Home Inspiration/medvetenhet Ger du din passion plats i ditt liv?

Ger du din passion plats i ditt liv?

by Charlotta

Vad är din passion? Har du kanske flera? Vilka är de saker som du brinner för, som gör dig så engagerad att du tappar känslan för tid och rum och försvinner bort i en bubbla av passion, inspiration och något som närmast kan beskrivas som salighet?

Har du kanske haft en sådan passion tidigare, när du var yngre, men tappat bort den längs vägen? Fick det som engagerade dig allra mest ge vika för andra saker som ansågs viktigare, som utbildning, arbete och familj? Eller kom det kanske andra ansvar, sjukdom eller logistiska problem emellan?

Saknar du den, passionen? Eller låt mig omformulera den frågan. Ditt inre saknar passionen, är du medveten om det? Vem var du när du ägnade tid åt det du känner starkats för, hur mådde du då, hur kände du dig? Och vem har du blivit, hur känner du dig nu?

Vi människor behöver något att känna passion för, att vara engagerade i och att brinna för, vi behöver känna lust och få lov att ge oss hän till något som bara handlar om vår egen glädje och njutning.

Att få lov att lägga av oss ansvar och bördor ibland och bara ha roligt är balsam för själen, och därmed också balsam för kroppen och hälsan. Glömmer vi bort den delen så glömmer vi bort en viktig del av oss själva, en del som vi behöver för att må bra.

/Charlotta

3 comments

Annika 9 juni, 2017 - 09:19

Du har så rätt! Jag håller verkligen med om att man inte alltid ens vet om att man saknar något. Jag var en sådan som gärna satt och ritade när jag var liten, men som vuxen har det nästan inte blivit av alls. Men för några veckor sedan anmälde jag mig till en kurs i Vedic Art. En hel helg fick vi rita och måla, utan några som helst krav på att det skulle se ut på ett visst sätt. Och det var helt underbart! Det kändes som när jag var liten och fick sitta och pyssla i skolan, vilket jag verkligen älskade att göra. Lyckohormonerna bara sprutade den helgen. Men… Nu vill jag ju såklart fortsätta rita och måla hemma, men oj vad det är svårt att få till. Egentligen har jag ju tid, ändå blir det inte av. Har du några tips att dela med dig av på hur man får till det där som man egentligen så gärna vill göra men inte riktigt unnar sig?

Charlotta 9 juni, 2017 - 10:23

Så härligt det låter Annika, vad underbart att du har hittat tillbaka till något som ger dig så mycket. Mitt bästa tips är att helt enkelt planera in det i kalendern, med datum och tid, och göra det till en prioritet, alltså inte tillåta att du ändrar eller flyttar på det utan är det inplanerat två timmars ritande och målande så är det bara att sätta sig och rita och måla den tiden. Har du möjlighet att låta grejorna ligga framme någonstans så du bara kan slinka ner på stolen och fortsätta där du senast slutade så är det det allra bästa.
/C

Annika 9 juni, 2017 - 12:38

Bra förslag där, Charlotte! Blir lätt att jag tänker att ”jag sätter mig och målar sedan, när allt annat är klart”. Men dit kommer jag ju aldrig. Bättre då att planera in den tiden från början, likväl som man planerar så mycket annat.

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI