Home Inspiration/medvetenhet Är du medveten om din superkraft?

Är du medveten om din superkraft?

by Charlotta

Vad är en superkraft? Är det att vara extremt fysiskt stark, att ha röntgensyn, superhörsel, att kunna skicka ut kraftstrålar från händerna eller att vara osårbar? Kanske, det vore säkert underhållande ett tag, men hur mycket användning skulle man egentligen ha av de förmågorna i sitt vardagsliv?

Om man istället tänker på något som faktiskt skulle vara väldigt användbart i nästan alla situationer och sammanhang så skulle i alla fall jag vilja säga att det är att kunna få saker att hända.

Att befinna sig i en viss situation eller på ett visst ställe i livet och av egen kraft se till att man förändrar den situationen eller det stället till något bättre, att i praktiken förflytta sig själv från ett läge man inte är nöjd med till ett annat läge där man trivs bättre. Den förmågan tycker jag är en superkraft.

Och det fina är att det är en superkraft som vi alla är utrustade med. Det som gör att vi kanske inte betraktar det som den makalösa förmåga det faktiskt är tror jag är det faktum att effekten inte är omedelbar.

Hade vi kunnat få det att hända från en sekund till en annan är jag övertygad om att det fantastiska i förmågan hade varit uppenbart för alla, men eftersom det nu är en process som utöver en arbetsinsats också kräver tid så tar vi det antingen för något självklart eller så tror vi att det är omöjligt.

Brené Brown har sagt: ”Showing up is our power.” och det är precis i den förmågan som superkraften ligger; att möta upp, att resa oss och ta utmaningen, och att dag efter dag finnas där och göra det som krävs just den dagen.

Att inte hänga upp oss på att det vissa dagar känns som om det inte kommer att gå, att vi ibland inte riktigt kan se vägen framför oss, att vi blir modfällda, trötta, uppgivna eller besvikna utan att trots det varje dag infinna oss och göra jobbet, ett steg i taget.

Man behöver inte se slutmålet för att vara med och bygga vägen. Om man bara lägger sten till sten, dag efter dag, så kommer vägen så småningom att bli klar och då befinner man sig automatiskt vid målet.

/Charlotta

11 comments

Annica 14 mars, 2018 - 10:01

Jag är medveten om min superkraft.
❤❤❤
Jag har tagit mig från mörker till ljus.
Det har varit en svår och lång resa.
I skörheten, svagheten och sårbarheten finns också kärleken och styrkan.
Ibland möter livet oss i stora svårigheter och vi drabbas av sorger, sjukdomar, olyckor och annat som gör att vi inte kan förstå livet och dess mysterium.
Vi är här på jorden för att återerövra kärleken.
Kärleken till oss själva, varandra, våra djur och vår natur.
Som en enda stor enhet bildar vi en energiväv där vi alla är delar men samtidigt en helhet.
Att komma till en insikt om denna helhet är en livsuppgift för oss alla som delar denna jord.
Att leva i kärlek, tolerans och ödmjukhet inför det faktum att vi alla är delar av ett enormt kosmos med så mycket kärlek och ljus.
Göra det i livet som känns rätt i hjärtat.
Så stort att vi hisnar när vi förstår på riktigt.
Om inte nu så i efterlivet.
Jag använder min superkraft nu.
Behöver den till fullo.
I sorg och med en stor förtvivlan i hela min själ.
Hur går man vidare då halva ens hjärta är borta?
Då en av de människor jag burit allra närmast mitt hjärta gått vidare.
Han var en del av mig.
En del av mitt hjärta.
Väckte min kärlek så hela hjärtat fladdrade i styrka och mod.
Jag gjorde allt för dig min finaste fina.
Jag har dig på mina armar, i mitt hjärta med villkorslös kärlek.
Jag hade gått genom eld och vatten för att rädda dig.
Det gör ont att älska då våra närmaste lämnar oss.
Min älskade son.
Vi ses igen.
Störst av allt är kärleken.
❤❤❤
Allt gott.
Kram från
Annica

Charlotta 14 mars, 2018 - 10:45

Jag beklagar din förlust Annica. ❤ Att förlora någon man älskar är alltid svårt men när döden kommer i, vad vi människor upplever som, fel ordning förlorar vi för en tid mål och mening med livet. Du upplever att du har förlorat honom för att du inte längre kan se eller höra honom, men han har inte förlorat dig för han finns hos dig hela tiden, tröstar dig, stöttar dig, vakar över dig och skojar med dig för att få dig på bättre humör. Kanske den här videon kan vara till hjälp för dig, det är en kvinna som förlorat sin son som får kontakt med honom på andra sidan. Kram!
/C

Annica 14 mars, 2018 - 11:08

❤️❤️❤️

Helene 14 mars, 2018 - 21:46

Först av allt önskar jag sända min värme min styrka min kraft till Annika,-efter att ha läst din historia. Man kan mista mycket, men att mista sitt barn måste vara det svåraste.

Så till Charlotta. Vet ej, men jag tror att jag har en superkraft. Efter att äntligen bli fri från min plågoande, (jag var ung ock skyddslös) hade inget egenvärde, var en tyst iakttagande 25.åring med två småbarn. När skilsmässan var klar ock jag tog barnen ock flyttande till annan stad, utan utbildning, eller annat. Först var jag rädd,,,hur skall jag klara detta,jag som inget är. Han hade tagit av mej hela mitt jag. –Efter ett tag, VAKNADE den rätta JAG: Skaffade dagisplats, påbörjade utbildning till sjuksköterska vilket jag blev, sedan VUB. Narkos. Sedan körkort ock bil, möblerade hemmet efter min ock barnens smak, Ock allt gick lekande lätt!!! Arbetade otroligt många extra pass för att ha en ekonomi i balans för oss tre:barnen o mej. Oh så lyckliga vi var! På kvällarna när jag var ledig pysslade vi med diverse ting. Sagor lästes ock drömmar samt småprat på sängkanten. Läxor gjordes ock barnen utvecklades till glada harmoniska små personligheter. Allt detta gjorde jag ensam. Mina föräldrar bodde långt från oss, men de besökte oss då o då. De förundrades hur snabbt jag hunnit allt samt den förändring jag genomgått. Från dockflicka till en handlingskraftig ung välutbildad kvinna. Solen lyste över vår lilla ”trio”—Så visst finns det krafter i oss som vi helt plötsligt kan ta fram, eller kommer fram på ett oförklarligt sätt. Visst känns såren som min plågoande tillfogade mej stundtals, men detta: mitt JAG kan han aldrig komma åt mera. Lycka handlar inte om materiella ting, utan om den okända kraft vi bär på. Den kraft som kan göra skillnad för ett liv!
Tack Charlotta för all tid du lägger ner på att skriva nya infallsvinklar, som får oss att tänka till.

Charlotta 14 mars, 2018 - 22:07

Tack för att du delar Helene, det du beskriver är precis den sortens superkraft jag tänkte på när jag skrev inlägget. Det du har gjort är fantastiskt och en inspiration för många andra kvinnor som just nu befinner sig i en situation där de inte vill vara men som de tror att de inte kan ta sig ur.
/C

Helene 14 mars, 2018 - 22:37

Tack Charlotta, men samtidigt undrar jag —var kom den där kraften ifrån,,,,Jag var ju ända ifrån ett litet barn, en blyg tyst liten flicka. –Så kom då denna urkraft, stark som jag vet inte vad. Det kändes heller aldrig jobbigt, allt detta jag gjorde. Det bara flöt in så naturligt. Kan jag ha haft denna kraft i mej, utan att den fått utvecklats? Lätt för mej i skolan har jag alltid haft. Men detta handlar om så mycket annat. Samt denna kraft räcker till mina vänner ock bekanta när de har det kämpigt så som livet är stundtals. Jag har ingen Gudstro, men jag tror på mej själv , att det är endast vi själva som måste skaffa oss vårt mentala krypin. När det blåser Nordan tänker jag: Håll fast -Stå ut. Det går över–Ock det gör det!

Tack Charlotta.

Charlotta 15 mars, 2018 - 09:01

Jag är övertygad om att du hade den inom dig hela tiden, att vi alla har den inom oss men att omständigheter kan göra det svårt att hitta den och få kontakt med den. Till skillnad från dig är jag ju även övertygad om att vi är en del av något större, att vi alla delar samma energiursprung och att den källan är oändligt. Den lilla skärva av oss som under en tid ikläder sig ”människokostymen” här på jorden står hela tiden i förbindelse med den ursprungliga kraften, vi minnas det bara inte när vi kommer hit, men när helst vi behöver det kan vi återetablera kontakten och få tillgång till den oändliga kraften inom oss.
/C

Helene 15 mars, 2018 - 09:48

Charlotta, Tack för återkopplingen, detta du skriver om: Den oändliga källan ock energiutsprunget osv. Så många människor som debatterat detta, finns Gud, finns någon annan kraft, var? ock varthän? Denna eviga fråga. —Önskar att du ger din syn på saken lite konkret, om det nu låter sig göras,,, Medveten om att ämnet är så stort, att det kan vara svårt att i ord försöka förklara.
Goda tankar/Helene

Charlotta 15 mars, 2018 - 12:04

Här är några inlägg där jag skriver om detta, om du letar i kategorierna Själen och Inspiration och medvetenhet så hittar du mer.
Innan du föddes
Varför är livet så svårt
Vad tror du på?
Vår fysiska livstid
/C

A 15 mars, 2018 - 15:47

Just nu så har jag nog någon sorts ”superkraft”, mina föräldrar har tvingats flytta temporärt till en paviljong eftersom deras lägenhet håller på att stambytas. Och det är inte lätt för två 80 -90 åringar. Jag åker dit minst ett par ggr/vecka med mat och umgås med dem, inte för att jag måste men känner ändå att de behöver min hjälp för att tillvaron ska kännas drägligare för dem. Och jag gör det helt oplanerat, kan bara sticka iväg till dem helt spontant. Det glädjer både dem och mig. Det är min superkraft och engagemang.

Charlotta 15 mars, 2018 - 18:01

Härligt att höra, skönt att det känns så otvunget för dig att ni kan njuta av umgänget.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI