Home Inspiration/medvetenhet Är kroppen klokare än hjärnan?

Är kroppen klokare än hjärnan?

by Charlotta

Ja, i många avseenden är det absolut så att kroppen är klokare än hjärnan. Det är ofta hjärnan som strular till det för oss genom att vi snurrar in oss i tankar som inte har någon utväg, och som i slutänden gör oss osäkra och frustrerade.

Samtidigt som hjärnan snurrar iväg så sitter kroppen många gånger på svaren, men eftersom vi generellt är dåliga på att lyssna till kroppen men extremt skickliga på att lyssna till hjärnan, så hämtar vi vår information från den av våra läromästare som lättast låter sig påverkas utifrån och som därför är mest vilsen, hjärnan.

Jag har tidigare skrivit många gånger om att lyssna inåt och följa sin intuition, men idag ska jag dela med mig av ett verktyg som är betydligt mer konkret, och för en del kanske mer lättanvänt, nämligen muskeltestning.

Muskeltestning är en metod som kommer från kinesiologin och som egentligen kräver utbildning och träning för att behärska till fullo, men som man ganska enkelt kan använda själv hemma för att ställa frågor till kroppen och få ärliga svar.

Det som gör att muskeltestning fungerar är att allting består av energi, både vi människor och allting omkring oss, och att dessa energier påverkar varandra. Det betyder att om du håller i ett paket socker eller i ett äpple så kommer din kropp att reagera olika på grund av sockrets och äpplets olika energier.

Detta kan man använda för att ta reda på till exempel vilken mat man mår bästa av att äta eller vilka kosttillskott man behöver, men också vilka relationer som man mår bra av eller andra val man ska man göra.

Det viktiga när man muskeltestar är att man håller sig neutral och inte försöker påverka resultatet med tankekraft. Blir kroppen starkare betyder det ”ja” att kroppen vill ha det man frågar om eller att det är rätt, och blir det svagare betyder det ”nej”, att den inte vill ha det eller att det är fel.

Har man möjlighet att ta hjälp av en annan person så tycker jag att den enklaste metoden är att testa med armen, som ni kan se i den här videon. Testpersonen håller armen rakt ut till sidan och föremålet som ska testas tätt framför kroppen eller under hakan, och den andra personen försöker trycka ner den utsträckta armen. Blir testpersonen starkare eller svagare jämfört med när den inte höll i något alls?

Har man inte hjälp av någon annan så kan man testa sig själv, den enklaste metoden för det tycker jag är genom att hålla föremålet i ena handen tätt framför kroppen och samtidigt lyfta samma sidas knä rakt framför sig tills låret är parallellt med golvet. Sedan trycker man med andra handen på knäet för att försöka trycka ner benet, och noterar om det är lättare eller svårare att hålla emot.

Istället för att hålla i ett föremål kan man tänka en tanke, eller säga en mening högt om och om igen medan man testar. Svaret som då kommer fram är kroppens svar, ditt energisvar från ditt innersta, den del av dig som alltid vet vad som är bäst för dig. Ett smart sätt att koppla sig förbi den tjattrande hjärnan som inte alltid kan ge ett rakt svar.

/Charlotta

2 comments

Solveig 15 maj, 2020 - 13:27

Hej!
Hur fungerar detta med att vara neutral? Även om man försöker att vara det så har kanske en inre önskan utan att kanske vara medveten om det?
Jag har testa att få svar genom att falla framåt eller bakåt och svaren kan variera på en och samma fråga. Kan man ställa alla möjliga frågor?
Det är ingen som säger någotom hur svårt detta kan vara utan det ska ju vara så lätt att alla kan lära sig…
Tacksam för svar 🥰

Charlotta 15 maj, 2020 - 20:26

Hej Solveig, välkommen hit. Att det skulle vara lätt för alla att lära sig kan jag inte hålla med om, en del har naturlig fallenhet för det men för andra kan det vara svårt och ta både tid och mycket träning för att lära sig. Mitt bästa råd är att träna, träna, träna, varje dag tills du dels hittar den teknik som passar dig bäst och dels blir så säker på den att du vågar lita på den. En viktig förutsättning utöver att rensa hjärnan på tankar och känslor är att ha god vätskebalans, är man uttorkad kan det påverka resultaten. Du kan ställa frågor som handlar om dig själv.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI