Home Inspiration/medvetenhet Att vilja för att det är lätt eller för att det är rätt

Att vilja för att det är lätt eller för att det är rätt

by Charlotta

Det kan vara lätt att låta sig luras och tro att rätt val är det som känns bäst, lättast, mest självklart. Det val som gör flest personer glada, som inte sårar någon, som inte ställer till problem eller skapar oreda, nog borde det vara ett bra val?

Många gånger väljer man den väg som innebär minst motstånd när man egentligen borde välja den väg som innebär störst motstånd, trots att den gör alla inblandade obekväma, trots att den gör ont och trots att den känns osäker och oviss.

Vilken väg man ska välja, vilket beslut man ska fatta, om svaret ska vara ja eller nej, stanna eller gå, fortsätta eller avbryta, ska inte bestämmas av vilket val du gillar, eller vad som känns lätt, utan vad som känns rätt.

Väljer man efter någon annan kriterie än vad som känns rätt så är sannolikheten stor att man förr eller senare kommer att ångra sitt beslut, att man kommer att plåga sig själv med frågor om varför man gjorde så när man egentligen innerst inne visste att det fanns ett bättre alternativ.

Men väljer man det alternativ som känns rätt, oavsett hur svårt beslutet är att fatta, och oavsett om det till en början innebär smärta och obehagligheter, så ångrar man sig aldrig för då finns det inget att ångra.

Att välja det som känns rätt, den väg som den inre kompassen pekar ut, är den bästa vägvisare vi har till vårt förfogande. Den vägvisare som ger oss visshet och tillit, som agerar utifrån kärlek och som får andra att möta oss med kärlek, och med respekt.

Hur svårt det än är och hur ont det än kan göra ibland, så våga välja det som är rätt framför det som är lätt.

/Charlotta

2 comments

Jens 8 augusti, 2016 - 14:26

Jag har, för första gången i mitt liv, valt den rätta vägen istället för den lätta. Följt min inre kompass. Inte helt lätt, tungjobbat, många som har åsikter mm. Men trots allt har jag nog aldrig varit mer harmonisk och säker. Skön känsla:)

Tack för en fantastisk sida! Ditt sätt att formulera dej är unikt, du skriver så man begriper:)

Charlotta 8 augusti, 2016 - 14:43

Välkommen hit Jens! Så roligt att höra att du vågat välja det som du kände var rätt istället för det som alla andra tyckte och som hade varit den lätta vägen. Visst är det en härlig känslan när man vet i hela kroppen och med hela sitt väsen att det inte finns något att diskutera för att det helt enkelt är det enda rätta. Och tack snälla du för ditt fina omdöme om sidan och det jag skriver. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI