Home Inspiration/medvetenhet De är vackra och lockande, men är det mer än så?

De är vackra och lockande, men är det mer än så?

by Charlotta

Ädelstenar, halvädelstenar och mineraler, begreppen är lite överlappande och lite flytande, men alla syftar till geologiska stenlika material. I årtusenden har de använts för att skänka status åt saker, smycken och personer med sin skönhet. De flesta av oss har nog något hemma som innehåller en vacker sten av något slag.

Om ni som jag har varit inne i någon butik som säljer kristaller eller stenar, som de också kallas, så har ni nog upptäckt hur väldigt lätt det är att fastna vid de små korgarna med vackra stenar. Blicken dras kanske först till en sten för att den gnistrar som diamanter, sedan dras den vidare till en mjukt rosa sten, och till en skarpt grön, och sedan en gul och en blå, och…

Det är nästan omöjligt att motstå frestelsen att ta upp dem i handen, det är som om de kallar på en, som om de vill bli vidrörda, vill förmedla något. En efter en får de vila en stund i handen, och medan man andäktigt håller om en av dem så faller blicken på ytterligare en som är omöjlig att motstå.

Det är lätt att förstå att det finns teorier om att kristallerna besitter någon sorts kraft, en energi som påverkar allt och alla i dess närhet. Men kan det vara så att det är mer än teorier, att det faktiskt ligger sanning i påståendet att kristallernas energier kan påverka oss?

Som vanligt när det handlar om påverkan så hamnar vi i den fantastiska världen av energier och frekvenser. På molekylnivå är kristaller mycket välordnade strukturer som därför avger tydliga och oförstörda frekvenser till sin omgivning och därmed också utövar påverkan på våra egna frekvenser.

Många som är känsliga för energier kan känna skillnad på olika stenar och bär gärna ständigt några med sig som stöd och hjälp i vardagen. Det sägs att om man vill välja en sten ska man alltid gå på känsla, den sten man dras till, istället för att läsa på om deras betydelse och välja utifrån det.

Det undermedvetna vet bättre vilken frekvens vi behöver stöd av än vad vi kan avgöra med vårt intellekt. Jag har många gånger valt en ny sten med hjärtat för att sedan upptäcka att när jag läser om stenens egenskaper så passar det perfekt med där jag har befunnit mig själsligt, mentalt och fysiskt just då.

Även om man inte kan relatera till att stenar har förmåga att påverka våra energier och frekvenser så finns det en glädje i att bara uppskatta åt deras skönhet. Att kanske ha en i fickan eller vid huvudkunnde som man diskret kan sluta handen om och känna stöd av när det behövs, även om man inte kan förklara varför det känns bättre.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI