Home Inspiration/medvetenhet Dimensionerna vi lever i

Dimensionerna vi lever i

by Charlotta

Det här är ett ämne som har aktualiserats på min medvetandehimmel relativt nyligen. I periferin har jag varit medveten om det länge, och anat att det är något betydelsefullt, men jag har inte kommit till skott med att sätta mig in i det. Nu när jag har gjort det konstaterar jag att det inte bara är intressant och högrelevant utan också ett stort område som jag kommer att få anledning att återkomma till många gånger framöver.

Som en lustig anekdot i sammanhanget kom jag just på att jag skrev en berättelse om detta när jag var liten. På mellanstadiet, under en lektion i det som då kallades ”Fri skrivning”, skrev jag en berättelse som jag kallade för ”I den femte dimensionen”. Föga anade jag då att jag knappt 40 år senare faktiskt skulle befinna mig just i den femte dimensionen.

När man pratar om dimensioner så gör man ofta det lite slarvigt och generellt och anledningen till det är väldigt god, det är väldigt svårt att beskriva något som ligger utanför ens egen begreppsvärld eller utanför den egna livsupplevelsen.

Detta blir speciellt tydligt när man pratar om de fysiska dimensionerna. De flesta är nog bekanta med att vi lever i en tredimensionell värld bestående av längd, bredd och höjd. Enkelt uttryckt kan man mäta i tre riktningar, alltså består vår värld av tre dimensioner.

Men om man ska försöka föreställa sig ytterligare en dimension, dvs ytterligare en ”riktning att mäta i”, så samarbetar inte hjärnan riktigt längre. Det går helt enkelt inte att föreställa sig hur eller i vilken riktning en ny dimension skulle existera, och ändå så finns de där.

Enligt supersträngteorins ramverk så bör det, utöver våra tre kända dimensioner, finnas sju till, alltså totalt tio dimensioner. Tanken svindlar. För att få någon sorts uppfattning om hur en dimension skiljer sig från en annan lägger jag inte en kort film som på ett tydligt sätt visar skillnaden mellan en tvådimensionell och en tredimensionell värld. Jag kommer att återkomma till de andra sju fysiska dimensionerna i kommande inlägg.

Men det finns en annan aspekt av dimensionernas betydelse, istället för att betrakta dem som en beskrivning av ”rummet” vi lever i så kan man se dem som ett sätt att beskriva hur man ser på detta ”rum”, eller med andra ord, vilken medvetenhetsgrad man har. Andra benämningar för att beskriva samma sak är att prata om vilken frekvens man lever i eller hur högt man vibrerar.

Världen ter sig väldigt annorlunda om man befinner sig i ett tredimensionellt medvetande jämfört med om man lever i ett fyrdimensionellt eller femdimensionellt medvetande. Även sett ur denna aspekt så finns det (vad vi vet så här långt) tio dimensioner, och i dagsläget befinner sig jorden befolkning i dimensionerna tre, fyra och fem.

För närvarande befinner sig ungefär 67% av jordens befolkning huvudsakligen i tredje dimensionens medvetande och ungefär 33% befinner sig huvudsakligen i fjärde dimensionen. Det finns också en liten andel, än så länge mindre än 0,1 % enligt mina uppgifter, som befinner sig huvudsakligen i femte dimensionen. Det är alltså både möjligt och vanligt att befinna sig samtidigt i mer än en dimension, man kan t ex befinna sig huvudsakligen i fyran med lite kvar i trean och samtidigt ha påbörjat inträdet i femman.

Det som är så speciellt med vår tid är att fram till 1990-talet så levde i princip alla i tredje dimensionen, och det är först därefter som frekvensen har börjat höjas hos mänskligheten men även hos planeten i sig. I och med frekvenshöjningen har vi alltså blivit mer olika varandra, en anledning till att konflikterna i samhället blivit fler och tydligare.

Indigobarnen, kristallbarnen och de kristallgyllene barnen som föddes med nya energier och hjälpte till att få fart på medvetandehöjningen näger ihop med hur mänsklighetens dimensioner utvecklas. Indigobarnen har en koppling till den fjärde dimensionen, kristallbarnen till den femte dimensionen och de kristallgyllenebarnen till den sjätte dimensionen.

Vi genomgår alla en medvetandehöjning och frekvenshöjning, för vissa är det en välkommen och efterlängtad förändring medan det för andra innebär något som strider mot deras verklighetsuppfattning på ett så dramatiskt sett att det är omöjligt att acceptera eller ens förstå. I mitten på detta seklet kommer mer än 50% av jordens befolkning att befinna sig huvudsakligen i den femte dimensionen. Ett skifte som kommer att ha mycket stor betydelse för hur vi lever och interagerar med varandra.

I nästa inlägg ska vi titta mer på vad som karaktäriserar livet i de olika dimensionerna.

/Charlotta

6 comments

H 24 januari, 2018 - 23:55

Intressant ämne och jag ser fram emot att läsa det:)

Charlotta 25 januari, 2018 - 09:22

Tack! 🙂
/C

A 25 januari, 2018 - 14:48

Intressant, visst. Men nu pratar du vetenskap, ska ta och kolla upp vad Aristoteles skriver om detta.

Charlotta 25 januari, 2018 - 14:52

Första delen om de fysiska dimensionerna är vetenskap, den andra delen om medvetandegrad är esoterisk. I praktiken handlar det förstås om samma sak ur olika perspektiv.
/C

Hanna 8 februari, 2018 - 23:23

Ja, jag har också känt det blev en förändring, upplyft på 90-talet….sakta men säkert. Det är intressant och spännande så ibland tar man en paus för att ”hämta andan” :-)/ Hanna

Uppdaterad: Håll ögonen öppna nu! - Lena Holfve 11 mars, 2018 - 21:44

[…] Redaktör Rexmark om dimensionerna […]

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI