Home Inspiration/medvetenhet Är det dags att släppa sargen och komma in i spelet?

Är det dags att släppa sargen och komma in i spelet?

by Charlotta

”Safear” du dig genom livet? Väljer du den välbekanta trygga vägen framför den outforskade spännande vägen med motiveringen att det är bättre att veta vad man får och inte ta några risker?

Ser du på hur människor i din omgivning lever större och mer innehållsrika liv än vad du gör och intalar dig att de är oansvariga och ”leker med elden”, och att så kan man minsann inte hålla på när man tar ansvar?

Kan det vara så att du har dragit in gränserna på bekvämlighetszonen lite väl nära din egen kropp? Kanske så nära att det i praktiken inte får rum någonting som inte redan har funnits där under lång tid?

Vad skulle hända om du petade ut den där bekvämlighetszonen några meter? Om du tillät dig att vara lite ”wild’n crazy” och fatta ett beslut som inte grundar sig i trygghet, säkerhet och det som är välbekant, utan istället grundade ditt val på nyfikenhet, passion eller framtidsdrömmar?

Hur skulle det påverka ditt liv om det visade sig att alla de säkerhetslinor som du så länge levt med egentligen inte alls var säkerhetslinor utan rep som fjättrade dig vid stolen du sitter på? Om de inte alls hjälper dig att leva ett tryggare liv utan bara hindrar dig från att leva livet fullt ut?

Vilka möjligheter skulle öpnna sig då? Vilken typ av person skulle du bli utan de repen? Vad skulle du göra, vad skulle du vilja, hur skulle du känna dig, hur skulle du må? Skulle du känna dig glad? Stark? Kapabel? Kanske till och med ostoppbar? Hur skulle den person du då blir kunna påverka andra personer i din närhet?

Kanske är det dags att släppa sargen, inte bara med ena handen utan med båda händerna, och säga till livet att ”Okej, nu satsar jag mitt allt, gör ditt bästa för att matcha mig. Kom igen, nu kör vi!”

/Charlotta

8 comments

Hanna 21 september, 2016 - 15:52

Hej,, jag har hela livet varit ”Wild & Crazy”, lekt med elden chansat, vågat, hoppat och tagit så många språng. Levt 12 helt olika liv. Jag vill in i lugnet, hitta huset, ha varje dag nästan samma….eller är det så att det inte passar just mig, turbulenta livet har jag haft. Spännande, utmanande, olika bra yrken. Men undrar om jag springer ifrån mig själv? Är det att gå pilgrimsleden som jag behöver?….på väg in i mitt 13 liv nu. Vet inte om jag orkar mer. Men jag har nog inget val? Detta ända som är konstant är att det inte är konstant- Phu! 🙁 🙂

Charlotta 21 september, 2016 - 18:43

Då verkar det som om du inte är en av dem som behöver mer variation precis. 😉 Vad är det du letar efter Hanna? Eller är det så att du flyr från något?
/C

Hanna 21 september, 2016 - 20:12

Ja, har i några år funderat över just det, vad flyr jag ifrån, jag vet inte det svaret? eller vad är det jag letar efter, vet nog inte det heller? Men ett av svaren är ” vardagslunken”. Och känslan som en del får när de hittar ”sitt” hus, det huset vill jag finna nu. ”Det kändes med en gång att det i det huset skall vi bo” den känslan vill jag ha nu, ” i detta hus vill jag bo resten av mitt liv”. Det lugnet, stå och laga mat, ha det lugnt inom mig, varje dag, tryggt, samma, rutiner, skapa traditioner. Hade detta som liten sedan försvann det…

Charlotta 21 september, 2016 - 20:19

Den känslan kommer du aldrig att hitta i ett hus förrän du först har hittat den i dig själv. Lugnet och tryggheten måste komma inifrån, inte utifrån.
/C

A 22 september, 2016 - 15:33

Hej, jag har hållit hårt i sargen hela livet och låtit ”pucken” glida förbi mig. Jag vet inget annat tillstånd, så för mig känns det nästan som att matchen är slut vid det här laget. Jag har inga som helst tankar på hur jag ska göra för att lämna detta, och på vilket sätt jag ska gå till väga. Det är lugnt och tryggt – men förbannat tråkigt! Skulle jag bryta mig ur det här livet som jag lever nu, då skulle jag bli mycket gladare OCH trevligare. Livet är ju inte till för att man ska gömma sig inför det, som jag gör och har gjort. Usch, blir förbannad när jag tänker på det.

Charlotta 22 september, 2016 - 19:49

Du har fortfarande tid kvar A, bestämmer du dig idag kan livet börja se annorlunda ut redan imorgon.
/C

Nina 27 september, 2016 - 14:45

Vad gör man om man blir ignorerad av sin bästavän?
Nina

Charlotta 27 september, 2016 - 14:49

Hej Nina, välkommen hit. Enligt min erfarenhet så är det bästa man kan göra att fråga vännen varför den beter sig konstigt, om något har hänt eller om personen är arg eller besviken av någon anledning. Ofta så ligger det ett missförstånd bakom och bästa sättet att reda ut det är att prata med varandra.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI