Home Inspiration/medvetenhet Detta avgör din upplevelse av livet

Detta avgör din upplevelse av livet

by Charlotta

Saker som vid första anblick kan tyckas obegripliga eller helt slumpmässiga brukar vid en närmare granskning komma med en väldigt logisk förklaring. Ofta en förklaring som hittar om man följer stegen bakåt som länkarna i en kedja.

På samma sätt blir inte livet bara på ett visst sätt helt utan ens egen inblandning, utan allt styrs av ens egen påverkan i form av hur man uppfattar det som händer, hur man tolkar den upplevelsen, hur man reagerar känslomässigt på den tolkningen och vilka tankar det leder till.

Man kan säga att de frågor som man dagligen ställer sig själv kontroller vad man fokuserar sina tankar på, det man fokuserar sina tankar på kontroller vad man känner och det man känner bestämmer hur man uppfattar livet.

Livsupplevelsen är alltså ett resultat av de egna känslorna, som är ett resultat av tankarna, som är ett resultat av de frågor som man ställer sig själv dagligen och stundligen.

Föreställ dig en person som omedvetet upprepar dessa frågor för sig själv varje dag:

  • ”Undrar när ångesten ska komma idag?”
  • ”Hur ska jag hinna bli klar i tid?”
  • ”Vad ska jag göra om jag inte klarar av det?”

Föreställ dig nu exakt samma person som istället omedvetet upprepar dessa frågor för sig själv varje dag:

  • ”Vad kan jag mer göra för att lindra ångesten?”
  • ”Hur kan jag använda de här erfarenheterna för framtiden?”
  • ”Vilka är mina långsiktiga mål med detta?”

Skillnaden kan tyckas hårfin, men läs meningarna en gång till och fundera över var makten att förändra ligger och var fokus ligger. I det första fallet har personen frånsagt sig makten att själv påverka och bara väntar på att allting hemskt ska hända, och i det andra fallet äger personen själv makten att påverka det som händer.

De första frågorna grundar sig i rädsla för framtiden medan den andra uppsättningen frågor utgår från att bra saker kommer att hända i framtiden.

Grejen är att man tenderar att få det man förväntar sig, inte det man önskar sig eller vill ha, utan det man innerst inne förväntar sig. Det är det som kallas attraktionslagen. Attraktionslagen bryr sig inte om vad man vill, utan den svarar enbart på ens innersta och mest ärliga känsla om vad man räknar med kommer att hända.

Om du vill förstå varför du har den livsupplevelse som du har så börja med att ta reda på vilka frågor du ställer dig själv dagligen. Och om du vill ändra på livsupplevelsen så ändra på frågorna, på innehållet och på formuleringen.

Ställ frågorna på ett sådant sätt att du placerar makten och besluten i dina egna händer och att utgångsläget är att dagen idag är bättre än den igår, och att morgondagen kommer att bli ännu bättre.

/Charlotta

4 comments

Lena 10 oktober, 2016 - 11:18

Kan jag på något sätt hjälpa mig att tänka mig fri från min senaste partner? Som jag känner nu kan jag aldrig känna en sådan passion för en annan man. Jag har försökt verkligen försökt bli fri. Men han finns dagligen i mina tankar. Det har kunnat gå månader och så börjar vi höras igen, börjar träffas. Han vill inte längre ha förhållande utan kravlösa träffar. Då upplever vi vår passion igen. Det är magiskt.

Jag har träffat andra män men de är inte ens i närheten av denna man. Jag kan tycka det är ”mysigt” med dem men ingen passion, eller attraktion. Jag har endast känt så här för denna man nånsin i livet och jag är rädd att jag inte kommer kunna känna så för en ny man. Hur kan jag släppa denna man och passion för att kunna gå vidare och hitta en ny kärlek (och förhopningsvis passion)? Eller får jag acceptera att detta händer en gång i livet och får vara nöjd med de stunder vi fick?

Charlotta 10 oktober, 2016 - 11:31

Så länge du vet att du förmodligen kommer att träffa honom igen och uppleva samma passion igen så ger du dig själv inte en chans att komma vidare. Du kan inte känna något djupare för någon annan eftersom du inte har släppt honom, du vill inte släppa honom för att du vet att chansen är stor att du får träffa honom igen, och när du vet att du så småningom kommer att träffa honom igen så har du ingen anledning att släppa honom. Så länge du håller den cirkeln vid liv kommer du att vara fast där du är nu.
/C

Lena 10 oktober, 2016 - 11:39

Hur gör man då när man kommit dit, att man har avslutat all kontakt och hoppet om honom? Inte för att jag vet hur jag ska komma dit heller. Hur gör jag för att inte jämföra en eventuell ny man med honom? Det känns omöjligt att inte göra det. Alla bleknar i jämförelsen…. Vi har många gånger avslutat och inte hörts av på länge (ibland et halvt år) men så träffas vi igen (vi rör oss i samma kretsar) och så faller vi dit igen och börjar träffas. Detta har lett till att jag alltid har ett hopp om honom och mig, att vi ska få ett förhållande igen osv…

Charlotta 10 oktober, 2016 - 11:58

Du vet att ni rör er i samma kretsar och därför ger du aldrig upp hoppet om att ni ska träffas igen, kanske även hoppet om att det ska bli ni två. Du har därmed satt fotboja på dig själv och gett honom den enda nyckeln. Så länge du accepterar det kan du inte förändra det. Och den dag du inte längre accepterar det så kommer förändringen av sig själv, då blir du arg på honom men mest av allt arg på dig själv för att du tillät det, och slängde bort så många år på någon som inte hade vett att uppskatta dig, och då kommer du inte att vilja veta av honom längre.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI