Home Inspiration/medvetenhet Betydelsen av din närvaro i världen

Betydelsen av din närvaro i världen

by Charlotta

Vad är skillnaden mellan att vara närvarande och att bara existera? Hur stor är skillande mellan att vara verkligt närvarande och att bara finnas till? Spelar det någon roll om du lägger energi på att vara närvarande i stunden eller om du bara är där rent fysiskt?

Att vara närvarande är inte bara ett sätt att stilla dina egna tankar från att rusa iväg med dig, eller att uppleva och uppskatta världen omkring dig. Din närvaro påverkar inte bara dig själv, den påverkar människor i din närhet och världen omkring dig i kanske ännu större utsträckning än vad den påverkar dig.

Att vara närvarande är att finnas i stunden med hela sin person, kropp, tankar, känslor och själ, hela tiden. Att uppfatta och ta in det som sägs, det som utelämnas, det som sker, det som påverkar och det som händer runt omkring.

Genom att vara genuint närvarande så tillåter du andra att vara detsamma, du ger dem möjligheten att spegla sig i dig, att bli uppmärksamma på sig själv, sina beteenden och mönster, och du får en möjlighet att hjälpa dem om de ber om det.

Din fullständiga närvaro bekräftar andra genom att de blir sedda, hörda och upplevda så fullständigt att de känner det utan minsta tvekan, ända in i själen. Att ge sin odelade närvaro till någon är att ge något av det mest värdefulla man kan få.

I närvaron finns förståelsen, sårbarheten, gemenskapen, kreativiteten och lösningarna. I närvaron finns vägen ut och vägen framåt, acceptansen och förlåtelsen av sig själv.

Din närvaro har kapacitet att förändra världen, inte bara för dig utan även för andra. Inte bara för dem som får uppleva den på nära håll utan även för dem som förundras av den på avstånd och ser vilken skilland den gör. Din närvaro sprider ringar på vattnet.

/Charlotta

3 comments

Peter 17 januari, 2017 - 11:53

Tack Charlotta för ett mycket bra inlägg. Närvaro är verkligen en av de viktigaste nycklarna till ett bättre mående, men kan vara svårt att upprätthålla om man inte mår bra, eller om omgivningen är väldigt oinspirerande/oengagerande.

Charlotta 17 januari, 2017 - 12:06

Välkommen hit Peter och tack för dina tankar. Visst är det så att man inte lyckas med allt alla dagar, vi är inte mer än människor och en del av vår uppgift är att göra fel så vi kan utvecklas genom det. Att vara medveten om saker och ting är en mycket god början, sedan gör man vad man kan, när man kan och är nöjd med det. 🙂
/C

Peter 17 januari, 2017 - 12:54

Precis så är det – man blir bättre och bättre med ökad medvetenhet genom träning och vilja. Tack för en mycket bra sida!

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI