Home Inspiration/medvetenhet Fem tecken på att du uppnått ett högre medvetande

Fem tecken på att du uppnått ett högre medvetande

by Charlotta

Universum befinner sig i ständig expansion. Tankar om vart ett universum som redan är oändligt expanderar är något man kan sysselsätta sig med en regnig aprildag när man inte har något att göra.

Även det mänskliga medvetandet expanderar. I själva verket utvecklas allting omkring oss ständigt och det är inte valfritt om man vill följa med i den utvecklingen utan det är en nödvändighet. Det som inte utvecklas dör.

Det sker en utveckling och expansion både på det individuella planet och för mänskligheten i stort, men det sker inte i samma takt för alla och överallt. Detta är sannolikt en bidragande orsak till konflikter och aggressioner i världen.

En del av den individuella utveckling sker omedvetet, man bara anpassar sig efter sin omvärld och hur tiderna förändras och tänker kanske inte på det som att man själv utvecklas.

Andra delar av sin utveckling jobbar man med med aktivit för att man vill utvecklas, man vill expandera sitt medvetande för att man tycker att det är spännande, för att man tror att det är nödvändigt, för att man tror att livet kommer att bli bättre om man utvecklas eller kanske av ren nyfikenhet.

Här är fem tecken på att du redan har uppnått ett högre medvetande:

  1. Du har tappat intresset för att skvallra och prata skit om andra, oavsett om det rör sig om kompisar, grannar eller kändisar så känns skvallret ointressant, dömande och för negativt för att du ska vilja involvera dig i det.
  2. Du har tappat intresset för destruktivt beteende. Du alltid medveten om det långsiktiga perspektivet och låter dig därför inte längre charmas av snabba kickar. Du vet vad du vill och tycker är rätt, och du har inga problem med att vänta på det.
  3. Du får mer gjort genom att du befinner dig ”här och nu” istället för att oroa dig för eller drömma om andra situationer. Det spelar inte längre så stor roll om det som måste göras är roligt eller tråkigt, du ser att det behöver göras och gör det efter bästa förmåga, och du kan även känna glädje i det lilla.
  4. Du har inte längre behov av att bevisa din förträfflighet för andra eftersom du helt enkelt inte har samma intresse av att jämföra dig med andra. Istället för det ständiga tävlandet finner du samarbete och att kunna vara till hjälp mer meningsfullt.
  5. Du har lättare att uppskatta livet, personer, saker och händelser så som de är. Du ser mer av det som är bra i världen och låter dig inte nedslås av det som är dåligt. Istället för att längta efter att kunna njuta av ditt slutmål så uppskattar du till fullo vägen dit.

Är du på väg att uppnå ett högre medvetande eller har du kanske redan nått dit?

/Charlotta

10 comments

Lena - gott för själen 2 april, 2017 - 17:31

Härlig läsning. Konstaterar att jag faktiskt nått dit i min resa efter ”kraschen” i höstas! Så befriande tillvaro att liksom bara åka med!

Ha en fortsatt skön söndagkväll!

Kram Lena

Charlotta 2 april, 2017 - 17:38

Tack detsamma, och tack för att du läser Lena, kram!
/C

Julia Petersson 22 juli, 2018 - 14:09

Hej Charlotte! Mitt liv rasade samman 2017 . Sen fick jag stegvis beta ut allt . Steg för steg och här i våras blommade jag ut i tillit – kärlek- andlighet – stark tro- högre medvetenade – Hela jag var som pånyttfödd- aktiva bra val – Nystart .Sen ett snesteg och fick börja om . Sen när jag nästan var tillbaka släppte jag in fel igen och föll . Sen har jag nästan vänt men gjort om och om igen . Och nu maj – juni – Stagnerat – I det gamla tänket …. Det är fruktansvärt . Samt att jag har gått in i en slapp mentalitet och gör inget åt det. Depressionsliknade . Gör alla dåliga val jag kan . Som en ond cirkel och lägger problemet utanför mig .
Flyktbeteede igen Har blivit sittande hemma i mina egna tankar. Bombaderat mig med negativa tankar.
Tror du / känner du om det finns nåt hopp för mig? Kram Julia

Charlotta 22 juli, 2018 - 14:18

Hej Julia, välkommen hit! Det finns alltid hopp, för alla! Det är inte någon yttre kraft som bestämmer när du ska ta dig ur dina mönster utan din egen inre kraft. Ibland tror man att man vill göra förändringar fast man egentligen inte är riktigt redo för det än, förändring kräver ansträngning och energi och det är enklare att bara fortsätta i de gamla hjulspåren trots att man inte trivs där. Tills en dag man inser att man har fått nog, att man inte står ut en sekund längre med att leva så som man gör och att man vill ändra på nästan allt. När den dagen kommer hittar man också energin och motivationen som krävs för att inte bara tänka tankarna utan också utföra handlingarna som krävs för att åstadkomma förändringen. För vissa krävs det att de når sin botten för att få fast mark under fötterna och hitta sin inre kraftkälla, medan andra kan hitta nyckeln till den kraften tidigare. Ett sätt att hitta kraften och motivationen kan vara att ändra sitt inflöde av information, att börja lyssna på andra människor, annan musik, se andra typer av filmer, TV-program, läsa andra bloggar, lyssna på andra poddar, läsa andra böcker osv. Vill man börja tänka och agera annorlunda är det till hjälp att ta rygg på människor som redan gjort den resan och bli inspirerad av dem. Att börja mata sig själv med en massa olika ”Det går!” istället för de vanliga ”Det är omöjligt” kan göra stor skillnad.
/C

Julia Petersson 22 juli, 2018 - 15:15

Jag nådde botten total och vandrade ur den och hittade mina varför . Och gjorde om hela mitt liv. Detta känns helt fel att jag gått emot igen . Då jag var i det nya!
Vet inte om det finns nåt bra med detta . Jag har liksom blivit inåtvänd. Samt i transformationen ändrades hela mitt tänk.
Tyvärr har jag stagnerat och sagt men säkert gått tillbaka till det gamla.

Jag har gjort resan!

Men av ” lathet” släppt .

Kram Julia

Charlotta 22 juli, 2018 - 15:45

Då vet du hur man gör och har verktygen för att ändra kurs så du hamnar rätt igen, använd dem! Det är inte viktigt varför du hamnade där du är nu, lägg inte energi på att grubbla över hur det blev som det blev utan fokusera på vad du behöver göra för att komma på rätt spår igen. Du hamnade på ett sidospår ett tag, det är ok och sånt som händer, ingens livsresa är rak och enkel utan det går alltid i kringelikrokar. Ok, du har gjort resan, så gör den igen! Och igen om det skulle behövas. Desto fler gånger du gör den desto bättre blir du på det och desto fortare kommer det att gå. Detta är inte ett misslyckande utan en tillfällig utflykt med intressant sightseeing.
/C

Julia Petersson 22 juli, 2018 - 17:04

April – Maj – Juni : Har det varit såhär….Då har jag nästan vänt – Fått hjälp – Börjat gå – Men fortsätt att fly. Nu är jag så långt ifrån de höga frekvenserna samt att tro / tillit till min egen förmåga. Rädslor. Ensamhet. Egot. Det har blivit en ond cirkel jag själv har skapat och blivit passiv i. ALDRIG gjort så tidigare. Jag kan ju egentligen inte skriva här – För jag är väl inte öppen för det heller. <3

Kram Julia

Charlotta 22 juli, 2018 - 21:36

Vad är det du behöver Julia för att kunna bryta dig ur din onda cirkel och hitta tillbaks till där du vill vara?
/C

Nina Jönsson 19 november, 2019 - 21:20

Vad innebär det om man nått ett högre medvetande?

Charlotta 20 november, 2019 - 10:11

Ett högre medvetande innebär t ex att man känner och förstår sig själv och den värld vi lever i på ett djupare plan, att man har förmåga att se bortom det som är uppenbart för ögat och förstå vilka krafter som ligger bakom, att man till stor del kontrollerar sina tankar och känslor och inte låter sig triggas av det som händer runtomkring, att man tar fullständigt ansvar för sig själv, sina tankar, känslor, handlingar och hela sitt liv och förstår att ingenting av det man upplever är någons fel och att den enda som kan ändra på ens liv är man själv. Ett högre medvetande är dock inte bara en nivå utan oändligt många högre nivåer, så det finns alltid mer att förstå och integrera.
/C

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI