Home Inspiration/medvetenhet De mest effektiva sätten att höja sin frekvens

De mest effektiva sätten att höja sin frekvens

by Charlotta

Frekvenshöjningar pågår ständigt både i oss och runt omkring oss och att höja sin frekvens är en del av allting levandes naturliga utveckling. I tiden vi lever just nu är frekvenshöjningarna dock större och tydligare än vad de varit tidigare under mänsklighetens historia och det gör att vi dels känner effekterna av dem starkare i oss själva och dels att vi upplever att världen förändras väldigt snabbt.

Men vad är då egentligen en frekvenshöjning? Enkelt förklarat är det en höjning av det egna medvetandet, det vill säga en ökad förståelse för hur livet, världen och universum hänger ihop, vad våra individuella respektive kollektiva roller är samt vilka våra livsuppgifter är.

Själva ordet frekvens syftar till hastigheten på svängningen med vilken energi sänds ut från allting levande. Denna hastighet ökar när vi aktivt höjer vårt medvetande genom att till exempel utmana invanda mönster och ifrågasätta förlegade sanningar, och på samma sätt höjs vårt medvetande när hastigheten ökas genom yttre påverkan.

Det är alltså en process som vi befinner oss i tillsammans, där frekvenshöjningarna sker både individuellt och gemensamt men inte tvunget samtidigt eller i samma hastighet eftersom alla följer sin egen livsväg. Individen, kollektivet, djuren, naturen och Gaia hjälps alla åt, i sin egen takt, att lyfta varandra mot ett ökat medvetande där vi bättre kan leva tillsammans i frid och kärlek. Men vi får också kontinuerligt hjälp utifrån med att öka tempot på processen, dels genom naturliga kosmiska rörelser och förändringar men också genom att Mästare och Galaktiker är närvarande och deltar i energiarbetet.

Att genomgå frekvenshöjningar är alltså inte ett val utan en nödvändighet för mänsklighetens och planetens överlevnad, och planetens överlevnad är ett måste för hela universum. Valet ligger i om man vill skynda på sin egen process genom aktiva och medvetna val eller om man vill motsätta sig förändringen genom att så mycket som möjligt hålla fast vid gamla mönster och värderingar. Det ena är inte mer rätt eller fel än det andra, vi har alla olika vägar att vandra för att till slut ta oss till samma mål.

Det snabbaste och säkraste sättet att höja sin frekvens är att sluta döma och attackera sig själv, andra människor, situationer och företeelser samt att börja förlåta sig själv och sina medmänniskor. Detta gäller alla former av attacker och dömande, och förlåtelse av alla former av handlingar och oförrätter. Det är inte bara direkta konfrontationer som utgör en attack och ett dömande utan även nedlåtande och aggressiva uttalanden och tankar.

De flesta av oss har långt fler dömande tankemönster än vi är medvetna om och det kan ta tid både att upptäcka att man faktiskt har dem och sedan att göra sig av med dem och träna in nya tankemönster. Det är inte ett beslut man fattar en gång och sedan är man klar utan en process man behöver jobba aktivt och medvetet med under lång tid för att få nya mönster på plats.

Att börja förlåta kan för många kännas ännu svårare än att sluta döma eftersom vi är så invanda i att leva i dualistisk separation, dvs att vi alla är åtskilda och separata individer och att om en vinner förlorar någon annan. Detta är dock inte en sanningsenlig beskrivning av verkligheten utan en del av illusionen vi lever i.

I verkligheten har vi alla själva valt och planerat våra liv utifrån både vår egen utveckling och varandras, vi är alla villiga medspelare i varandras teateruppsättningar där ingen skådespelare tar skada även om dess karaktär far illa och dör.

Bortom illusionen är vi alla ett, vi är en del av varandra och en del av samma ursprung och därför är det också oss själva vi förlåter när vi förlåter varandra, precis som det är oss själva vi attackerar när vi attackerar varandra.

För att kunna höja våra frekvenser behöver vi få sinnesfrid och börja leva i och från kärlek, och för att kunna göra det måste vi sluta döma och attackera och börja förlåta varandra för att därmed sluta döma och attackera och börja förlåta oss själva.

/Charlotta

Medförfattare: Andliga guider

12 comments

Annica 1 september, 2019 - 14:59

Tack för ditt fina inlägg om frekvens❤️❤️❤️
Det är en oerhört viktig insikt att förstå att vi alla egentligen är ren energi och rent ljus bortom
kroppen och alltings fysik.
Tankar och allt vi gör påverkar oerhört.
Jag mår inte så bra i dessa tider av energier som strömmar in.
Hjärtat och själen öppnas och får nya insikter men det tar på min fysiska kropp.
Som idag då jag är klubbad av ljuset.
Det är tungt att andas och hela min kropp vibrerar.
Det är inte utmattning det här men jobbigt för kroppen ändå.
Det är svårt att förstå när jag förklarar det här för människor.
Min läkare och psykolog tror inte på det här.
Men det är en realitet för mig.
Men det händer något så fantastiskt och fint med intuitionen i det här.
Jag får tecknen och hälsningar från min son och universum.
Vi lever i en högre och större verklighet än vad vi många gånger kan ta in.
Det är så skönt att kunna vila i det.

Allt gott ❤️❤️❤️
Kram från
Annica

Charlotta 1 september, 2019 - 19:14

Vi är många som känner av inströmningen av nya energier med därtill hörande förhöjda frekvenser, symptomen kan i mångt och mycket likna dem vid utmattning. Vad skönt att du kan skilja på de fysiska och de energimässiga orsakerna, även om upplevelserna är liknande så leder energiförändringarna till något positivt och kan därför vara lite lättare att härda ut. Kram! ❤️
/C

Lisbeth 16 oktober, 2019 - 06:36

Om man blir irriterad på andra människors upprepde mönster. Och man upplever att det inte hjälper att säga till!
Är det att döma? Och hur löser man det utan att kväva sig själv?

Charlotta 16 oktober, 2019 - 10:02

För att bli irriterad på en annan människa måste du först ha dömt den för något, annars skulle du inte bli irriterad. Det finns egentligen bara två sätt att hantera den sortens situationer på ett icke-dömande sätt. Det ena är att låta alla människor vara exakt så som de är utan att värdera, detta kan man t ex göra genom att acceptera att alla fyller en viktig själslig funktion precis så som de är och att man själv inte har tillräcklig kunskap och kännedom för att kunna sätta sig till doms över någon annan. Om man tycker det är fullständigt omöjligt att applicera den första metoden på en viss person så är det andra alternativet att minimera kontakten med den personen eller, om möjligt, helt välja bort personen från sitt liv. Det man ska komma ihåg om man väljer bort någon är att man inte ska göra det i affekt utan som ett medvetet och kärleksfullt beslut som handlar om att man värderar sin egen själsfrid tillräckligt högt för att inte kompromissa med den.
/C

Lisbeth 16 oktober, 2019 - 10:52

Min själsfrid är viktig men det är svårt att välja bort en nära familjemedlem utan att såra.
Jag önskar inte såra någon. Hur löser jag detta?

Charlotta 16 oktober, 2019 - 11:27

Då måste du lära dig att acceptera personen som den är och sluta döma, i alla fall om du inte vill fortsätta att sänka dina frekvenser. Det alternativet finns ju så klart också, du kan tillåta personen att ha den kontrollen över dig och acceptera att det sänker dina frekvenser. Jag skrev detta inlägget i våras om när jag upptäckte en del av mitt eget dömande som jag tidigare inte varit medveten om och jag ska erkänna att jag fortfarande kämpar med att göra mig av med det mönstret. Det är en intensiv avprogrammering av gamla mönster och tidvis väldigt frustrarande men jag har kommit lång väg sedan i våras och räknar med att snart helt ha gjort mig av med mina gamla mönster av både omedvetet och medvetet dömande. En viktig insikt är att skilja på människors beteende och sina egna reaktioner, så länge jag inte styr mina reaktioner låter jag andra ha kontroll över mig. Människor kan agera precis hur som helst, det handlar om dem och bara dem. Hur jag reagerar handlar om mig och bara mig. Istället för att döma och attackera tränar jag mig i att förlåta och sända kärlek och därmed blir jag känslomässigt osårbar.
/C

Lisbeth 16 oktober, 2019 - 12:13

Tack för ditt fina svar!
Jag vill gräva ännu lite djupare. Hur skiljer man på dömande och gränssättning?
Finns det några karaktäristiska mönster som skiljer dem åt?
Är det inte så att man har lättare att falla i fällan att döma, om man har otydliga gränser?
En lägereld skall ju ge trygghet och inte en kamp om utrymmet!

Charlotta 16 oktober, 2019 - 12:29

Det enkla svaret är att gränssättning handlar om dig själv och dömande om den andra personen. (Dömande kan naturligtvis även det handla om dig själv, men inte i detta fallet.) När du sätter gränser gör du det utifrån vad du behöver för att må bra, kunna växa och ge utrymme för din själ, när du dömer gör du det utifrån vad någon annan är, representerar, säger eller gör. Gränssättning är inte riktat mot någon, dömande är alltid riktat mot någon. Ställ dig själv den här frågan: Vad är det du vill kunna göra eller säga under parollen gränssättning utan att riskera att döma?
/C

Lisbeth 16 oktober, 2019 - 12:43

Jag kan kan kort svara! Jag behöver plats och utrymme till vila och återhämtning!
Jag orkar inte planera sönder min vardag! Jag behöver lugn för att läka min själ!
Jag orkar inte vara startmotor och hjälpmotor på heltid!
Kort och gott så trivs jag, att lyssna till huvudmotorns dunk!

Charlotta 16 oktober, 2019 - 13:15

Om du konkretiserar de behoven i praktiska handlingar så kan du formulera en eller ett par gränser som du behöver sätta, utan att för den skull döma eller attackera någon annan som inte har samma behov och därför vill något annat.
/C

Lisbeth 16 oktober, 2019 - 16:55

Tack än en gång för din enastående förmåga att förklara!
Det hjälper mig att bättre förstå mig själv och hur jag påverkas av signaler utanför mig sjäv!
Jag har funnit en video som förklarar hur trosystem påverkar oss som levande varelser!
Många bitar föll på plats för mig!
https://youtu.be/82ShSNuru6c

Charlotta 16 oktober, 2019 - 17:08

Väl bekomme! 🙂 Bruce Lipton är mycket bra, det var han som började prata om epigenetik för en hel del år sedan och blev då, naturligtvis, i det närmaste idiotförklarad. Nu är det allt fler som pratar i liknande termer och han har naturligtvis helt rätt.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI