Home Inspiration/medvetenhet Din dåtid bestämmer inte din framtid

Din dåtid bestämmer inte din framtid

by Charlotta

Om du vaknade imorgon och upptäckte att ditt förflutna var utraderat, att allt det som är du och som du varit med om var borta och att du var tvungen att uppfinna dig själv på nytt, vem skulle du bli då?

Vilket liv skulle du vilja skapa, vilken person skulle du vilja vara, vilka egenskaper skulle du vilja ha, vad skulle du vilja göra med ditt liv, vilka vänner skulle vilja omge dig med och hur skulle du vilja leva?

Naturligtvis är det bara ett tankeexperiment att kunna radera sitt förflutna, den möjligheten har vi i allmänhet inte och till största del är det något att vara tacksam för, men resten är faktiskt inte fria fantasier utan fullt möjligt.

Var du har varit och där du är idag är inte avgörande för var du kan befinna dig imorgon. Vem du har varit och vem du är idag bestämmer inte vem du kan bli imorgon.

Det går inte över en natt att ändra sitt liv, men det går över en natt att bestämma sig för att förändra sig själv och sitt liv. Varje morgon du vaknar har du möjligheten att välja annorlunda, att välja nytt. I vissa fall ser du resultat ganska snabbt, i andra fall tar det längre tid, men du har alltid möjlighet att välja en ny väg om du inte är nöjd med den gamla.

Dina begränsningar bestäms inte av din bakgrund utan av hur långt du vågar tänka. Din framtid bestäms inte av vad du har gjort tidigare utan av vad du är beredd att göra från och med nu och framåt. Dina möjligheter bestäms inte av vad andra har lyckats med eller misslyckats med utan av hur stor din egen drivkraft är, hur gärna du vill något annat än det du redan har och hur mycket du är beredd att kämpa för det.

Din väg är din egen och den startar på nytt varje morgon du slår upp ögonen. Väljer du samma väg som igår eller väljer du en ny väg? Makten att välja är din och bara din.

/Charlotta

8 comments

J 2 april, 2016 - 14:23

Jag skulle bli någon som var värd att älskas. Och rent intellektuellt vet jag att jag är värd det..men det känns inte så och det lyser igenom i mina relationer. Hur ska man reparera en söndertrasad självkänsla så man känner sig värd att älskas på riktigt som den man är? Jag kan bli så arg när jag vet var den känslan kommer ifrån, att det är fel och att jag inte lyckas ändra det..

Charlotta 2 april, 2016 - 14:31

Börja med att behandla dig själv som om du vore den absolut viktigaste personen i hela världen. För det är precis det du är! Visa dig själv omtanke, respekt, uppmärksamhet, förståelse och medkänsla, och var snabb med att förlåta dig själv när något blir fel. Här är några inlägg som jag tror du kan ha glädje av att läsa.

Bygg din självkänsla
Är du din egen bästa vän?
Självkänsla
Vägen till självkänsla
/C

carin 2 april, 2016 - 17:08

Vilket bra inlägg. Jag gillar verkligen detta forumet. När jag känner mig ensam, orolig, ångestfylld, rastlös, deppig eller bara nyfiken på vad det kommer handla om idag så går jag in här och läser. Denna blogg har blivit ett ställe som jag vänder mig till nästan dagligen.

De sista raderna idag ska jag skriva ut och sätta på min kylskåpsdörr!

Charlotta 2 april, 2016 - 19:54

Tack snälla Carin för dina fina ord, de värmer verkligen ska du veta. ❤️ Välkommen hit och tack för att du läser.
/C

Ida 3 april, 2016 - 21:59

Vill bara säga tack för en väldigt bra sida! Kan bara hålla med i carinas kommentar. Många inlägg som hjälpt mig framåt i många lägen! Så tack

Charlotta 3 april, 2016 - 22:24

Välkommen hit Ida och tack för dina värmande ord, jätteroligt att höra att du blir hjälpt av bloggen. Tack för att du berättar och för att du läser. ❤️
/C

Pauline 18 juli, 2016 - 01:00

Hej!
Klickande in första gången inatt med en krypande känsla av att ha tappat bort mig lite och att både självförtroende och självkänsla krympt. Läst så många inlägg nu, och känner mig redan stärkt, och redan lite klokare. Nu ska jag börja ta hand om min insida.
Vill bara tacka för dina välskrivna, tankeväckande ord spm fick trycket i bröstet att minska inatt! <3

Charlotta 18 juli, 2016 - 09:14

Tack snälla Pauline för dina fina ord, det värmer verkligen mitt hjärta att få veta att mina tankar och texter kunde hjälpa dig i ett läge när det kändes svårt. Välkommen hit! 🙂
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI