Home Inspiration/medvetenhet Bryt dig loss från ramarna

Bryt dig loss från ramarna

by Charlotta

Som barn får vi lära oss att vi ska hålla oss inom vissa givna ramar för att passa in och ha en chans att komma någonstans i livet, ramar som betraktas som konstanta och som man inte ska ifrågasätta eller utmana eftersom det bara leder till problem.

Och under en priod av livet så är det för de flesta ett gott råd. Som barn och ung vuxen är det mycket information och kunskap som ska inhämtas, många sammanhang man ska lära sig att hantera och kunna existera och utvecklas i, och många sociala koder som ska införlivas i den egna verktygslådan.

Men sedan, när det väl är gjort, då är det dags att börja ifrågasätta de där ramarna, för när man väl kan cykla så behöver man inte stödhjulen längre och har man dem kvar ändå blir de en begränsning istället för en hjälp.

För de ramarna som du gör ditt bästa för att leva inom är inte naturliga begränsningar för vad som är möjligt eller ens för vad som är lämpligt, det är ramar som vid en enda tidpunkt i historien skapades av människor för att det var så långt deras fantasi sträckte sig just då. För att det var vad moral och etik tillät vid just det tillfället, för att det var så långt som teknik, ekonomi och juridik har kommit vid just den tidpunkten.

Men världen är inte statisk, världen är extremt föränderlig och snabbt expanderande, och att låta sig begränsas av vad som en gång var tillräckligt, lämpligt eller möjligt leder inte framåt. Inte heller att låta sig begränsas av någon annans brist på vision, eller av en förlegad syn på etik eller på gammal teknik leder till nytänkande och framgång utan är gör bara att man låser in sig i gamla mönster. Någon annans gamla mönster.

Det enda som borde få begränsa dig, utöver omtanke om medmänniskor, djur och vår jord, är din egen fantasi, din egen kreativitet, din egen vision, din egen passion och ditt eget engagemang för det du vill göra med ditt liv, allt annat är bara ursäkter och rädsla.

Tror du inte att människor i alla tider har tänkt att ”allt är redan gjort” och ”det här går inte att göra för då hade någon redan gjort det”? Och medan de tänkte det så gick någon annan och hittade på en helt ny väg eller gjorde något som ingen hade gjort innan.

Livet begränsas inte av dina praktiska möjligheter utan av vad du tror är möjligt.

/Charlotta

5 comments

Ann 24 mars, 2016 - 23:22

Hej!
Vet inte om du minns mina meddelanden.. Läst om manipulation mm.. Men han kom tebax och jag hade öppna armar.. Vet inte varför?? Anat både sexmissbrukare, psykopat, otrogen och att jag är knäpp.. I morse klippte jag hans telefon när han messade med en ”kompis” där fann jag henne!! Puss och kram kel, saknar och längtar hihi varför ens övertala mig att komma tillbaka? Hann så klart inte läsa så mycket.. Innan han snodde den hysteriskt tillbaka.. Totalt oberörd fast han tjatat sig tillbaka in i mitt liv.. Fick bekräftelsen jag behövde.. Fick friheten jag behövde… Nästa gång ska jag lita på mig själv.. ❤️❤️ Tack för allt jag läst här.. Ändå krävdes att få läsa med mina egna ögon.. Fattar inte hur jag e skapt.. Godtrogen, naiv… Men kan ju inte klaga.. Jag har ju vetat hela tiden.. Lär av sina misstag, gå vidare… Kram Ann

Charlotta 25 mars, 2016 - 09:48

Spara den här känslan för framtiden Ann, så du minns precis hur det kändes om du någon gång skulle vackla i ditt beslut och fundera på att släppa in honom igen. Skriv gärna ner exakt vad du tänker och känner i den här stunden så du kan ta fram och läsa vid behov. Minnet är en lurig kontruktion och många gånger minns vi bara det vi vill minnas och sedan hoppas vi att resten ska vara fel. Kram!
/C

Ann 26 mars, 2016 - 12:49

Mm.. Jo måste minnas det här.. Fick igår ett sms med ordet ”älskling” haha va?? Skulle det stryka all bedragenhet.. Å de andra får de samma?? Vill inte ens ta reda på om han är skvatt galen eller om det handlar om ånger.. Vill vidare.. Blockerat honom nu och vet att jag antagligen inte är den enda som blockar honom… Nån mer måste ju se det jag ser…
Glad påsk och många kramar från en fri ann

Charlotta 26 mars, 2016 - 12:57

Visst känns det härligt att vara fri Ann? 🙂 Glada Påskkramar till dig!
/C

Ann 26 mars, 2016 - 13:07

Ja småstädar, spelar musik,dansar lite och sjunger… Faktiskt befriande!
Kram

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI