Home Inspiration/medvetenhet Bestäm dig och stå fast vid ditt beslut

Bestäm dig och stå fast vid ditt beslut

by Charlotta

Vad vill du med ditt liv? Vet du? Är du säker? Har du bestämt dig?

Många människor jobbar hårt och ihärdigt hela livet utan att riktigt veta vad målet är och varför de sliter, varför de gör uppoffringar, utan bara gör det för att det förväntas av dem, eller de tror att det förväntas av dem.

Kanske är det chefen som ställer krav, kanske är det partnerns önskemål man vill uppfylla, kanske är det föräldrarna man vill göra stolta, kanske vill man känna att man kan mäta sig i materiella tillgångar med alla runt omkring, eller så vet man inte riktigt varför utan bara gör som de flesta andra.

De motiven kanske räcker för att få dig ur sängen på morgonen, men det där är inte livsmål, det är andra människors förväntningar på dig eller ditt egos behov av att leva upp till andra människors standard. Dina riktiga mål kommer inifrån dig själv, från vad du verkligen vill, det du brinner för, det som gör dig så varm i hjärtat och så glad i själen att det är värt uppoffringar och slit.

Har du inte hittat det än så kanske det är dags att börja leta efter det, efter det som fyller dig med engagemang. När du hittar det så bestäm dig för att nå dit och sluta inte jobba mot ditt mål förrän du är där. Gör det som krävs och acceptera att det inte kommer att gå fort eller vara lätt, men att det är möjligt att komma dit.

Att veta vad man vill och vara beredd att jobba för att komma dit, även under lång tid är inte bara en styrka i sig, det ger också styrka. Vi lever i en tid när det mesta förväntas gå snabbt och enkelt, och går det inte snabbt och enkelt så drar man slutsatsen att det inte går och så ger man upp.

Men det som verkligen är värt något tar ofta tid att uppnå, och styrkan ligger i att vara så säker på vad man vill att man är beredd att acceptera att det tar tid, att man är beredd att ta motgångarna och att behöva tänka om, för att man vet med hela sitt inre att man är på rätt väg, att det är detta man ska göra.

Den övertygelsen ger både styrka, trygghet och uthållighet och det bygger också självkänsla att vara så säker på vart man är på väg att man kan stå stadigt i sitt beslut även när det blåser.

Och även om du i slutänden trots allt inte skulle nå målet så fyller det livet med mening att veta vad man vill och vart man är på väg, och bara det kan vara en livsförändrande och livslyftande upplevelse.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI