Home Inspiration/medvetenhet Det handlar inte om vem du är, utan om vad du gör

Det handlar inte om vem du är, utan om vad du gör

by Charlotta

Har du en dröm? Något du alltid har i bakhuvudet som säger att ”en dag, en dag så ska du”, en känsla av att det finns något mer för dig, något annat som du egentligen borde göra, som du är avsedd att göra, något som ligger och väntar inom dig? Är det kanske dags att sluta vänta?

Oavsett vad din dröm handlar om så kan det vara klokt att snegla på hur andra som lyckats med sina drömmar och mål har gjort eftersom de uppenbarligen måste ha gjort något rätt. Det är inte fusk att dra nytta av andras erfarenheter för att få tips som kan underlätta den egna resan, det är klokt.

Vad har då nästan alla framgångsrika människor gemensamt? Har de haft ovanligt goda förutsättningar? Har de haft massor med pengar? Har de haft de rätta kontakterna? Har de haft den rätta kunskapen? Har de haft en priviligierad uppväxt? Har de varit snyggare eller smartare än de flesta andra? Har de haft framgångsrika föräldrar?

Väldigt många tror att de avgörande framgångsfaktorerna är resurser och kontakter och drar därför slutsatsen att de själva inte har en chans att lyckas eftersom de inte har något av det.

I själva verket har de allra flesta framgångsrika människor inte haft något av allt det där. Det de däremot har är idéer, visioner, handlingskraft, uthållighet och en väldigt stark vilja.

Att konstatera att man inte har den kunskap som behövs för att nå dit man vill kan leda till ett av två beslut, antingen ger man upp eller så kommer man på ett sätt att lära sig det man behöver kunna.

Att konstatera att man inte har de kontakter som krävs för att nå dit man vill kan leda till ett av två beslut, antingen ger man upp eller så kommer man på ett sätt att få kontakt med lämpliga personer.

Motstånd och hinder kan vara en anledning till att ge upp, eller så kan det vara en anledning till att utvecklas, att tänka om och tänka nytt, eller att helt enkelt försöka igen och jobba hårdare.

Även om din dröm är att bestiga Mount Everest eller att bygga ett imperium, så är det i slutänden bara en fråga om hur mycket du är beredd att satsa av tid, kraft och engagemang.

Det är ingen som säger att det går snabbt och lätt, men däremot att det är ytterst lite här i livet som verkligen är omöjligt om man bara är villig att göra jobbet.

Förmodligen är dina mål lite mer tillgängliga än Mount Everest. Hur gärna vill du nå dem? Vad är du beredd att göra för att ta dig dit? Har du kanske gett upp för tidigt?

Vill du något tillräckligt mycket så är det värt att kämpa för. Det är inte alltid så att det är de med mest talang som kommer längst, däremot är det alltid så att det är de som är villiga att kämpa hårdast och aldrig ge upp som vinner störst framgångar.

/Charlotta

4 comments

Ingemar Karlsson 17 maj, 2017 - 09:43

Men ibland kan drömmarna vara så svåra att genomföra att man jobbar på så hårt att man inte håller utan brakar i hop (utmattningssyndrom). Då är det frågan om det är värt det eller om man ska försöka hitta något annat som är mer hanterbart att genomföra. Jag tror att man ibland behöver stanna upp fråga sig själv om det man känner att man vill uträtta är värt det hårda jobb man måste lägga ner. Man kanske kan hitta andra talanger och intressen som inte ger lika mycket motgångar och inte kräver lika hårt arbete.

Charlotta 17 maj, 2017 - 09:54

Hej Ingemar, välkommen hit! Det finns många sätt att reagera på motgångar, ett är att se dem som vägvisare och informationsmeddelanden. Något du gör är fel för du når inte de resultat du vill, visst kan det vara så att målet du strävar mot inte är det rätta för dig, men det behöver inte nödvändigtvis vara målet som det är fel på, det kan lika gärna vara metoden för att ta dig dit, eller saker i din livsstil som du behöver förändra. Allt mer pekar på att utmattning i själva verket är ett symptom på att kroppen är belastad med något som den har svårt att hantera, som virus, parasiter, tungmetaller eller toxiner, att det är därifrån den egentliga stressen kommer. Kanske är det den informationen du behöver hämta från motgångarna istället?
/C

Ingemar Karlsson 19 maj, 2017 - 13:17

Det är ju precis vad jag har misstänkt hela tiden. Det är bara det att jag får ingen respons från sjukvården.Jag jobbade i ett antal år på mekanisk verkstad och exponerades med oljor av olika slag på framförallt händerna. Sjukvården påstår att sådant går ur kroppen av sig själv efter ett tag.
Okej, de första åren var jag väl ganska nere psykiskt och apatisk skulle jag vilja säga, men nu känner jag entusiasm och vill komma i gång med projekt som jag funderar på. Det är ju bara det att jag får inte kroppen med mig, ena dagen lite bättre och den andra sämre. Om det berodde på psykiska problem så skulle väl kroppen bli fit for fite nu när jag känner mig lite bättre mentalt. Jag har en känsla av att man vill inte lägga pengar på sådana prover som de inte kan ta själva.
Den kursen med utmattningsskolan lät ju intressant, det där ska jag titta på, tack för tipset. Tack också för en otroligt intressant blogg
/I

Charlotta 19 maj, 2017 - 14:28

Vad roligt att du kan relatera Ingemar, inte roligt att du är sjuk förstås men roligt att det kanske kan hjälpa dig att hitta orsaken så du kan bli frisk igen. Tyvärr är alla former av utmattning något som sjukvården har dåliga kunskaper om, de gör inget helt enkelt för att de inte vet vad de ska göra, vad de ska testa för och hur de i så fall ska behandla det de hittar. Förhoppningsvis är det något som kommer att förändras snart, och tills dess får man vända sig till dem som har en mer holistisk hälsosyn, som alternativterapeuter av olika slag.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI