Home Inspiration/medvetenhet Den enkla konsten att lyckas

Den enkla konsten att lyckas

by Charlotta

Har du ett mål du vill uppnå? En dröm du vill uppfylla? En långsiktig plan som du gärna vill ro i hamn? I så fall så ska du fortsätta läsa. Oavsett vad man vill göra så kan det vara klokt att snegla på hur andra som lyckats har gjort för att få tips som kan underlätta den egna resan.

Vad har då nästan alla framgångsrika människor gemensamt? Har de haft ovanligt goda förutsättningar? Har de haft massor med pengar? Har de haft de rätta kontakterna? Har de haft den rätta kunskapen? Har de haft en priviligierad uppväxt? Har de varit snyggare eller smartare än de flesta andra? Har de haft framgångsrika föräldrar?

Nej, de allra flesta framgångsrika människor har inte haft något av allt det där. Det de däremot har haft är idéer, visioner och handlingskraft i kombination med en vilja av stål.

Väldigt många tror att de avgörande framgångsfaktorerna är resurser och kontakter och drar därför slutsatsen att de själva inte har en chans att lyckas eftersom de inte har något av det, men i själva verket är det människor som är påhittiga, uthålliga och resursstarka som blir framgångsrika.

Att konstatera att man inte har den kunskap som behövs för att nå dit man vill kan leda till ett av två beslut, antingen ger man upp eller så kommer man på ett sätt att lära sig det man behöver kunna. Att konstatera att man inte har de kontakter som krävs för att nå dit man vill kan leda till ett av två beslut, antingen ger man upp eller så kommer man på ett sätt att få kontakt med lämpliga personer.

Motstånd och hinder kan vara en anledning till att ge upp, eller så kan det vara en anledning till att utveckla sig själv, att tänka om och tänka nytt, eller att helt enkelt försöka igen och jobba hårdare.

Även om din dröm är att bestiga Mount Everest eller något annat som vid en första tanke verkar så osannolikt att det nästan är omöjligt, så är det i slutänden bara en fråga om hur mycket du är beredd att satsa av tid, kraft och engagemang.

Det är ingen som säger att det går snabbt och lätt, men däremot att det är ytterst lite här i livet som verkligen är omöjligt om man bara är villig att göra jobbet. Förmodligen är dina mål lite mer tillgängliga än Mount Everest. Hur gärna vill du nå dem? Vad är du beredd att göra för att ta dig dit? Har du kanske gett upp för tidigt?

Vill du något tillräckligt mycket så är det värt att kämpa för. Det är inte alltid så att det är de med mest talang som kommer längst, däremot är det alltid så att det är de som är villiga att kämpa hårdast och aldrig ge upp som vinner störst framgångar.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI