Home Inspiration/medvetenhet Gör det ändå, även om du är rädd

Gör det ändå, även om du är rädd

by Charlotta

Finns det saker i vardagen som du låter bli att göra för att de är förknippade med obehag? Små saker som inte spelar så stor roll egentligen eller som du kan lösa på andra sätt utan att det gör något? Eller större saker som hade kunnat vara bra för dig men som du också klarar dig utan?

Kanske skulle du vilja reklamera en vara du köpt som var trasig, men du tycker det känns genant att gå tillbaka till affären och klaga så du låter bli. Istället slänger du grejen eller använder den i sitt trasiga skick.

Kanske skulle du behöva kontakta någon myndighet men eftersom du har lite telefonskräck så struntar du i det och försöker klara dig med den informationen som finns på nätet istället.

Kanske påstår en kollega att något som gått snett på jobbet var ditt fel trots att det egentligen var kollegans fel. Du skulle vilja få fram sanningen men vill inte riskera att göra dig ovän med någon eller att stämningen ska bli obekväm, så du säger inget utan låter alla tro att du misskött ditt jobb och känner dig samtidigt liten och dum.

Kanske skulle du vilja anmäla dig till en kvällskurs men ingen av dina vänner är intresserad av att följa med och du tycker det är läskigt att gå själv, så du struntar i kursen och stannar hemma.

Kanske annonseras ett intressant jobb ut på din arbetsplats, ett jobb som innebär mer ansvar och bättre lön och som du skulle vara perfekt för. Du skulle vilja söka men är rädd för vad folk ska tänka, rädd för att inte få det, för att göra dig till åtlöje, för att verka självgod. Så du låter bli och ser istället hur någon mindre lämplig får det.

Det är okej att vara rädd, att tycka något känns obehagligt, att bli nervös, att känna sig obekväm eller att staka sig och bli svettig när man ska göra något.

Det är okej att reagera precis så som du reagerar när du ska göra något som du inte är van vid eller bra på. Oavsett hur det känns så är det okej, men låt det inte bli en orsak till att låta bli.

För varje gång du gör något som känns så obekvämt att du helst hade velat låta bli så vänjer du dig lite, och det gör att det kommer att kännas lite mindre obekvämt nästa gång. Varje gång du vågar lite mer blir din värld lite större och dina möjligheter lite fler.

Det är okej att vara rädd, men gör det ändå. Gör det och upptäck hur du växer och hur du vågar mer och mer, och blir mindre och mindre rädd.

/Charlotta

Powered by Calculate Your BMI