Home Inspiration/medvetenhet Gåvans intention

Gåvans intention

by Charlotta

Var julklapparna något av en besvikelse i år, fick du inte vad du önskade dig?

Man får inte alltid det man önskar sig, men kanske är det inte det som är det viktiga. Kanske är det gåvans intention som är det som man egentligen ska fästa sin uppmärksamhet på istället för själva gåvan i sig.

Att någon har tänkt på dig, tagit av sin tid och energi för att fundera ut något som vederbörande tror skulle passa dig, lagt engagemang i att införskaffa den saken och att paktera den på ett vackert och tilltalande sätt.

Är inte den känslan och omtanken egentligen värt väldigt mycket mer än själva julklappen? Så om klappen inte var exakt vad du hade tänkt dig så kanske du kan ha överseende med det och glädjas åt välviljan bakom, åt att givaren trodde att det skulle vara rätt, och ville att det skulle vara rätt?

Kanske finns det någon som har samma överseende med att din julklapp inte var riktigt vad de hade tänkt sig, men uppskattar tanken du lagt bakom och därför blev väldigt glada ändå.

Ibland tror jag att vi glömmer att julklappar egentligen är en symbol för vår uppskattning av varandra, ett sätt att visa att vi tänker på varandra och önskar varandra väl, och inte ett sätt att fylla varandras materiella behov.

/Charlotta

 

Powered by Calculate Your BMI