Home Inspiration/medvetenhet Din intuition väntar på att du ska börja använda den

Din intuition väntar på att du ska börja använda den

by Charlotta

För att plocka fram sin intuition och verkligen kunna börja lita på den behöver man först lära känna sig själv på djupet, verkligen veta vem man är innerst inne, vad man står för, vilka ens känslor är och varfrån de kommer.

Att komma i närkontakt med de delarna är något som nutidsmänniskan sällan gör, kanske av tidsbrist, kanska för att man inte prioriterar det eller kanske av rädsla för vad man ska hitta där inne om man skulle våga glänta på dörren.

Att verkligen lära känna sig själv kräver att man saktar ner livet en smula och tar sig tid att se verkligheten för vad den egentligen är, och inte bara som den glättade och ytliga kapplöpning som den oftast verkar vara.

Det kräver också att man vågar tystna och låta det vara tyst, för först då är det möjligt att lyssna till de svagare rösterna, de som tillhör Livet, Universum, Naturen och den egna själen. Det är i de rösterna som den verkliga sanningen ligger, men oftast så hör man dem inte för att de överröstas av det desperata Egot som försöker hålla jämna steg med alla andra som inte heller vågar sakta ner för att lyssna och känna.

Sanningen finns inte i bruset, den finns i stillheten och tystnaden, och där bakom sanningen ligger intuitionen och väntar på att bli upptäckt och använd. När man lyssnar till intuition blir det uppenbart vad som är rätt och vad som är fel.

Ett dåligt val ger en känsla av obehag i kroppen, som om något skaver, eller som ett skevt påskruvat lock. Men ett bra väl ger en känsla av lugn, eller till och med en känsla av glädje, välbehag och som om allting passar ihop som ett pussel.

Till en början är dessa känslor svaga för att de är otränade och ovana att lyssnas till, men efterhand som de används och tränas växer de sig starkare och tydligare, tills en dag då de är så självklara att det blir alldeles omöjligt att fatta dåliga beslut.

/Charlotta

1 comment

Leva-Kerstin 30 oktober, 2016 - 20:04

Intressant blogg det här. Självutveckling kan man aldrig få för mycket av. Men vad vore livet utan utveckling. Usch vad tråkigt.
Själv har jag inte varit så aktiv på min blogg på ett halvt år men är på väg tillbaka igen. Var sak har sin tid, som ordspråket säger.
Ha det gott

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI