Home Inspiration/medvetenhet Attraktionslagen – den felande länken

Attraktionslagen – den felande länken

by Charlotta

Är du en av alla de som under en längre tid har jobbat aktivt och engagerat med Attraktionslagen (LoA)  utan att få den att fungera? Som har läst boken, sett filmen, hängt på LoA-forum, kört dagliga affirmationer, tagit kontroll över dina känslor och energier och gjort allt som står i din makt men som ändå tvingats acceptera att överflödet inte vill infinna sig?

Om du är en av dem som gjort allt det utan resultat så är du i mycket gott sällskap. Även om det kan vara en viss tröst att man inte är ensam om att ha problem med att få LoA att fungera så är det naturligt att undra varför det fungerar så klockrent för en del men inte för andra?

Svaret är att universum är en stor arena och LoA inte det enda regelverket vi har att förhålla oss till. Samtidigt som det är sant att LoA är en naturlag som alltid utövar sitt inflytande så finns det faktiskt en funktion som trumfar LoA, nämligen våra respektive livskontrakt.

Medan själen fortfarande befinner sig i andevärlden och tillsammans med guider, själsfränder och medspelare håller på att planera sitt kommande liv så skriver varje själ ett livskontrakt. I det kontraktet återfinns bland annat vilka utvecklingsmål själen vill uppnå och vilka viktiga milstolpar man därför ska nå och passera.

Hela vitsen med livet är ju att själen ska få möjlighet att prövas och utvecklas, så livskontraktet är det viktigaste ramverket man har med sig i livet. Under livets gång kanske man upplever att det blir för svårt eller att man inte orkar med eller klarar av det man ställs inför, men i det läget kan man inte bryta eller ändra på livskontraktet. Istället får man stöd och vägledning av sina guider och änglar (och även anhöriga) för att hitta mod, ork och nya vägar framåt.

Och det är här konflikten med LoA kan komma in. Livskontraktet går inte att kringgå, inte ens av LoA. Har själen skrivit in i livskontraktet att den vill utmanas att ta sig ur ensamhet, fattigdom, sjukdom eller andra svårigheter så kan inte LoA träda in och servera en räkmacka att glida ut på.

Men om man istället använder LoA för att hitta inspiration och metoder för att själv lösa problemen så kan man få all den hjälp man behöver. Att försöka vinna miljoner med LoA kommer då inte att fungera men att använda LoA för att hitta på en affärsidé och bli en framgångsrik företagare kan fungera alldeles utmärkt.

På samma sätt kan man i sådana fall inte attrahera sig frisk men däremot kan man attrahera rätt människor, rätt böcker eller rätt kurser för att skaffa sig tillräckligt med kunskap för att själv göra sig frisk.

Den lätta vägen ut, att få allting serverat och slippa kämpa med rädslorna, missmodet och oron är egots önskan, medan att kavla upp ärmarna och göra jobbet för att bli starkare och klokare är själens önskan. Själens önskan är det som står inskrivet i livskontraktet och LoA respekterar alltid själens önskan.

Istället för att fråga sig vad man vill ha, vad man vill köpa och äga så bör man därför fråga sig vem man är, vad man vill utveckla och vem man vill bli. Ägandet är egots önskan medan blivandet är själens önskan. Ägandet är förgängligt medan blivandet är evigt.

När man väl har uppfyllt sitt livskontrakt, mött de utmaningar och dragit de lärdomar som själen satt upp som mål så finns det inte längre några hinder för att LoA ska ge de resultat vi förväntar oss. Det är lätt att dra den moraliska parallellen till att göra jobbet först och sedan få belöningen, något vi moderna människor mår bra av att påminnas om.

/Charlotta

12 comments

Karin Reuter Stovell 9 december, 2018 - 17:18

Charlotta,
Dina formuleringar transformeras till näring och gödning för själen
TACK

Charlotta 9 december, 2018 - 17:40

Tack för att du läser Karin!❤
/C

Annica 9 december, 2018 - 18:00

Tack för din intressanta text ❤❤❤
Jag har nog aldrig fullt ut tillämpat denna lag.
När det gäller materiellt överflöd behöver jag inget mer. När det gäller livsenergi, hälsa, glädje och hopp behöver jag desto mer.Så jag försöker i meditation,när jag pratar med min guide och mina skyddsänglar att fokusera på positiva tankar kring att bli frisk, få känna livsglädje igen och att få min energi tillbaka då jag lever med en utmattning.
Jag får så många tecken på att jag är på rätt väg.Andevärlden skickar sifferkombinationer varje dag. Jag får 77 t.ex varje dag.1111,2222,333,555 osv.
När jag har fotat i skogen i motljus har en bild av min son visat sig bland trädens lövverk.En bild på min son som är i andevärlden. Det låter kanske konstigt men faktum är att vi har ett intelligent och kärleksfullt universum som kommunicerar med oss om vi öppnar upp och lyssnar.
Min livsläxa rymmer att lära mig tillit trots att svåra saker ” drabbar” mig. Egentligen har jag själv satt upp för mig själv att möta stora svårigheter så här är jag inget offer egentligen.
Läxan rymmer att kunna hantera det svåra jag möter.
Jag tränar nu på tålamod,att känna tillit,att lära mig leva trots svår sorg. Att se ljuset trots att det bitvis är väldigt tungt att leva.
Min styrka är att gå in i mig själv varje dag och att där möta mig själv på ett annat sätt.I stillhet och meditation möter jag också min guide . Vi har följt varandra genom många liv på jorden och nu är det han som bitvis får bära mig när det är tungt.
Jag har mina skyddsänglar som jag alltid kan be om stöd och hjälp. Vi har en fri vilja men ber vi om hjälp så kommer den. Inte alltid som vi kanske tänkt oss med den kommer.
Det vi alla kan göra är att så mycket det går skicka ljus och kärlek till oss själva och varandra i tanke,ord och handling.Att tänka på att det är bättre att göra något gott än ingenting alls.
För allt räknas både i det stora och i det lilla.
Det är bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.
Jorden går mot någonting väldigt stort och ljust men det kan vara svårt att se det ibland för vi kan bländas av det mörka och tunga som också är närvarande.
Men godheten och kärleken kommer att segra tror jag.
Allt gott.
❤❤❤
Kram från
Annica

Charlotta 9 december, 2018 - 18:05

Varmt tack Annica för dina kloka tankar och för att du delar med dig av dina känslor och erfarenheter. Kram!❤
/C

Lisbeth 9 december, 2018 - 19:08

Detta är den absolut bästa förklaring jag har sett!
Jag tycker att jag har mött nästan ett ältande i vår tid, om attraktions-lagen och positivt tänkande.
Nästan som någon sorts magisk genväg.
Dessutom tycker jag att det många gånger ensidigt har fokuserats på att dra till sig pengar.
På vems bekostnad kan jag inte låta bli att undra?
Hade inte värld där alla människor som djur och natur har det bra varit bättre?
Att vi alla har någon sorts livs-kontrakt verkar helt logiskt. Tyvärr verkar det ibland som om jag har glömt vad jag har skrivit i kontraktet.
Många gånger tycker jag att jag startat om min livs-väg utan att ha nått helt fram.
Jag har efter en tids vila och övervägande startat ett nytt försök.
Tillbaka på ruta 1. Nästan framme, och sedan Tillbaka på ruta 1 igen.
Hur skall jag få slut på denna rundgång?
Kan man på något vis i detta liv få reda på vad man har skrivit i sitt livs-kontrakt?
Finns det någon form av meditation eller liknande metod?

Charlotta 9 december, 2018 - 19:42

Tack! 😊 Det är olika från person till person om man kan få reda på något av allt det som finns i livskontraktet. Om en del av innehållet t ex handlar om att du själv ska lära dig att finna din väg i livet så är sannolikheten liten att du kommer att få reda på det eftersom det skulle omintetgöra hela uppgiften. Annars skulle jag föreslå ett skickligt medium som kan sätta dig i kontakt med din guide, i slutänden är det dock alltid andevärlden som bestämmer hur mycket som ska avslöjas, och deras beslut är alltid utifrån ditt högsta bästa.
/C

Lisbeth 9 december, 2018 - 20:49

Hjärtligt tack för ditt svar!

Lenni 9 december, 2018 - 23:09

❤ Tack, Charlotta!
Jag gar ett tufft år bakom mig och känner mig utmattad, ledsen, låg och på god väg att drunkna. Har kämpat tappert, genuint och med tillit till framtiden, men upplever inte den där goda känslan av att må bra av att ha gett allt. Nej, jag har gett allt och tagit mig genom helvetet, stirrat mina värsta farhågor i vitögat och överlevt (med stor smärta), men mår allt sämre och tappar snart kontakten med min själ, känns det som. Vad göra? Skulle jag kunna be dig om att be en bön för mig?

Charlotta 10 december, 2018 - 09:03

Hej Lenni, välkommen hit! Att ta sig igenom helvetet kan vara en lång process med flera faser. Dessvärre är det sällan så att man plötsligt mår bra igen bara för att fasorna tar slut, tvärtom är det ofta då den verkliga utvecklingen tar vid eftersom medan allt det jobbiga och plågsamma händer är man fullt upptagen med att överleva och hinner och orkar inte riktigt processa och reflektera. Ge dig själv tid att sörja det du har förlorat, känna alla de olika känslorna och landa i det nya. Det finns ingen tidtabell som talar om när du ska vara färdig med det och börja må bra igen utan det måste få ta den tid det tar. För att hjälpa dig själv kan du med fördel se över din livsstil, vanor som t ex kost och sömn har väldigt stor betydelse för hur man mår känslomässigt och stress, sorg och oro har en förmåga att dränera kroppen på livsviktig näring. Har man som du haft ett jobbigt år finns det anledning att undersöka hur det står till med näringsbalansen, med näringsobalans kan det vara omöjligt att helt komma på fötter igen. Kom ihåg att du alltid kan be dina guider och skyddsänglar om hjälp, även Ärkeänglarna finns där och kommer att ge dig stöd och hjälp om du ber dem. Ärkeänglarna Rafael och Mikael kan vara bra att be om hjälp i det här läget, det har minst lika god effekt om du själv ber om hjälp som om jag skulle göra det för dig.❤
/C

Lenni 11 december, 2018 - 22:29

Tack så mycket för dina ord! Nej, det finns ingen tidtabell,men jag önskar att den fanns. Just för att veta var jag befinner mig. Har svårt att känna efter, ibland kan jag känna mig hoppfull att ännu en dag har gått och sannolikheten att må bra snart ökar, ibland skakar jag en stor del av dagen pga. stress och inre spänning. Samtidigt känner jag mig så tunn och genomskinlig, utmärglad och sliten.
Jag vet att det blir bättre, det är inte första gången jag går genom en jobbig fas, men förut hade jag bara mig själv att ta hand om, nu har jag två små barn och min läkning får schemaläggas. Jag får helt enkelt flyta med och se vad som händer… Och be om hjälp.
Tack att du sätter ord på de jobbiga sakerna, och hur olika faser ter sig. ❤

Annsofi 10 december, 2018 - 18:20

Hej Charlotta! Om det är så att var och en har ett livskontrakt så är nog mitt att utmana mina rädslor, att aldrig ge upp!
Men det där med änglar förstår jag inte riktigt….

Charlotta 10 december, 2018 - 18:26

Hej Annsofi! Så kan det absolut vara. En del saker kan vara svårare att ta till sig än andra men det gör ingenting, allting faller på plats i rätt tid.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI