Home Inspiration/medvetenhet Det som har varit är över

Det som har varit är över

by Charlotta

Oavsett vad som hände i går, vad som finns i ditt förflutna, vilka svårigheter eller glädjeämnen som du har upplevt så är det över nu.

Hur hemsk gårdagen än var så kommer du aldrig att upleva den igen. Hur bra gårdagen än var så kommer du aldrig att uppleva den igen. I går kommer aldrig tillbaka, och att fokusera på det som hände då är ett slöseri med din tid, din energi och din kapacitet för där gör den ingen nytta.

I dag är en ny dag, en dag som du aldrig har upplevt tidigare, och du har fria händer att skapa och forma den efter dina egna önskemål.

Hur vill du känna idag, vilka känslor vill du uppleva under dagen? Vilka tankar vill du tänka, om dig själv, ditt liv, ditt jobb, din familj, dina vänner, ditt hem och om den plats där du lever?

Vad vill du åstadkomma i dag, vill du göra någon glad, vara till hjälp för någon, utmana dig själv med något som du är rädd för eller som du tror att du inte kan eller vågar? Eller vill du kanske överraska någon med att visa att du tänker på dem?

Det gamla har passerat, det som har hänt är över, och vad som ska hända idag ligger i dina händer. Vad skulle få dig att somna med ett nöjt leende på läpparna i kväll? Vad kan du göra för att någon annan ska somna med ett nöjt leende på läpparna i kväll?

/Charlotta

7 comments

S 14 december, 2016 - 16:10

Hej Charlotta,

Jag läser i princip alla dina inlägg, så mycket klokt och tänkvärt att ta med sig. Rubriken ”Det som varit är över”, önskar jag kunde få in det i min själ. Jag sitter fast i en gjyttjepöl. Hur gör jag? Praktiskt? Tankemässigt? Flera tunga sorger, besvikelser och känt mig illa behandlad. Vill bli glad och harmonisk igen!

Kram, S

Charlotta 14 december, 2016 - 16:34

Tack för att du läser S! Om någon, som du har fullständigt förtroende för, talade om för dig att allt det du har varit med i ditt liv, det som du ser som sorger, besvikelser och att du blivit illa behandlad, i själv verket var livet gåvor till dig, vad skulle du då kunna tänka dig var meningen med de gåvorna?
/C

S 14 december, 2016 - 22:29

Oj, jag vet inte. Gåva? Jag kanske borde se det som om dessa erfarenheter lärt mig något om livet o mig själv. Dock är jag nog inte där än. Förhoppningsvis, kommer jag dit. Just nu, längtar jag efter att kunna lämna dessa tankar o negativa känslor som äter på mig.

/S

Charlotta 15 december, 2016 - 10:43

Jobba vidare med tanken på att allting egentligen är en gåva, även om det känns omöjligt att tänka så just nu, så ha tanken där i bakhuvudet och ta fram den och titta på den ibland och prova hur den känns. En vacker dag kommer den inte att kännas så främmande längre. 🙂
/C

S 15 december, 2016 - 20:55

Tack 🙂 /S

skogsblomman 18 december, 2016 - 11:41

Hm ja allt kanske är gåvor, men blir man känslomässigt sviken av någon som står en nära, eller utnyttjad ser man det inte som en gåva, utan snarare som ett straff. Det enda man kan hoppas på är att livet också levererar samma gåvor till den som svek en men där ligger en orättvisa eftersom de egotrippade och känslokalla inte verkar drabbas av ”livets gåvor” i samma utsträckning.

Charlotta 18 december, 2016 - 11:55

Jag förstår att du känner dig sviken och att det är svårt att inte känna bitterhet för det du har upplevt. När jag skriver gåva så menar jag verkligen gåva i ordets mest positiva och kärleksfulla betydelse, helt utan bitterhet, hat eller hämnd. När man inte längre ser det som hänt som ett straff eller svek utan som en gåva så försvinner bitterheten och man inser att allting som händer leder en framåt och är till det bästa. När den förståelsen väl har infunnit sig blir det så mycket lättare att acceptera även de händelser som det är svårt att finna mening i.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI