Home Inspiration/medvetenhet Att välja genvägen istället för omvägen

Att välja genvägen istället för omvägen

by Charlotta

Varför händer det här mig? Varför har jag jämt otur? Varför får jag aldrig det jag vill ha? Varför är livet så svårt för mig när alla andra verkar ha det mycket enklare? Den här sortens tankar smyger sig lätt på när verkligheten inte överensstämmer med den plan man har lagt upp.

De är luriga de där tankarna, för de ger sken av att livet styrs av omständigheter som man inte kan påverka. Men i själva verket är det bara en fasad, för bakom allt det som händer utifrån finns något helt annat, mycket kraftfullare och mycket mer grundläggande som egentligen är det som styr livet, de egna känslorna.

Allting vi gör, allt vi drömmer om och allting som skrämmer oss grundar sig i känslor. De saker vi köper är sällan för att vi verkligen behöver dem utan för att vi förknippar vissa känslor med dem. Vi förväntar oss, eller hoppas på, att sakerna ska föra med sig händelser och situationer som gör att vi upplever speciella känslor.

Det är alltså inte sakern i sig som vi egentligen suktar efter, de är bara verktyg för de känslor vi vill åt, att må bra, att känna sig trygg, oberoende, älskad, lugn, accepterad och värdefull. Alla dessa känslor manifesteras i jakten på ett bättre jobb, ett finare hem, en häftigare bil, en livspartner, mer pengar, fler vänner osv. Allt är egentligen en jakt på känslor.

Det fina med att inse att slutmålet egentligen är känslorna är att man upptäcker att det finns genvägar. Alla de där sakerna som man tror att man måste uppnå och ha för att bli lycklig och må bra är egentligen bara rekvisita, de har inget egenvärde utan är bara ett verktyg för att nå det riktiga målet som är en känsla.

Genvägen är att söka känslan direkt och strunta i att ta omvägen via sakerna. Varje känsla finns tillgänglig för dig vid varje tillfälle i livet, allt du behöver göra är att välja den och sedan träna dig på att känna den. Du har redan allt du behöver för att kunna hitta känslan, även om du inte har prylarna eller människorna du tror du behöver för att kunna känna så.

Det fantastiska är att genom att finna känslan först och hålla fast vid den så ökar du också möjligheten för sakerna du vill ha att komma in i ditt liv, för då är du redan känslomässigt i rätt frekvens och träder attraktionslagen in och förstärker upplevelsen.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI