Home Inspiration/medvetenhet Attraktionslagen

Attraktionslagen

by Charlotta

Attraktionslagen är den naturlag som säger att lika dras till lika. De energier du sänder ut är de energier som du kommer att få ta emot.

Man kan se det som att man är sin egen radiosändare, genom sin energi är man inställd på en viss frekvens och då kan man bara ta emot sändningar på den frekvensen. Det går alltså inte att ratta in NRJ på sin mottagare och sedan förvänta sig kunna ta in Lugna Favoriter.

Många har svårt att tro på attraktionslagen för att det verkar för enkelt. ”Om det verkligen vore så enkelt att det bara krävdes att man sände ut rätt energier för att alla problem skulle försvinna så skulle ju alla människor i hela världen vara friska och lyckliga miljardärer.”

Fast är det egentligen så enkelt att styra sina energier? För det attraktionslagen svarar på är inte vad du önskar dig eller vad du vill ha eller längtar efter. Din frekvensinställning representerar din upplevelse av livet som det verkligen är, just nu och i varje given stund. Det är upplevelsen av hur du har det som ligger till grund för den frekvens du sänder ut, inte så som du skulle vilja ha det.

Tycker du att livet suger och att allting är meningslöst, så är det den energin, den frekvensen som attraktionslagen plockar upp och svarar på. Attraktionslagen är lydig men den är inte smart, den bryr sig inte ett dugg om vad du egentligen menar, men 100% om vad du faktiskt sänder ut. Det du sänder ut är det du får mer av, för enligt attraktionslagens tolkning är det det du ber om genom att skicka ut just de frekvenserna.

Det är därför som det ur attraktionslagens perspektiv är meningslöst att kämpa emot något, som till exempel att människor har skapat kriget mot cancer, kriget mot droger, kriget mot terrorism osv. Alla dessa krig lägger fokus på det man minst av allt vill ha mer av, men attraktionslagen levererar varje gång, och den är outtröttlig.

Oavsett om det är stora världshändelser eller små vardagsbekymmer så behöver fokus ligga på det som är bra. Det betyder inte att man inte kan vara medveten om problemen och jobba för att minska dem, men lösningen ligger just i att jobba FÖR det goda, inte MOT det onda. I alla fall om man vill ha attraktionslagen på sin sida, och det är nog en fördel.

”Nothing that you push against will ever go away.” – Abraham Hicks

/Charlotta

23 comments

Lindus 20 december, 2016 - 21:09

Intressant tema. Jag skulle gärna vilja läsa mer om detta. Jag tittade på ett Youtube-klipp där en pratade om attraktionslagen. Han berättade att attraktionslagen är en av de 7(?) ”universal lagarna” och att det därför kan vara svårt att förstå sig på hur den fungerar, att det är mer komplext än vi förstår. Jag vet inte om det är för att alla ”lagar” måste vara i samklang på något vis. Har du någon mer koll på det? Kram

Charlotta 20 december, 2016 - 21:54

Hej Lindus! Det finns lite olika bud på hur många universella lagar det finns, en del säger sju andra säger tolv. Jag har inte förjupat mig i någon av dem utöver attraktionslagen, och enligt min uppfattning så är det fyra lagar som är grundläggande för vår existens. Bashar pratar om skapelsens fyra lagar:
Första lagen: You exist.
Det som existerar kan inte sluta att existera, alltså kommer du alltid att existera och aldrig upphöra att existera utan bara ändra form på din existens.
Andra lagen: The one is the all, the all are the one.
Allt och alla kommer ur samma energier, vi och allt omkring oss är alla en del av källan/gudomligheten. Med andra ord, skapelsen är inte skiljd från Skaparen utan skapelsen är en del av Skaparen.
Tredje lagen: What you put out is what you get back.
Attraktionslagen.
Fjärde lagen: Change is the only constant and everything changes, except for the first three laws.
Allting är förändring, ingenting är statiskt och ska inte heller vara det, förändring är grunden till vår existens. Det enda som inte förändras är de första tre skapelselagarna.
Dess fyra lagar gäller i någon form för alla existenser, i alla universa och alla dimensioner. Övriga lagar som det oftast pratas om ser jag som underordnade dessa fyra skapelselagar. Kram.
/C

Lindus 22 december, 2016 - 16:23

Tack så mycket för svar, mycket intressant!! Jag ska försöka leta reda på böcker om ämnet. Kram

carin 20 december, 2016 - 21:15

Det här handlar inte direkt om attraktionslagen men hoppas att det är okej att jag kommenterar här ändå.

Det handlar om stress och ångest/oro. Jag har haft ett par veckor där jag faktiskt trots depression haft lugn och harmoni inom mig vilket jag inte känt på hela året. Men plötsligt så bara föll jag tillbaka i gamla känslor. Rastlöshet och en slags uppvarvad känsla, de senaste 4 dagarna har jag inte gjort något annat än sprungit i skåpet och tryck i mig mat och sedan somnat med ångest över allt onödigt jag ätit. Jag funderar såklart på varför jag känner såhär nu, jag tror det beror på flera olika saker, dels att många lite ”större” händelser som jag längtat efter hösten nu är över, stress över julen men egentligen är jag inte stressad över julklappar och ”allt som ska hinnas med” som många andra kanske, utan jag är stressad över att jag inte ska kunna koppla av och kolla på jul-tv, läsa veckotidningar, böcker, spela spel och bara umgås med familjen.Känns som att det kommer krypa i kroppen och jag kommer äta hysteriskt med choklad för o dämpa min diffusa obefogade oroskänsla. Det känns även lite ödesmättat att året tar slut även om det varit ett tufft år. Det är även andra känslor som tynger mig lite, alla mina vänner har blivit gravida samtidigt och är i förhållande och jag känner mig onekligen lite stressad och ledsen för att jag är singel. Jag trodde nog i mitt undermedvetna att jag skulle ha någon som jag dejtade vid det här laget som gjorde att hjärtat skulle kännas lite varmare såhär i juletider men tomt var det i mobilen….På något sätt vill jag att julen ska vara över så att man kan återgå till vardagen men samtidigt fasar jag för januari månad o starten på 2017. Jag vet att jag inte borde tänka såhär utan försöka vara i nuet och vara tacksam för att jag har en fin familj att fira jul med och se fram emot ett nytt år….men jag kan inte slappna av!

Charlotta 20 december, 2016 - 21:35

Hej Carin! Det låter som att du skulle behöva bena upp alla olika saker och hantera dem en i taget. När du buntar ihop dem så här så är det väldigt lätt att känna sig överväldigad och som om hela situationen är utom din kontroll. Ta dem istället en och en, titta på dem och fråga dig hur stor den här grejen egentligen är, om du har någon plan för den och hur den planen i så fall ser ut, eller om du bara kan välja att se på det på ett annat sätt som får dig att må bättre. När det gäller att du inte ska kunna varva ner på julen och trycka i dig mängder med choklad så är det inte något du behöver vara rädd för, för just det har du själv kontroll att styra. Du upplever att du tappar kontrollen, men det gör du egentligen inte, det är bara ett sätt att ge dig själv tillåtelse att slippa ta ansvar i stunden. Och det är inget fel i det, man kan behöva frossa och strunta i allt ibland. Men förväxla inte det med att du inte kan påverka det, eller inte kontrollera det, för det kan du. Om du bestämmer dig för att du kommer att vara lugn och avslappnad på julen och bara äta det du vill äta, så kommer det också att bli så. Detta ligger fullständigt inom din kontroll, det är du som bestämmer.
/C

carin 21 december, 2016 - 09:26

Ja du har nog rätt i att jag får bena upp varje sak för sig annars blir det övermäktigt.
Visst är det jag som helt och hållet har kontrollen över vad jag äter, de bara känns inte så ibland. Det känns som att mina känslor har mer kontroll än vad jag har. Logiskt låter det enkelt att kontrollera sina känslor och inte låta dom kontrollera men lättare sagt än gjort i verkligheten. Kanske får se julen som en utmaning att göra hälsosamma val och se vilken känsla det skänker mig efteråt… förmodligen mer balans och välmående! tack för feedbacken och god jul!

Charlotta 21 december, 2016 - 10:15

Det är just känslan av att du har kontroll som är den viktiga, inte vad du faktiskt äter. Om du väljer att äta godsaker i jul så är det helt okej, jobba istället med att verkligen känna att det är du som har kontrollen, det är okej att göra dåliga val ibland, så länge det är du som gör dem och du inte tillåter dig att känna att något annat tar över och du inte har något att säga till om. God Jul!
/C

Tina 4 augusti, 2017 - 12:27

Funderar lite över attraktionslagen. Ibland ser vi ju hur lyckliga människor som helst, t ex, som drabbas av cancer. Och är det inte att lägga ett obehagligt ansvar och en onödig och fruktansvärd skuld på t ex de stackars föräldrar som förlorat ett barn?
Lite funderingar bara.

Charlotta 4 augusti, 2017 - 13:24

Det är naturligtvis ingen som går och önskar sig cancer, men rädslor och negativa tankar kan göra att man drar till sig den sortens energier ändå. Det är viktigt att förstå att där finns ingen som helst skuld i sammanhanget, attraktionslagen är inget som man kan välja om man vill att den ska fungera eller inte och man kan inte heller välja bort den för att man upplever att den skuldbelägger någon eller för att den innebär för mycket ansvar. Attraktionslagen är en grundförutsättning som påverkar oss vare sig vi vill eller ej, det bästa man kan göra är att lära sig att förstå den så man kan förhålla sig till den. Man ska komma ihåg att attraktionslagen inte är begränsad till det liv man lever just nu, redan i förberedelse för detta livet sänder man ut frekvenser för att dra till sig vissa händelser för att själen ska få möjlighet att uppleva det den behöver för att utvecklas.
/C

Tina 4 augusti, 2017 - 13:32

Hej,
Men om vi i förberedelse för detta livet skickar ut frekvenser för att dra till oss vissa händelser…låter otäckt att själen ska utvecklas genom fruktansvärda händelser i ett liv, som t ex att komma till koncentrationsläger. Tycker det är svårt att förhålla mig till detta.

Charlotta 4 augusti, 2017 - 13:40

Det är genom svårigheter vi utvecklas. När döden inte är ett avslut utan bara en förändring av livet förändras betydelsen av lidande, men det kan vara svårt att förhålla sig till om den tanken är relativt ny, man kan behöva tid att låta det landa.
/C

Lisbeth 1 december, 2017 - 10:13

Hur ställer du dig ifrågan om inkarnation? Som jag har förstått det så anses detta som en villolära i tex kristendomen.
Vilket trossystem och vilka övertygelser man har påverkar ju hur man mår.
Hur vet man att det man tror på är sant?
Vad menas med sant? Jag menar själv att det som är sant, är sant även om allt annat förändras.
Alltså något som går att lita på oavsett omständighet.
Sällan eller kanske aldrig tycks det vara möjligt att säkert veta vad som är helt sant.
Min slutsats blir därför att man alltid måste försöka utöka sin förståelse och kunnskap om vad som är sant om livet.
Hur ser du på dessa livsfrågor?
Om attraktionslagen gäller så borde ju sanningssökande leda till mera sanning?!

Charlotta 1 december, 2017 - 11:51

Nu börjar vi komma in på det riktigt roliga. 🙂 😉 Enligt min livssyn är vi själar som har en kropp, inte tvärtom som är den gängse uppfattningen. Det synsättet gör att reinkarnation blir en självklarhet, jag har levt många tusen liv tidigare och kommer att leva många tusen till, detsamma gäller för alla andra. Detta är jag lika övertygad om som jag är om att jag lever och andas just nu. Vad kristendomen säger beror på vilka skrifter du rådfrågar. I de tidigaste skrifterna, bland annat i de gnostiska evangelierna om jag inte minns fel, står reinkarnation omnämnt som en självklarhet och inte alls något varken konstigt eller ”okristligt”. Men detta är ett av de områden som efterhand har ”fallit bort” ur den kristna läran, eller snarare förpassats till de skrifter som inte är godkända av kyrkan. Av förklarliga skäl låg det inte i kyrkans intresse att människor var medvetna om själens odödlighet, ett av kyrkans främsta verktyg för att hålla folket på mattan var rädsla, och där passade skärselden och helvetet mycket bättre än reinkarnation och garanterat evigt liv. Det är ofta en stor fördel att hålla isär själva tron i sig, andligheten, och kyrkan/religionen. I tron och andligheten ligger sanningen medan det man finner i religionen är påverkat av andra intressen som makt och pengar.
/C

Lisbeth 1 december, 2017 - 12:02

Jag upprepar en fråga!
Hur vet jag att det jag tror på är sant?
Har du några tankar kring detta?

Charlotta 1 december, 2017 - 13:03

Inser nu att jag var otydlig i mitt svar. Sanningen ligger i övertygelsen, den sanning din inre röst (eller högre jag om man föredrar den termen) förmedlar. Desto starkare kontakt man får med sin egen själ desto tydligare blir sanningen. När man lyssnar till sin inre röst och står i ständig kontakt med sin själ finns det inte längre några tvivel om vad som är sant.
/C

Lisbeth 1 december, 2017 - 16:42

Här kommer jag med ytterligare en följdfråga. Om man ser på en det från Bibeln,
så skulle människans första synd leda till konsekvensen död.
Människan distanserade sig i från Guds ledning av egen fri vilja.
Av kärlek från Gud, sändes Jesus till Jorden för att ge människan en andra chans, att genom tro på honnom och följa honom,
få tillbaka chansen till evigt liv.
Som jag förstår detta, så talar detta delvis emot din tidigare analys.
Så jag kan inte se att den enda anledningen, skulle vara att hålla folket på mattan, för då faller ju hela frälsningsbudskapet.
Vad skulle vi då frälsas från?
Med detta sagt, så vill jag visa att det kan vara verkligt svårt att förstå alla orsaker och samband.
Skulle vara roligt om du kunde utveckla detta ytterligare.

Charlotta 1 december, 2017 - 18:09

Du utgår från att kristendomen är den sanna läran och att den ska kunna förklara våra liv till fullo, jag delar inte den uppfattningen. Du utgår också från att det som står i Bibeln överensstämmer med det ursprungliga budskapet, att intentionen har överlevt både översättningar, tolkningar och tidens tand, jag är inte alls övertygad om det. Generellt är det min uppfattning att Bibeln sällan är relevant på detaljnivå eftersom den sannolikt nedtecknades med en mängd metaforer och referenser som var specifika för den tiden och som inbjuder till katastrofala feltolkningar i vår moderna tid. Det man ska leta efter är intentionen, inte ordalydelsen. En bättre metod är att göra en jämförelse mellan samtliga världsreligioner och leta efter gemensamma nämnare, det som beskrivs i samtliga stora religioner, på ett eller annat sätt, är sannolikt det som kommer närmst sanningen.
/C

Lisbeth 1 december, 2017 - 19:22

Tack för svaret!
Jag vet inte om lyckades ställa frågan på rätt sätt. Men det var intressant att läsa ditt svar.
Jag utgick snarare från hur jag jag har fått kristendomen förklarad.
Om detta skulle vara en absorlut sanning eller inte har jag ingen klar uppfattning om.
Och det är just därför som det är intressant att ställa frågor. Det är intressant att få mer fakta.
Det jag försökte peka på var att jag inte var helt övetygad om att kyrkans enda målsättning var att förtycka folket.
Jag är generellt intresserad av skillnader i livsåskådningar och religioner.

Charlotta 1 december, 2017 - 19:33

Återigen vill jag poängtera hur viktigt det är att skilja på Guds ursprungliga budskap och läror, och den senare kyrkans intressen. De första lärljungarna som själva hade upplevt Jesus var naturligtvis sanna i sin tro och den lära de förmedlade, men desto mer organiserad och större, och desto längre från sitt ursprung som den kristna kyrkan kom desto mer förflyttades fokus från att sprida Guds ord till att använda religionen som ett maktmedel. Idag när kyrkans roll i samhället har dramatiskt minskat har vi till viss del återgått till en mer trosinriktad religion där kyrkan har väldigt lite påverkan på hur männsikor lever och därför inte heller några möjligheter att varken utöva makt eller tjäna pengar.
/C

Lisbeth 1 december, 2017 - 19:44

Tack för ditt svar! Nu känner jag mig nöjd för denna gången.
Jag tycker att du har en mycket intressant blogg. Och jag hoppas att jag inte har varit alltför ihärdig.

Charlotta 1 december, 2017 - 19:49

Det är trevligt och utvecklande med intresserade och frågvisa läsare. 🙂
/C

Pia 12 juli, 2018 - 17:50

Wow 😍 Så kul att läsa dina välskrivna svar Charlotta och härligt med likasinnade 💗 Underbar blogg!

Charlotta 12 juli, 2018 - 18:32

Hej Pia! Tack och varmt välkommen hit! 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI