Home Inspiration/medvetenhet Gör något nytt i dag, njut av varje minut

Gör något nytt i dag, njut av varje minut

by Charlotta

Idag skulle kunna vara en grå, regnig och allmänt tråkig söndag i slutet av oktober. En dag då man vet att en lång, mörk vinter ligger framför en, när osäkerheten och oroligheterna i världen skapar olustkänslor, och när tvivel och meningslöshet lägger sig som en våt filt över livet.

Men idag kan också vara något helt annat. Idag kan vara en dag när du tar en välbehövlig paus från det du har valt att kalla verkligheten, och istället bestämmer dig för att se allt det vackra, det goda, det förutsägbara, det oförutsägbara och det härliga som finns omkring dig.

En dag när du bestämmer dig för att lägga egot och rädslorna åt sidan och sluta ta dig själv på så blodigt allvar. En dag som bara går ut på att uppskatta det ljumma regnet i ditt ansikte, den vilda färgsymfonin omkring dig, och de mustiga dofterna från den våta marken och de multnande växterna.

En dag när du känner varje andetag du drar ner i lungorna, möter blicken på varje människa du möter, och ler åt dig själv varje gång du ser din spegelbild, när du finner mening och glädje i varenda liten välkänd, vardaglig handling du gör och bara är genuint glad för att du lever.

Låt denna vanliga söndag i slutet av oktober 2016 bli en alldeles speciell dag där du njuter av varje minut bara för att den finns där, för den enkla anledningen att en ny minut följer på varje gammal minut, och att du är här och får uppleva det.

Njut av att det gröna är så grönt, att det röda är så rött och att det gula är så gult. Njut av alla ljuden du hör och av tystnaden bortom dem, njut av dofterna och känslorna, oavsett vad de handlar om, njut bara för att du får uppleva dem. Njut av vetskapen om att ingenting är evigt utan allting är förändring och att hur världen än ser ut så är det alltid du som bestämmer vad som är din verklighet.

Låt din själ få denna dag att leka med, inga krav på allvar och ansvar eller att vara korrekt eller förnuftig, utan en dag till att bara vara  lekfull, närvarande och lyckligt förundrad över att allting som existerar faktiskt existerar, och att du är en del av det.

/Charlotta

9 comments

Johanna 23 oktober, 2016 - 13:15

Härligt 😀

H 23 oktober, 2016 - 20:22

Det låter som en jätte härlig söndag 🙂

Charlotta 23 oktober, 2016 - 21:07

Provade du inte H? 😉
/C

H 24 oktober, 2016 - 21:18

Jag hann läsa det här inlägget så sent på eftermiddag /kväll men nästa söndag ska jag prova 🙂

Charlotta 24 oktober, 2016 - 21:21

Jag bara skojade H, du gör självklart som du vill. 🙂
/C

A 27 oktober, 2016 - 08:39

Så känner jag för att göra idag, en regnig och mörk torsdag för det har ingen betydelse vilken veckodag det är 🙂
Jag är glad för att jag läste detta idag, för det känns som det är MIN dag idag. 😉

Charlotta 27 oktober, 2016 - 10:06

Det är absolut DIN dag i dag A! 🙂
/C

A 27 oktober, 2016 - 10:56

Härligt ! 🙂 Att känna sig så här idag, igår var det tvärtom. Men skrev ner ett brev till en person och sparade det till mig själv, det hjälpte mig mycket 🙂 att läsa hur arg jag var.

Charlotta 27 oktober, 2016 - 11:34

❤️

Comments are closed.

Powered by Calculate Your BMI