Home Inspiration/medvetenhet Den tredje vägen

Den tredje vägen

by Charlotta

Står du inför ett omöjligt val? Har du två alternativ där både verkar ungefär lika dåliga, lika orimliga, och lika otillfredsställande?

Kämpar du med att försöka tvinga dig att välja någon av dem bara för att du måste, för att du är helt övertygad om att det bara finns de två alternativen att välja mellan, och trots att det bara inte går att välja utan att välja fel?

Då kan det vara dags att göra en personlig brainstorming för att rensa hjärnan på förutfattade meningar och hitta den tredje vägen. Och kanske också den fjärde och femte eller fler.

Verkligheten är den att det väldigt sällan bara finns de två alternativ som man fastnat mellan, i de flesta fall finns det minst ett till, ofta fler, men man ser dem inte av olika anledningar.

Det kan till exempel bero på att man har förkastat dem på förhand utan att riktigt undersöka dem, eller att de är förknippade med egna begränsningar som gör att man inte ens är medveten om dem.

När man brainstormar börjar man med att göra sig av med alla begränsningar och förutfattade meningar, och tillåter hjärnan att tänka, inte bara så fritt som möjligt, utan även utanför ramarna.

Man förkastar inga idéer, hur galna och orealistiska de än kan verka, utan allt noteras snabbt på ett papper innan man snabbt går vidare till nästa idé, och på det viset fortsätter man att mata fram idéer tills de tar helt slut.

Först därefter går man igenom alla förslagen, utvärderar dem och spinner vidare på de som har potential. Det som brukar hända är att någon av de idéer som först verkade orimliga visar sig ha ett spår av rimlighet, och om man bara lirkar och förändrar lite på idén så kan det bli en riktigt bra lösning.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI