleda inkluderar alla människor de kommer i kontakt med, även andra husdjur så väl som tamdjur och vilda djur innefattas av deras omsorg.

Det är inte en slump att fler människor nu än förr skaffar husdjur eller att husdjuren har fått en ny roll i människans liv. Tidigare var hundars och katters huvudsakliga syfte att fylla en funktion, att vakta huset, att fånga mössen, att jaga med eller för att hålla värmen. Idag är husdjuren fler, av fler arter och oftare en älskad familjemedlem vars enda uppgift är att vara någons bästa vän. Den sortens liv de flesta människor lever idag är onaturliga och långt ifrån vad de är skapta för, ett husdjur tvingar människan att i alla fall delvis skifta fokus till ett lite mer naturligt och hälsosamt liv. Med ett husdjur får människan också någon att älska och bli älskad av, något som allt fler människor saknar idag.

Husdjur får människor att slappna av, att varva ner och njuta av fysisk närhet, att vara ute i naturen, att röra på sig, att välja bort dåliga vanor, att intressera sig för kost och hälsa, att bli mer sociala, och har även många andra positiva effekter. Saker som människan aldrig skulle göra för sitt eget välmående gör hon mer än gärna för sitt husdjurs välmående och samtidigt får hon själv del av det goda. Ett husdjur innebär ofta en ny livsstil som är både fysiskt och psykiskt mer hälsosam än den man hade innan och som leder till mer gynnsamma val även inom andra områden av livet. Många gånger anpassar människor sina liv för att de ska passa husdjuren bättre, anpassningar som de själv också mår bra av.

Husdjuren har en förmåga att känna av vad människor behöver även om människan inte själv är medveten om det. Hunden som föredrar skogspromenader framför att gå i stan gör det kanske för att matte mår bättre av det. Katten som vägrar flytta sig från knäet ligger kanske kvar för att husse behöver vara stilla och koppla av. Denna information om vad människan behöver för att må bra inhämtar husdjuren genom att befinna sig i och på så sätt läsa av människans merkaba, det vill säga den ljuskropp som omger varje fysisk kropp och som innehåller all information om individen och vad som behövs för att rätta till brister och obalanser. Husdjuren registrerar människans brister och obalanser i sin egen kropp och följer sedan sina egna intuitiva impulser för att korrigera dem, impulser som människan egentligen också har men som sedan länge har tränats bort. Genom att uppmärksamma husdjurens brister, obalanser och behov blir människan därmed åter medveten om sina egna brister, obalanser och behov och kan balansera och tillgodose dem.

Många av de egenskaper, vanor, ovanor och problem som husdjuren uppvisar har sin orsak i hur ägaren mår, vad ägaren saknar och behöver. Husdjuren använder sig själva och sina egna kroppar för att illustrera vad som är i obalans hos människan, detta för att människan har lättare att uppmärksamma problemen hos dem än hos sig själv. Alltför ofta misstolkas dessa signaler som att husdjuret har problem, djuret är olydigt eller sjukt när allt den gör är att illustrera problemen hos sin älskade människa så att ägaren ska se dem och kunna åtgärda dem.

Åtgärdar ägaren sina egna obalanser och problem försvinner motsvarande problem hos djuret utan andra åtgärder, men om ägaren inte löser sina egna problem eller läker sina egna obalanser kommer husdjuret inte heller att kunna bli fri från problemet eller läka från sjukdomen. Husdjuren fungerar som en barometer för människans tillstånd, har ett husdjur problem bör ägaren alltid se över sin egen hälsa och välmående, både för sin egen skull och för sitt husdjurs skull. Att behandla djurets problem eller sjukdom utan att behandla ägarens problem eller sjukdom kan i bästa fall ge en temporär förbättring men för att verkligen lösa problemet eller läka sjukdomen hos husdjuret krävs det att ägaren först löser sitt problem eller läker sin sjukdom.

/Buddha kanaliserad av Charlotta

5 comments

Hanna B 1 mars, 2020 - 14:31

Ja, precis så är det. Glad att mina barn fick växa upp med alla sorts djur 🙂

Charlotta 1 mars, 2020 - 14:58

Djur och barn är en fin kombo. 🙂
/C

Lisbeth 4 mars, 2020 - 12:01
Berith Holmqvist 15 december, 2020 - 21:58

Jag har haft en drever Jackman. Han följde mig alltid. Gjorde eller lyssnade jag på musik så var han där. Var jag ute på altanen så var han där. Har alltid känt att han hade en speciell relation till mig. Jo då han har besökt mig från andra sidan några gånger. Tack så jättemycket för ditt inlägg och dina videos. Det har hjälpt mig få svar på djupare frågor jag inte hittat.
Ett av dem är just ditt inlägg om alla förbud som jag upplevt inom protestantiska religionen. Gör du inte si så händer detta, enkelt uttryckt är detta. Tack för att du hjälpt mig med svar på en del frågor. Så tacksam.
Jo jag gör musik för att inspirera andra och också tyder drömmar. Har en drömgrupp på FB om du är intresserad. Drömmar ger vägledning/Dream and guidance heter den. Min musik hittar du på You tube.
En länk nedan om du vill lyssna
Life is about love
https://youtu.be/Ml_NrpMxUj8
Stort tack och kram till dig.
Du är guld värd.

Charlotta 15 december, 2020 - 22:03

Tack Berith, välkommen hit!
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI