Home Inspiration/medvetenhet Den du är, innerst inne

Den du är, innerst inne

by Charlotta

Har du varit med om att det kan kännas som om du egentligen borde hålla på med något annat, kanske något större och mer meningsfullt, att du borde leva en annan sorts liv? Lite som att du spelar en biroll i filmen om ditt eget liv när du borde spela huvudrollen?

Eller kan du känna igen dig i att du ibland, under speciella omständigheter och i vissa situationer, agerar på ett sätt som får dig att undra ”Var kom det där från?” eller ”Vem var den personen?” för att du inte känner igen ditt eget beteende?

Den typen av upplevelser och känslor är inte en tillfällig sinnesrubbning eller hallucination på grund av vätskebrist eller för lite sömn. Det är inte heller den allmänna tristessen av vardagslunken som spökar för dig.

Det du känner i de situationerna är din sanna potential, din inre storhet och ditt högre jag som gör sig påmind och ”tittar ut” i ett obevakat ögonblick, för att påminna dig om vad du kan åstadkomma och vilka resurser och kvaliteter du egentligen bär i ditt inre.

Förmodligen har du under åren fått lära dig att du ska passa in och vara lagom duktig för att bli omtyckt, att du måste arbeta hårt och helst lida lite för att förtjäna det goda i livet, att vissa automatiskt har det förspänt i livet medan andra får kämpa för varenda krona, att de talangfulla är framgångsrika och alla andra är avundsjuka, att vinner jag så förlorar du, att du alltid måste välja för man kan aldrig få båda delar, att anfall är bästa försvar och att det är ett tecken på svaghet att visa känslor.

Dessa ”regler” är alla falska sanningar som en gång är skapade av människor för att lära andra människor att ”veta sin plats”. Många är de människor som generation efter generationer fostrats till att tro att det måste vara så, att det är naturlagar som inte går att förändra och som man inte ska sätta sig emot.

Men ditt inre köper inte det dravlet, för ditt högre jag vet att den typen av begränsningar är fabricerade historier som har sitt ursprung i människors rädslor och trygghetsbehov, och vars enda uppgift är att bibehålla status quo och undvika alla former av utveckling.

Ditt inre vet att du är skapad för att vara unik och för att stå ut, och sörjer därför alla dina ansträngningar att likformas för att passa in. Ditt inre vet också att framgång föder framgång och att det inte alls behöver vara på någon annans bekostnad, och att du visst kan få allt du önskar i livet, och att känslor är en av dina främsta styrkor, aldrig en svaghet.

Huvudbudskapet från ditt inre är att älska dig själv som den du är innerst inne och att sprida den kärleken i världen, och att du ska bejaka och vidareutveckla de förmågor och talanger du har. När du använder alla dina resurser till ditt eget och andras bästa så ökar tillgången och det är bara fantasin som sätter gränser.

Detta är kunskap som finns inom dig och som representerar det som verkligen är du, det som vi alla är. Du kan välja att ifrågasätta alla falska sanningar, syna dem i sömmarna och bestämma dig för att det är påståenden som inte är sanna och som inte längre hjälper dig.

Fasaden är ett spel för galleriet och existerar på bekostnad av äkthet och genuinitet. Du kan inte utvecklas till din fulla potential när du är upptagen med dölja den du är för att motsvara omgivningens förväntningar. Du utvecklas när du är äkta och sann mot dig själv och världen omkring dig, och när du låter ditt inre få ta plats och lysa i all sin glans.

/Charlotta

4 comments

Nilla 12 februari, 2017 - 11:05

Tack, idag behövdes de här orden mer än någonsin. Ibland tvivlar jag på mig själv fast jag vet att det är meningen att jag ska gå den vägen jag nu är inne på. 💖

Charlotta 12 februari, 2017 - 11:13

Då var det säkert därför jag skrev dem just idag. 🙂
/C

Solanna Bylund 7 mars, 2017 - 00:53

Underbar & välformulerad text som träffar rakt i hjärtchakrat ✨🌛🌞🌜✨
Allt gott/Solanna

Charlotta 7 mars, 2017 - 09:26

Tack Solanna, roligt att höra. 🙂 Välkommen hit!
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI