Home Inspiration/medvetenhet Det är dina beslut som avgör

Det är dina beslut som avgör

by Charlotta

Man kan tänka hur mycket som helst på något, men ingenting kommer att hända förrän man fattar ett beslut och sedan kontinuerligt agerar utifrån det beslutet. Det är då förändringen sker, det är då man ändrar sin framtid för alltid.

De saker som du gör lite då och då, eller någon gång ibland, har liten eller ingen betydelse i ditt liv, det är det du göra dagligen och stundligen som får effekt.

Det är dina vanor som bestämmer hur du utvecklas som person och hur ditt liv utvecklas runt dig. De saker som du gör ofta och regelbundet är det som formar din framtid, hur små och obetydliga de sakerna ibland kan tyckas så binds de alla samman till en helhet, som en bild på ett pussel, som visar både dig och omvärlden vem du är och vart du är på väg.

Ett litet enskilt beslut leder till en ny vana som i den stunden inte verkar ha så stor betydelse men som så småningom leder till ett annat beslut som också det blir en vana och som så småningom leder till ytterligare beslut och ytterligare nya vanor.

Efter några månader eller några år när du vänder dig om en dag och tittar bakåt längs den väg du gått de senaste åren, så upptäcker du att den lilla riktningsförändring som du gjorde den där dagen när du fattade det första annorlunda beslutet, var början på det som blev en helt ny väg i ditt liv.

På samma sätt som att ett stort fartyg mitt ute på öppna havet som gör en kursförändring på bara några grader kommer fram till ett helt annat land när det väl når kusten igen. Och om de små kursförändringarna upprepas längs vägen så hamnar det inte bara i ett annat land utan i en annan världsdel. Varje förändring är så liten att den knappt märks, men slutresultatet utgör en gigantisk skillnad.

Vilka beslut vill du fatta idag för att befinna dig på ett annat ställe till våren, eller om två år, eller fem, eller tio år?

/Charlotta

2 comments

Majsan 24 september, 2016 - 07:25

Så vackert Charlotta när du beskrev fartyget..att små små förändringar gör så otroligt mycket. För ca 2 år sedan började jag att försöka ändra min inre röst…har varit elak mot mig själv och en riktig slavdrivare…det har tagit två år faktiskt…det tar tid, men så bra jag mår i mitt inre idag. Vilken skillnad. En följd av detta har också blivit att glöden numera lyser i mitt inre och genom den så drar jag till mig människor som tycker om mig precis som jag är. Fantastiskt!

Tänkte också på Oprah när jag läste din text…hon säger så klokt att ”what is the next right move” längre än så behöver man inte gå händelserna i förväg..små små steg?
Önskar dig en fin helg

Charlotta 24 september, 2016 - 09:09

Vilken härlig historia Majsan och så fint att du upplevt precis hur stor effekt de där små förändringarna kan göra om man bara ger dem lite tid. Jag tror att många ofta låter bli att göra förändringarna just eftersom de är så små att de känns meningslösa, och därför blir jag så glad när jag läser om dina erfarenheter, för det är precis det lilla som ska till för att förändra hela livet. Grattis, och varmt tack för att du delar med dig! Trevlig helg till dig också. 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI